Promblem z Jet Forcem, nie chce zapalić, i gaśnie
• Strona 1 z 1
Promblem z Jet Forcem, nie chce zapalić, i gaśnie
Witam !
Mam problem z Jet Forcem. Mianowicie kiedy ostatnio jechałem skuterem po dodaniu gazu zaczęło strzelać mi z tłumika. Teraz skuter nie chce zapalić dopiero po 50 kopkach łapie. Jeśli nawet zpali to po dodaniu gazu gaśnie. Nie wiem co to może być. Może świeca, paliwo, gaźnik ? Proszę o pomoc
Mam problem z Jet Forcem. Mianowicie kiedy ostatnio jechałem skuterem po dodaniu gazu zaczęło strzelać mi z tłumika. Teraz skuter nie chce zapalić dopiero po 50 kopkach łapie. Jeśli nawet zpali to po dodaniu gazu gaśnie. Nie wiem co to może być. Może świeca, paliwo, gaźnik ? Proszę o pomoc
- banan312
- Świeżak
Powinno pomóc, czyszczenie i regulacja gaźnika, no chyba, że pierścionki ci poszły, no ale wtedy nie powinnien w ogóle odpalić. Na początek przeczyść wyreguluj gaźnik, ale wcześnie kup nowy/wyczyść filtr pow. (żeby regulować na czystym) oraz wypal/wymień świece i na wszelki odpal na nowym dobrym paliwie.
-
wikples - Bywalec
Dzięki za odpowiedź. Jutro wyczyszcze gaźnik i zobaczymy co to będzie. Ostatnio jak zaczęło strzelać mi z tłumika to jechałem na paliwie z orlenu. Słyszałem kilka opini że jest tam paliwo słabej jakości. Czy może to być paliwo, a nie gaźnik ?
- banan312
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości