Pytanie o zakup nakeda - Triumph Speed Triple
• Strona 1 z 1
Pytanie o zakup nakeda - Triumph Speed Triple
Witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zakupu motocykla. Myślałem wstępnie o Ducati 748 , ale okazało się że ceny utrzymania straszne i nie na moją kieszeń jednak, a poza tym szukam sprzęta do jazdy po mieście, do pracy, na uczelnię, do sklepów itp.
A do tych celów forumowicze i osoby znajome często odradzały mi zakup ścigacza.
Zależy mi głównie na sprawnym poruszaniu się po mieście (super prędkości, czy ultra przyspieszenia jak na R1 nie specjalnie mnie interesują) oraz na tym aby motocykl miał styl. Zależy mi też na możliwie wygodnej jeździe i pewnym prowadzniu po polskich drogach.
I żebym nie musiał non stop mieszać biegami i wysoko kręcić moto aby chciał jechać. Przepraszam, ale jakoś nie lubię jak moto wyje jak szalone.
Kiedyś w jednym programie o motocyklach na TVN7 , prowadzący Piotr Dobrowolski prezentował Triumph'a Speed Triple jako motocykl nadających się właśnie do śmigania po mieście do pracy czy szkoły, posiadającym jednocześnie niepowtarzalny styl i sprawny w prowadzeniu.
Na którym również czasem można pośmigać na kole czy stoppie zrobić
Chciałbym poznać wasze opinie na temat tego motocykla. Jak sprawdzi się w ruchu miejskim ? Czy wymagana jest duże doświadczenie do jego prowadzenia. Jak wypada w porównaniu ze ściagami klasy 600 ?. Jakie są koszty utrzymania i ogólnie jak się na tym jeździ po mieście ?
Pozdrawiam wszystkich i bardzo proszę o odpowiedź.
Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zakupu motocykla. Myślałem wstępnie o Ducati 748 , ale okazało się że ceny utrzymania straszne i nie na moją kieszeń jednak, a poza tym szukam sprzęta do jazdy po mieście, do pracy, na uczelnię, do sklepów itp.
A do tych celów forumowicze i osoby znajome często odradzały mi zakup ścigacza.
Zależy mi głównie na sprawnym poruszaniu się po mieście (super prędkości, czy ultra przyspieszenia jak na R1 nie specjalnie mnie interesują) oraz na tym aby motocykl miał styl. Zależy mi też na możliwie wygodnej jeździe i pewnym prowadzniu po polskich drogach.
I żebym nie musiał non stop mieszać biegami i wysoko kręcić moto aby chciał jechać. Przepraszam, ale jakoś nie lubię jak moto wyje jak szalone.
Kiedyś w jednym programie o motocyklach na TVN7 , prowadzący Piotr Dobrowolski prezentował Triumph'a Speed Triple jako motocykl nadających się właśnie do śmigania po mieście do pracy czy szkoły, posiadającym jednocześnie niepowtarzalny styl i sprawny w prowadzeniu.
Na którym również czasem można pośmigać na kole czy stoppie zrobić

Chciałbym poznać wasze opinie na temat tego motocykla. Jak sprawdzi się w ruchu miejskim ? Czy wymagana jest duże doświadczenie do jego prowadzenia. Jak wypada w porównaniu ze ściagami klasy 600 ?. Jakie są koszty utrzymania i ogólnie jak się na tym jeździ po mieście ?
Pozdrawiam wszystkich i bardzo proszę o odpowiedź.
- MotoMen
- Świeżak
Bartman napisał(a):nie chce zachwalać ani namawiać ale z tego co opisujesz i wymagasz to polecam Ci suzuki sv..
triumph speed triple to zajebista maszyna ale ciezko dostepna za rozsadna kase w polsce, malo ich po drogach jezdzi i pewnie jak sie cos zepsuje to trza bulic na orginalny serwis...pozatym cenowo dosc drogo stoi..
faktycznie SV to dobre rozwiazanie, bo moto bardziej popularne od triumpha..jesli jednak lubisz taki nowoczesny styl zastananow sie nad kawasaki z 750 lub kawasaki z 1000 - moto slicznie sie prezentuje i tez bardziej popularne niz speed triple
- tazzman
- Świeżak
Re: Pytanie o zakup nakeda - Triumph Speed Triple
MotoMen napisał(a):Zależy mi głównie na sprawnym poruszaniu się po mieście (super prędkości, czy ultra przyspieszenia jak na R1 nie specjalnie mnie interesują)
ewidentnie szukałbym czegoś z silnikiem widlastym na Twoim miejscu... wybór nie jest duzy , ale jest.....
- Bartman
- VIP Åšcigacz.pl
aryan napisał(a):ja polecam Ci
sV1000
Bandita 1200
GSX 1400
xjr 1300
zrx 1100/1200
cb 1000
za ciężkie i za mocne
-
barteckstreet - Świeżak
robiłem swego czasu wywiad środowiskowy
i SV1000 to wg. wszystkich kupa g... jak już to SV650 N czy S nie ma znaczenia. Triumph Speed Triple drogi....? No nie ma wielu tak tanich motocykli klasy litra. Ale co racja to racja-masz orginał moto ale jak sie coś zwali to masz do wyboru jedynie orginał części i orginał servis.
Z tego co zrozumiałem kolega chce nie tylko jeździc ale podobnie jak pewien mój przyjaciel chce mieć coś, czego nie spotyka sie na codzien w srodku sezonu na ulicy:) W naszym pięknym kraju...moze być z tym ciężko...zwykle te "inne" sprzety koszty utrzymania trzymają na nieco bardziej wysokim poziomie. Jeśli Cię stać i myślisz raczej o "prawie nowym" poszukaj może...KTM Super Duke:)

Z tego co zrozumiałem kolega chce nie tylko jeździc ale podobnie jak pewien mój przyjaciel chce mieć coś, czego nie spotyka sie na codzien w srodku sezonu na ulicy:) W naszym pięknym kraju...moze być z tym ciężko...zwykle te "inne" sprzety koszty utrzymania trzymają na nieco bardziej wysokim poziomie. Jeśli Cię stać i myślisz raczej o "prawie nowym" poszukaj może...KTM Super Duke:)
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
ja bym bral (o ile masz tyle kasy) speed triple motorek jest zajebisty....
osobiscie poszedlem na kompromis i przerabiam swojego franka na streeta
i nie po to aby gumowac tylko po to bo mi sie podoba taki na maxa 
osobiscie poszedlem na kompromis i przerabiam swojego franka na streeta

- tazzman
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości