Chce kupic Suzuki Rm 125 '96 rok.
• Strona 1 z 1
Chce kupic Suzuki Rm 125 '96 rok.
Witam. Chciałbym kupic suzuki rm 125 z '96 roku. Niestety slyszalem, ze "starsze" roczniki suzuki czesto nawalaja ze skrzynia biegow. Czy to prawda?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- maka_33
- Świeżak
jeżeli się o nią nie dba to napewno się sypnie
kumpel miał używke cały sezon ostro przelatał i tłok skrzynia ... wszystko mu wytrzymało
inny tez miał moze nieco starszą i tez nie było problemów ze skrzynią. kwestia dbania - regularna wymiana oleju oraz regularne zaglądanie do łożysk. Choc nie ukrywam że tez słyszałem opinie o sypliwych skrzyniach w RMkach
ale to jest tak jak w KX bo słyszałem że w KXach czesciej sięwszystko sypie w skrzyni. kumpel wymienił skrzynie na nową bo mu stara padła i po 3/4 sezonu ta mu znowu strzeliła. a miał wszystko po wymianie i regulanie zmieniał oleje itp. ale kiedys gadałęm z gosciam który miał kxa tyle że 250 z 98 roku i mówił miał 3 lata i tylko 2 razy tłok zmieniał i tarcze sprzęgłowe a tak to do silnika się nie tykał praktycznie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
raczej nie tak siÄ™ nie powinno sprawdzac napewno
czy ruszy pojęcia nie mam moja CR moooze by ruszyła ale to gaz do oporu i powolne puszczanie sprzęgła
sÄ… inne sposoby na sprawdzenie czy silnik jest zdrowy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
popatrz na forum nie raz zaczepialismy temat nie będe juz opisywał jak sprawdzac elementy nadwozia. co do silnika :
sprzęgło powinno gładko sięwciskac nie ma byc prawa że jak nacisniesz to moto bedzie jechał lub na biegu sprzęgło by sięślizgało - to czuc od razu kosz lub tarcze do wymiany. co do biegów nie mają prawa wyskakiwac i powinny wchodzic jak w masełko. a tłok po 1 ma słabe wysokie obroty - dusi się wyje i zdecydowanie nizej kręci. jak nigdy nie miałes doczynienia z fullami wex kogos kto się zna bo sam na sluch tego nie oceniesz. i dalej będzie bardzo kopcił tak tez nie moze na dobrym oleju na rozgrzanym silniku przy normalnej jeździe nie ma prawa kopcic praktycznie jakis lekki dymek wiadomo ale żeby chmura dymu nie bardzo
no i tłok wydaje taki metaliczny dzwięk jakby wydech był poluzowany i obijał o cylinder
mozna jeszcze pojechac na jakÄ…Å› stacje zmierzyc cisnienie.
ja bym ci polecał honde lub yamahe WG mnie są to najlepsze sprzęty starsze
sprzęgło powinno gładko sięwciskac nie ma byc prawa że jak nacisniesz to moto bedzie jechał lub na biegu sprzęgło by sięślizgało - to czuc od razu kosz lub tarcze do wymiany. co do biegów nie mają prawa wyskakiwac i powinny wchodzic jak w masełko. a tłok po 1 ma słabe wysokie obroty - dusi się wyje i zdecydowanie nizej kręci. jak nigdy nie miałes doczynienia z fullami wex kogos kto się zna bo sam na sluch tego nie oceniesz. i dalej będzie bardzo kopcił tak tez nie moze na dobrym oleju na rozgrzanym silniku przy normalnej jeździe nie ma prawa kopcic praktycznie jakis lekki dymek wiadomo ale żeby chmura dymu nie bardzo

ja bym ci polecał honde lub yamahe WG mnie są to najlepsze sprzęty starsze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości