Zgłoszenie sprzedazy w wydziale komunikacji.
• Strona 1 z 1
Zgłoszenie sprzedazy w wydziale komunikacji.
Szukalem podobnego tematu ale nic nie znalazlem...
Mam do was pytanie:
Kumpel sprzedal motor i przegapil czas jaki mial na zgloszenie sprzedazy pojazdu w wydziale kompunikacji (ustawowo 30 dni). Sprzedał moto jakies 1.5 miesiace temu. Powiedzcie jakie moga byc za to konsekwencje i co w tej sytuacji zrobic.
Mam do was pytanie:
Kumpel sprzedal motor i przegapil czas jaki mial na zgloszenie sprzedazy pojazdu w wydziale kompunikacji (ustawowo 30 dni). Sprzedał moto jakies 1.5 miesiace temu. Powiedzcie jakie moga byc za to konsekwencje i co w tej sytuacji zrobic.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Żadne. Do tej pory motocykl został już raczej zarejestrowany przez nowego właściciela. Obowiązek może i jest ale nie są przewidziane żadne sankcje karne w przypadku nie wywiązania się z niego. Przez moje ręce przewinęło się już sporo samochodów i nigdy nie zgłaszałem faktu dokonania sprzedaży bo nie chce mi się niepotrzebnie zawracać sobie gitary. Problemów jak dotąd nie miałem żadnych. Trzeba tylko zachować umowę kupna - sprzedaży w razie czego.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Talta - nie pisz dziecko o czymś, o czym nie masz pojęcia. Ja wiem co piszę z własnego bogatego doświadczenia w sprzedaży pojazdów.
Napisałem wyżej, że nie są za to przewidziane żadne sankcje karne. Do ubezpieczalni wystarczy sama umowa kupna sprzedaży bez żadnej pieczątki z urzędu. Osoba, która zbyła pojazd i zdecydowała się ten fakt zgłosić do Wydziału komunikacji daje tylko umowę do skserowania i nikt nie stawia tam żadnej pieczątki. Pieczątkę na umowie dostaje nowy właściciel podczas rejestracji pojazdu.
Napisałem wyżej, że nie są za to przewidziane żadne sankcje karne. Do ubezpieczalni wystarczy sama umowa kupna sprzedaży bez żadnej pieczątki z urzędu. Osoba, która zbyła pojazd i zdecydowała się ten fakt zgłosić do Wydziału komunikacji daje tylko umowę do skserowania i nikt nie stawia tam żadnej pieczątki. Pieczątkę na umowie dostaje nowy właściciel podczas rejestracji pojazdu.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Nie nie ma zadnych kar, ja sie mocno poklocilem z naczelnikiem u nas we wro, ogolnie po rozmowie w zimnym tonie powiedzialem panu ze w takim razie nie przerejestruje motocykla i co mi grozi, NIC.
Nic ? Pytam - Nic z naszej strony, prosze lepiej zapytac policji. Takze spokojnie, to nie niesie za soba zadnych sankcji prawnych, szczegolnie ze nowy wlasciciel juz pewnie zarejestrowal pojazd.
Nic ? Pytam - Nic z naszej strony, prosze lepiej zapytac policji. Takze spokojnie, to nie niesie za soba zadnych sankcji prawnych, szczegolnie ze nowy wlasciciel juz pewnie zarejestrowal pojazd.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości