Problem z silnikiem po remoncie
• Strona 1 z 1
Problem z silnikiem po remoncie
Cześć! Mianowicie mam taki problem ze nie mogę wyregulować ani trochę silnika ;/ (taki pojazd http://www.allegro.pl/item904954765_cross_110_dolnyslask_raty_od_52_zl_mies.html (otwórz link) )
Silnik odpala na ssaniu i nawet jeśli nie wyłączę ssania to po dodaniu gazu wchodzi na obroty, następnie dusi się i gaśnie. Silnik jest po remoncie. W dodatku spala ogromne ilości paliwa. przy wydechu nie mam uszczelki i wydostaje się tamtędy niespalone paliwo(ma czarny kolor) i nie jest gęste czyli raczej oleju nie bierze.
Co mam ustawić, wyregulować? Iglicę opuszczałem maxymalnie i tylko ten plus ze nie strzela z tłumika. Mi się wydaje że dostaje chyba za mało powietrza ale nie jestem pewien. Napisałem tyle co wiedziałem o resztę proszę Was.
Silnik odpala na ssaniu i nawet jeśli nie wyłączę ssania to po dodaniu gazu wchodzi na obroty, następnie dusi się i gaśnie. Silnik jest po remoncie. W dodatku spala ogromne ilości paliwa. przy wydechu nie mam uszczelki i wydostaje się tamtędy niespalone paliwo(ma czarny kolor) i nie jest gęste czyli raczej oleju nie bierze.
Co mam ustawić, wyregulować? Iglicę opuszczałem maxymalnie i tylko ten plus ze nie strzela z tłumika. Mi się wydaje że dostaje chyba za mało powietrza ale nie jestem pewien. Napisałem tyle co wiedziałem o resztę proszę Was.
- agg476
- Świeżak
Zacznij od czyszczenia gaznika i fitltra powietrza. Natespnie wyreguluj gaznik bardzo dokladnie. Mozesz tez wymienic swiece
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości