[AktualnoÅ›ci] Przyspieszenie 0-100km/h –...
• Strona 1 z 1
[AktualnoÅ›ci] Przyspieszenie 0-100km/h –...
Dyskusja na temat: Przyspieszenie 0-100km/h – najszybsze motocykle
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Przyspieszenie 0-100km/h – najszybsze motocykle
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Przyspieszenie 0-100km/h – najszybsze motocykle
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Mam wrażenie, jakby wskaźnik czasu pojawiaÅ‚ siÄ™ z opóźnieniem.. Poza tym odniósÅ‚bym siÄ™ do artykuÅ‚u z chyba sprzed 2lat, w którymÅ› „Åšwiecie Motocykli”; gdzie Sz. Dziawer i A. Badziak robili takie pomiary (przyczepione kółko z miernikiem do motocykla) i chyba Szymon miaÅ‚ najlepszy wynik 3,…. (nie pamiÄ™tam dokÅ‚adnie).. OczywiÅ›cie w takim przypadku wszystko zależy od warunków atmosferycznych, opon i umiejÄ™tnoÅ›ci kierowcy; o wadze „zestawu” już nie wspomnÄ™!! Pozdrawiam wszystkich i życzÄ™ Atomowych Startów w nadchodzÄ…cym 2010r
<br><hr>Valdi #50

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ogólnie materiaÅ‚ fajnyKomentatorzy napisaÅ‚(a):Mam wrażenie, jakby wskaźnik czasu pojawiaÅ‚ siÄ™ z opóźnieniem.. Poza tym odniósÅ‚bym siÄ™ do artykuÅ‚u z chyba sprzed 2lat, w którymÅ› „Åšwiecie Motocykli”; gdzie Sz. Dziawer i A. Badziak robili takie pomiary (przyczepione kółko z miernikiem do motocykla) i chyba Szymon miaÅ‚ najlepszy wynik 3,…. (nie pamiÄ™tam dokÅ‚adnie).. OczywiÅ›cie w takim przypadku wszystko zależy od warunków atmosferycznych, opon i umiejÄ™tnoÅ›ci kierowcy; o wadze „zestawu” już nie wspomnÄ™!! Pozdrawiam wszystkich i życzÄ™ Atomowych Startów w nadchodzÄ…cym 2010r<br><hr>Valdi #50<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Lovtza rozczarowujesz mnie brakiem elementarnej wiedzy motocyklowej.
1. W tym filmie najpierw motocykl rusza a później dopiero włączany jest stoper ( powiedzmy że zyskujemy na tym 0,3 s)
2. Licznikowa prędkość ma się nijak do prędkości rzeczywistej. Motocykl rozpędza sie do licznikowych 100km/h co odpowiada powiedzmy 95-97km/h w rzeczywistości.
Jeszcze kolego musisz sporo kaszy zjeść żeby można było z Tobą dyskutować jak równy z równym
<br><hr>Inżynier
1. W tym filmie najpierw motocykl rusza a później dopiero włączany jest stoper ( powiedzmy że zyskujemy na tym 0,3 s)
2. Licznikowa prędkość ma się nijak do prędkości rzeczywistej. Motocykl rozpędza sie do licznikowych 100km/h co odpowiada powiedzmy 95-97km/h w rzeczywistości.
Jeszcze kolego musisz sporo kaszy zjeść żeby można było z Tobą dyskutować jak równy z równym
<br><hr>Inżynier
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A mnie bawi brak zrozumienia intencji i zero dystansu (tudzież luzu). Przecież od początku mówimy o tym jako o ciekawostce przyrodniczej, a nie pomiarach wykonywanych w celach wystrzelenia człowieka na orbitę Saturna. Wszystkie uwarunkowania i ograniczenia doskonalę rozumiem, nawet bez jedzenia kaszy dodającej motocyklowej wiedzy;)<br><hr>LovtzaKomentatorzy napisał(a):Lovtza rozczarowujesz mnie brakiem elementarnej wiedzy motocyklowej.
<br><hr>Inżynier<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No to zwracam honor Lovtza. Nie mniej jednak dla młodych adeptów jazdy motocyklowej przydało by się króciutkie sprostowanie i komentarz. Czytając Twój tekst bez sprostowania myślę, że niezdrowo może pomieszać się im w głowach i później żal nam tylko takich dzieci NeostradyKomentatorzy napisał(a):Lovtza rozczarowujesz mnie brakiem elementarnej wiedzy motocyklowej.
<br><hr>Inżynier<br>Komentatorzy napisał(a):A mnie bawi brak zrozumienia intencji i zero dystansu (tudzież luzu). Przecież od początku mówimy o tym jako o ciekawostce przyrodniczej, a nie pomiarach wykonywanych w celach wystrzelenia człowieka na orbitę Saturna. Wszystkie uwarunkowania i ograniczenia doskonalę rozumiem, nawet bez jedzenia kaszy dodającej motocyklowej wiedzy;)<br><hr>Lovtza<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości