Zobacz wÄ…tek - montaz stelazu pod kufer centralny, FZS 600.
NAS Analytics TAG

montaz stelazu pod kufer centralny, FZS 600.

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

montaz stelazu pod kufer centralny, FZS 600.

Postprzez lysy_adas » 6/3/2010, 18:08

Witam,

Dzis zabralem sie za przymocowanie stelazu monorack pod kufer centralny do mojego FZS 600. Jakis miesiac temu kupilem uzywke. Dwa mocowania pod raczke od pasazera zamontowalem bez problemu, ale male problemy zaczely sie przy glownych dwoch ramionach od stelazu. W zwiazku z tym mam pytanie do uzytkownikow takiego zestawu.
Czy do przykrecenia stelazu do seta uzywaliscie fabrycznych srub ktore byly wczesiej w moto? bo moja jest zdecydowanie za krotka...
no i mam dylemat, ktore ramie od stelazu powinno byc po lewej stronie moto, a ktore po prawej. Z jednej strony w ramieniu jest takie zaglebienie przy otworze montazowym i nie wiem czy w to zaglebienie powinna byc wkrecona sruba czy moze wlozyc w to mocowanie ktore wczesniej przykrecilem pod raczke pasazera... Nie wiem czy w miare zrozumiale to wszystko ujalem, ale mam nadzieje, iz ktos udzieli mi porady. Z gory dzieki.
FZS 600 Fazer , rok 2002.
lysy_adas
Świeżak

Postprzez lysy_adas » 6/3/2010, 23:45

na dniach dokupie dluzsze sruby i bedzie dobrz. Wiem o co chodzi Ci z tym ze leb mocowania ma sie chowac w ramieniu bo wlasnie jest tam takie wglebienie, w ktore idealnie wchodzi. u Ciebie ramiona stelaza tez maja takie male wygiecie w ksztalcie litery U (jakies 15 cm od mocowania przy podnozku)? Gdy wlasnie montuje w ten sposob co podales wtedy to wygiecie styka sie z podnozkiem i jakos to dziwnie wyglada, no ale moze tak ma byc.
Jak bys podzielil sie jakas fotka to bylbym wdzieczny, ja jutro tez zrobie zdjecie i lepiej zobrazuje moje watpliwosci:)
pozdrawiam.
lysy_adas
Świeżak

Postprzez lysy_adas » 7/3/2010, 14:28

dzieki bardzo, juz nie mam zadnych watpliwosci:)
Pozdrawiam.
lysy_adas
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê