VFR gasnie przy wlaczaniu swiatel O_o
• Strona 1 z 1
VFR gasnie przy wlaczaniu swiatel O_o
Witam, mam taki dziwny jak dla mnie problem, otoz wchodze do garazu, wyjmuje maszyne, odpalam, stawiam na stopke itd itp, w koncu siadam , kasuje stopke chce ruszac, no to swiatla i.... i zdechl :/ zamiast swiatel mijania zaswiecily mi sie kierunkowskazy (nie wiem czy wszystkie, czy tylko przednie) i o dziwo ku mojemu zaskoczeniu nie migaly
do tego jakis dziwny dzwiek (zwarcie elektryczne na ucho) i akumulator padniety po okolo 30 sekudnach, jednym slowem pojezdzone. I tu moje pytanie, czy ktos spotkal sie zp odobnym przypadkiem, i co jest przycyzna? (poprzednio sie juz tak raz zdarzylo, tyle ze podczas jazdy, a po paru kilometrach usterka zniknela i ponad miesiac sie nie pokazywala). W serwisie powiedzieli "zwarcie na przewodach", ale nie ma takiej opcji (przewody posprawdzane, izolacja na wszelki wypadek poprawiona).
No i drugie pytanie, czy znacie jakiegos dobrego/obeznanego/pewnego (nic nie skreslac, wszystko potrzebne) fachowca do ktorego z owym problemem moznaby sie udac(swiatla pozycyjne dzialaja normalnie wiec w dzien zajade
) w okolicach Chorzowa/Katowic?
motocykl - honda vfr 800 rc46 2002r.

No i drugie pytanie, czy znacie jakiegos dobrego/obeznanego/pewnego (nic nie skreslac, wszystko potrzebne) fachowca do ktorego z owym problemem moznaby sie udac(swiatla pozycyjne dzialaja normalnie wiec w dzien zajade

motocykl - honda vfr 800 rc46 2002r.
- ZooL
- Świeżak
piszesz, ze przewody sprawdzone i izolacja poprawiona ale sprawdź jeszcze kostki czy któraś nie wygląda na napraloną - to może być przyczyną zwary. Do datkowo sprawdziłbym sam przełącznik świateł - tj. cały set na lewej manetce (rozkręcił i wszystko dokładnie oblookał) Sprawdź także czy gdzieś nie dostaje przebicia np na oprawkach żarówki. Cały czas obstawiam elektrykę jednak.
Fachowców z Twoich okolic niestety nie znam.
Fachowców z Twoich okolic niestety nie znam.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Przejedz jeszcze raz przez przejazd kolejowy to zgasna,mialem te same objawy ,okazalo sie ze jeden kabel byl luzny w kostce,oraz w jednej kostce te blaszki(laczenia) byly pokryte niebiesko -zielononym nalotem ,wyczyscilem ,wszystko dokladnie sprawdzilem i jest ok
-
macs - Bywalec
Zajrzyj na forum VFR OC. Tam na pewno znajdzie sie ktos kto pomoze i zna ten motocykl bardzo dokladnie.
Ja takze podejrzewam zwarcie albo "przerwany" obwod w instalacji. Problem moze stanowic takze dosc awaryjny w tym modelu regulator napiecia.
Ja takze podejrzewam zwarcie albo "przerwany" obwod w instalacji. Problem moze stanowic takze dosc awaryjny w tym modelu regulator napiecia.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości