czy moge sama jeździć na motorowerze
• Strona 2 z 2 • 1, 2
nie wolno wozić drugiej osoby, dopuki nie ma sie skończone 18lat. Mnie zatrzymali kiedyś o to, ale i tak zawsze jak trzeba było to brałem pasażera. Puźniej im już to przeszło.
http://www.bikepics.com/members/indus/ | http://www.tkkj.net/ | dt 80 kupię, chętni na gg
- indus
- VIP Ścigacz.pl
a to po co w takim razie u mnie w dowodzie pisze liczba miejsc 2??
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
no właśnie... po co wiec prawie wszystkie motorowery są 2 osobowe??
na egzaminie mialem pytanie (na ktorym sie wylozylem hehe):
"Z jaka maksymalna prędkością można przewozić motorowerem dzieci poniżej 7 roku życia?"
i odpowiedzi:
a) 20km/h
b) 40km/h
c) 45km/h
d) nie można przewozić dzieci poniżej 7 roku życia
Zaznaczyłem że nie można... a jak sie okazało można do 45km/h (czyli tyle ile moze jechac motorower).... nie jest co prawda określone ile lat ma kierowca ale skoro byl to egzamin na karte motorowerową to znaczy ze zdający miał poniżej 18 lat i to sie raczej do niego odnosilo....
dodam jeszcze ze można przewozic dzieci w kazdym wieku (mowie o doroslych kierowcach bo nie wiem jak to jest ponizej 18 lat) i nie musza siedziec na siodelku pasarzera- moga przed kierowca (miedzy kierowca a bakiem) wazne tylko zeby mialy kask.... tak przynajmniej powiedziano mojemu ojcu na policji kiedy dzwonil dowiedziec sie czy moze jezdzic ze swoja 5- letnia corka....
na egzaminie mialem pytanie (na ktorym sie wylozylem hehe):
"Z jaka maksymalna prędkością można przewozić motorowerem dzieci poniżej 7 roku życia?"
i odpowiedzi:
a) 20km/h
b) 40km/h
c) 45km/h
d) nie można przewozić dzieci poniżej 7 roku życia
Zaznaczyłem że nie można... a jak sie okazało można do 45km/h (czyli tyle ile moze jechac motorower).... nie jest co prawda określone ile lat ma kierowca ale skoro byl to egzamin na karte motorowerową to znaczy ze zdający miał poniżej 18 lat i to sie raczej do niego odnosilo....
dodam jeszcze ze można przewozic dzieci w kazdym wieku (mowie o doroslych kierowcach bo nie wiem jak to jest ponizej 18 lat) i nie musza siedziec na siodelku pasarzera- moga przed kierowca (miedzy kierowca a bakiem) wazne tylko zeby mialy kask.... tak przynajmniej powiedziano mojemu ojcu na policji kiedy dzwonil dowiedziec sie czy moze jezdzic ze swoja 5- letnia corka....
-
kravec - Administrator
miki bo niezawsze ludzi po 18 roku życia latają 600 -tam lub 1000 pojemnością niektórzy właśnie wolą wolniejsze 50 ccm i moga sie wtedy uczyć jeździć ( bo niezawsze bedzie ich stać aby w wieku 14 lat miec tzr czy rs lub inne moto )
Yamaha jest bogiem , Prędkość nałogiem , Tuning wiarą , a stunt ... niee dla mnie ;P
- keraj tzr
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm