Wszystko o motorwerze Derbi Senda R & SM
Siema!!
Chłopaki mam pytanie,a wiec zakupiłem sende 2002rok wersja x-treme z układem wydechowym polini,gaznikiem 21, reszta seryjna.Po przyjeździe do domu cos sie stalo ;/ senda strasznie powoli jedzie i ma muła, przypuszczam ze senda dostaje za malo paliwa lub jest cos z linka gazu ;/
Niewiecie przypadkiem co to moze być ???
Chłopaki mam pytanie,a wiec zakupiłem sende 2002rok wersja x-treme z układem wydechowym polini,gaznikiem 21, reszta seryjna.Po przyjeździe do domu cos sie stalo ;/ senda strasznie powoli jedzie i ma muła, przypuszczam ze senda dostaje za malo paliwa lub jest cos z linka gazu ;/
Niewiecie przypadkiem co to moze być ???
- pawel691
- Świeżak
Mam pytanie do was posiadaczy Sendy ile sie tak powinno miec wzrostu zeby dosiasc tego rumaka ( lub kucyka ) jak kto woli...
Bo jestem zainteresowany kupnem tego ale nieoplaca mi sie jechac 100 kilosow i zobaczyc ze jak stane na swiatlach to sie bede trzymal samochodu albo na kraweznik z gory dziek za odp ;]....
Bo jestem zainteresowany kupnem tego ale nieoplaca mi sie jechac 100 kilosow i zobaczyc ze jak stane na swiatlach to sie bede trzymal samochodu albo na kraweznik z gory dziek za odp ;]....
Marzenie : Kawasaki Ninja 250 cc
" W tych czasach łatwiej znaleźść 125/50 niż 50/50 "
Motocykl jest Bogiem, Freestyle Nałogiem, Prędkość Zabawa, a Stunt Podstawą.
" W tych czasach łatwiej znaleźść 125/50 niż 50/50 "
Motocykl jest Bogiem, Freestyle Nałogiem, Prędkość Zabawa, a Stunt Podstawą.
-
Michael19 - Świeżak
Michael19 napisał(a):Mam pytanie do was posiadaczy Sendy ile sie tak powinno miec wzrostu zeby dosiasc tego rumaka ( lub kucyka ) jak kto woli...
ja mam 170 i jest dobrze

Muay Thai <.3333
- urban3k
- Świeżak
Xded napisał(a):Teraz z kolei takie trochę głupie pytanie. Jestem kompletnie zielony. Czy taki derbiak i podobne np.yamaha dt, aprilia mx maja coś w stylu schowka?? Jak tak to co tam się zmieści?
Tak w Derbi jest taki niewielki schowek pod siedzeniem, mieści się tam jakiś mały zestaw naprawczy typu swieca i i rowerowy zestaw kluczy

motose napisał(a):Panowie jak jest z tymi wesjami Send (chodzi mi teraz tylko o SM)?
Jest zwykła SM, czy najniżej jest X-treme? Zawsze myślałem, że najniżej x-treme, a teraz patrze np. na pj.pl a tam jest dział SENDA SM...
WyglÄ…da to tak:
Supermotard: Derbi Senda DRD Pro 50SM
Derbi Senda DRD Evo 50SM
Derbi Senda DRD Racing 50SM
Derbi Senda XTreme 50SM
Derbi Senda XRace 50SM
Derbi Senda DRD 125 4T 4V SM
Derbi Senda Baja 125 SM
Offroad: Derbi Senda DRD Pro 50R
Derbi Senda DRD Racing 50R
Derbi Senda XTreme 50R
Derbi Senda XRace 50R
Derbi Senda Baja 125R
Derbi Senda DRD 125 4T 4V R
-
Jarek_DrD_PrO - Świeżak
Z częściami do sendy nie ma najmniejszego problemu.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
mam pytanie co do mojej sendy R z 2000r...
motorek jest w lato całkiem sprawy i odpala od kopniecia jest wszystko ok ... ale nasuwa sie pytanie czy własnie w terazniejszym okresie czyt ziomowy to normalne ze po tygodniu nieodpalania senda po prostu nie odpala ?
tzn. nie wiem ile bym musiał kopac zeby odpaliła... wiec zazwyczaj po 200metrach na pych odpali...
czy moze cylinder 80cc ma ztym cos zwiazane:)
pomozcie

tzn. nie wiem ile bym musiał kopac zeby odpaliła... wiec zazwyczaj po 200metrach na pych odpali...
czy moze cylinder 80cc ma ztym cos zwiazane:)
pomozcie

Muay Thai <.3333
- urban3k
- Świeżak
Moto niezależnie od warunków pogodowych powinno palić tak samo. Wiadomo że zimne powietrze wymaga przeregulowania gaźnika ale z odpaleniem nie powinno być problemu.
Przyczyną problemów z odpalaniem może być:
- słabnąca kompresja
- zużyta świeca
- brudny gaźnik
- brudny filtr powietrza
- przebicie na przewodzie lub fajce
Przyczyną problemów z odpalaniem może być:
- słabnąca kompresja
- zużyta świeca
- brudny gaźnik
- brudny filtr powietrza
- przebicie na przewodzie lub fajce
-
Których uszczelniaczy? Bo trochę ich jest...
-
urban3k napisał(a):+ czy duzo pochłoni mi to czasu ?:>
Zależy czy znasz się trochę na mechanice, jeśli nie to nie polecam zaczynać uczyć się od uszczelniaczy. Jeśli znasz się na tym to trochę roboty i jest

- e3dx
- Świeżak
A Ja mam odwrotny problem bo mam 158 cm wzrostu i za tydzien prawdopodobnie mam jechac po derbi sende xtreme sm z 2004r. i nawet jak by bylo moto opuszczone na maxa to nie wiem czy nie bedzie duze bo sendy sa podobno wysokie;/ tu moje pytanie czy dosiegne do ziemi chociasz jedna noga zeby gleby nie bylo bo jechac 200 km na darmo to troche bez sensu
Prosze o odp i jezeli ktos ma mozliwosc sprawdzenia ile cm ma senda opuszczona na maxa to byl bym wdzieczny
P.S sory za bledy
Prosze o odp i jezeli ktos ma mozliwosc sprawdzenia ile cm ma senda opuszczona na maxa to byl bym wdzieczny
P.S sory za bledy
Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
Mysle, ze jedna noga dasz rade
przy kazdym postoju po prostu bedziesz musial przechylac moto w jedna strone i opierac sie na wybranej nodze 

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
mam pytanie co do tylnej lampy, poszukuje juz długo czasu lampy tylniej do derbi sendy byly lampy diodowe podluzne ale do starszych rocznikow jezeli ktos zna jakies linki lub jaka lampa by pasowala nie musi byc orginalna ani nowa byle bylo swiatlo STOP;p bo mam lampe ale bez tego swiatla stop <zly>
-
zarkanis96 - Świeżak
czy wiecie moze czy pasowal by licznik od derbi gpr do sendy x-treme ??
-
zarkanis96 - Świeżak
Witam. Mam takie pytanie. Czy dałoby radę aby przy wzroście 166cm i 60kg wagi, jeździć normalnie na Sendzie? Chodzi mi też o postoje itd.
Bo głównie potrzebowałbym Sendy do stuntu i nie wiem czy mi się wgl. opłaca truć starszemu tyłek o Sendę.
Z góry dzięki za odpowiedź;)
PS: Chodzi mi o wersjÄ™ SM.
PS2: Wiem ze pewnie takich pytań było ho ho i jeszcze troche, ale chyba mało kto myślał o stuncie
Bo głównie potrzebowałbym Sendy do stuntu i nie wiem czy mi się wgl. opłaca truć starszemu tyłek o Sendę.
Z góry dzięki za odpowiedź;)
PS: Chodzi mi o wersjÄ™ SM.
PS2: Wiem ze pewnie takich pytań było ho ho i jeszcze troche, ale chyba mało kto myślał o stuncie

-
Arturo925 - Stały bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości