Potrzebna pomoc koledzy, szukam dobrego mechanika!
• Strona 1 z 1
Potrzebna pomoc koledzy, szukam dobrego mechanika!
Witam, posiadam skuter marki Kingway Fonero 2007 rocznik.
Mój problem polega na tym iż na jesieni skuter z dnia na dzien z rana mial coraz wieksze problemy z odpalaniem. Im zimniejszy tym trudniej odpalał.
W końcu z czasem już nie odpalił.
Elektryka ok, rozrusznik kreci a nie pali/
Iskra jest, nie wiem jak z gaznikiem i z podawaniem paliwa do komory spalania.
Sam juz nie jestem w stanie nic zrobic, szukam kogos kto pomoze mi w naprawie mojej "maszyny"
Naprawy jakie sam poczynilem to wymiana cdi na sportowe i filtra na stozek, skuter jeszcze pozniej jezdzil.
Troche za pozno wymienilem olej i od tego sie zaczelo.
Teraz skuterk stoi.
Osobie ktora mi pomoze w naprawie jestem w stanie odstapic kompletna rame od skutera na 10" kołach z kompletnym sprawnym silnikiem i eleketryka, silnik jest ten caly czas na chodzie, rama ok tylko kół brak, mysle ze zestaw warty jakies 500zł, silnik czterosów, brak tylko wydechu i zbiornika.
Zależy mi tylko zeby moje fonero zaczelo bezawaryjnie jeżdzic.
Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam wszystkich fanów dwóch kółeczek
Mój problem polega na tym iż na jesieni skuter z dnia na dzien z rana mial coraz wieksze problemy z odpalaniem. Im zimniejszy tym trudniej odpalał.
W końcu z czasem już nie odpalił.
Elektryka ok, rozrusznik kreci a nie pali/
Iskra jest, nie wiem jak z gaznikiem i z podawaniem paliwa do komory spalania.
Sam juz nie jestem w stanie nic zrobic, szukam kogos kto pomoze mi w naprawie mojej "maszyny"
Naprawy jakie sam poczynilem to wymiana cdi na sportowe i filtra na stozek, skuter jeszcze pozniej jezdzil.
Troche za pozno wymienilem olej i od tego sie zaczelo.
Teraz skuterk stoi.
Osobie ktora mi pomoze w naprawie jestem w stanie odstapic kompletna rame od skutera na 10" kołach z kompletnym sprawnym silnikiem i eleketryka, silnik jest ten caly czas na chodzie, rama ok tylko kół brak, mysle ze zestaw warty jakies 500zł, silnik czterosów, brak tylko wydechu i zbiornika.
Zależy mi tylko zeby moje fonero zaczelo bezawaryjnie jeżdzic.
Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam wszystkich fanów dwóch kółeczek

- mastafaastaa
- Świeżak
Po pierwsze to wymiana filtra na stożek jest głupotą. Zamontuj z powrotem seryjny.
Po drugie to że iskra jest nie oznacza że świeca jest dobra, wymień ją na nową.
Po 3 gaźnik do czyszczenia i regulacji.
Po drugie to że iskra jest nie oznacza że świeca jest dobra, wymień ją na nową.
Po 3 gaźnik do czyszczenia i regulacji.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
aku i tak wymieniam, filtr faktycznie poza basem nic nie daje no i ten gaznik, sprobuje wyczyscic
ktos poradzil mi zebm pierscienie wymienił, moze to byc przyczyna?
dzieki za odpowiedzi
ktos poradzil mi zebm pierscienie wymienił, moze to byc przyczyna?
dzieki za odpowiedzi
- mastafaastaa
- Świeżak
Co do pierscieni to czy jest kopka w silniku czy tylko rozrusznik? I to 4t czy 2t?
Jeśli jest to 4T i nie "bierze" oleju podczas pracy to pierscienie są raczej ok. I jeśli masz kopkę to sprawdz czy nie chodzi luźniej bo moze to byc wina kompresji.
Mój kuzyn ma cos podobnego w Quadzie również Kingweya. Pierw silnik odpalał z problemem, potem odpalał juz naprawdę żadko a teraz stoi i nie ma szansy do ogpalić.
Sprawdz czy wogóle dochodzi paliwo do cylindra. Jeśli nie to wlej bezpośrednio do cylindra i jeśli odpali to bedziesz miał raczej 100% pewnosc ze to gaźnik.
Jeśli jest to 4T i nie "bierze" oleju podczas pracy to pierscienie są raczej ok. I jeśli masz kopkę to sprawdz czy nie chodzi luźniej bo moze to byc wina kompresji.
Mój kuzyn ma cos podobnego w Quadzie również Kingweya. Pierw silnik odpalał z problemem, potem odpalał juz naprawdę żadko a teraz stoi i nie ma szansy do ogpalić.
Sprawdz czy wogóle dochodzi paliwo do cylindra. Jeśli nie to wlej bezpośrednio do cylindra i jeśli odpali to bedziesz miał raczej 100% pewnosc ze to gaźnik.
- agg476
- Świeżak
- szymeksuzi125
- Świeżak
szymeksuzi125 akurat w quadzie to pierscienie i tak trzeba wymienic, mam nadzieje ze tylko pierscienie a nie cylinder, i tłok dodatkowo. Quadzik pochłania ogromne ilosci oleju Praktycznie litr starcza na moze 70km.
Więc mówisz zeby sprawdzic czy rozrząd jest dobrze ustawiony?
Więc mówisz zeby sprawdzic czy rozrząd jest dobrze ustawiony?
- agg476
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości