Dziura w obrotach
• Strona 1 z 1
Dziura w obrotach
Witam. Mam problem z moją Suzuką rf 900. Silnik nie chce jechać od niskich obrotów dopiero od pewnego momętu ciągnie do jakiś 4 tys. obr. słychać ze nie łapie któryś cylinder albo nawet dwa nie wiem dokładnie nawet ale poprostu nie jedzie az sie nie wkręci na wyższe obroty. Ostatnio czyściłem i synchronizowałem gaźniki oraz wymieniłem świece i nic z tego dalej jest jak było. Przed wymian świec widziałem ze dwie s czarne i nie maj iskry jak trzeba. Po wymianie jest to samo, wykręciłem świece i zobaczyłem ze dwie s czarne ale jedna na innym cylindrze niz wcześniej, sprawdziłem na innych kablach i dwie nowe świece poszły do śmietnika na jednej nie m wcale iskry a druga m ale w środku. W tym momęcie sie poddałem i nie wiem za co sie zbrać, może coś z gaźnikami nie tak zrobiłem ale nie wiem co, każda dysza była drożna. Licze jeszcze na forum a jak nie to oddaje do serwisu. Pomocy!
-
marynarz1 - Świeżak
Skoro masz nowe świece i gaźniki porządku, to obstawiałbym kable wysokiego napięcia. Możliwe, że są już popalone i świeca nie dostaje odpowiedniej iskry, mieszanka się nie zapala jak powinna lub są w ogóle nie dostaje zapłonu i świece się robią czarne.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości