Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Zawodnicy kontuzjowani w Moście...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Zawodnicy kontuzjowani w Moście...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2009, 12:22

Komentatorzy napisał(a):jako zawodnik i dobry kolega Sławka Grausama znam jego sytuacje życiową i wiem ,że ciekawie dla niego nie jest... Sławek jest jednym z najskromniejszych zawodnikow zarówno na padoku jak i w zyciu prywatnym. wypadek skomplikował mu nie starty w tym czy przyszłym sezonie ale życie.. wczoraj byłem w środę odwiedziłem go w łódzkim szpitalu i wiem ,że jego sytuacja jest bardzo powazna i najprawdopodobniej nie wroci juz do 100% formy nigdy... jego obecnym problemem jest utrzymanie rodziny . nie wszyscy pewnie wiedzą ale Sławek scigał się zawsze z uprzejmości sponsorów i dobrych ludzi bo prywatnie napewno nie było go na to stac . Chciałbym prosić na łamach ścigacza o wsparcie mojego kolegi i sam wraz z moimi teamowymi kolegami dając przykład innym przeznaczymy pieniadze dla Sławka ktore pomogą mu teraz bardziej niz Wam moze sie wydawać. Proszę Was jeszcze raz ! zrobcie cos dobrego!!
co do Pawła Szkopka : jest mi szkoda jak zawodnik motocyklowy robi sobie krzywde dlatego tez symboliczne 50 pln przeleje na jego konto, moze zacznie odpowiadac dzieki temu "dzień dobry"<br><hr>Robert Michalczewski SBK # 69<br>
Komentarz nie tylko rzeczowy, bo wyjasniajacy sytuacje Slawka, ale pokazujacy ze mozna pomoc tez komus do kogo az takiej sympatii sie nie zywi. Nietypowe to, wsrod jadu i zawisci na polskich forach. Godne nasladowania i szacunku. Pozdr.<br><hr>pirat!
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2009, 12:40

Komentatorzy napisał(a):Żenada panie Szkopek, żenada...<br><hr>Greju<br>
Komentatorzy napisał(a):Dlaczego żenada jestem przekonany że Paweł nie chce zarobić na swojej krzywdzie ale chce jak najszybciej wrucic na tor a to w jego przypadku napewno będzie kosztowne. Mam nadzieje że jednak uda mu sie jak najszybciej do nas wrucic Caly Hammel trzyma mocno kciuki zyczymy rychlego powrotu do zdrowio no i na tor oczywiscie ktos przeciez musi nas bronic przed "Potopem" zagranicznych zawodnikow.<br><hr>Hammel<br>
Komentatorzy napisał(a):i dla tego trzeba mu pomóc? bo francuzi i duńczycy wygrywają? kurde on narobił sobie długów, a teraz krzyczy o kasę, a Sławek ma problem nie ze swojej winy. Sory, ale Szkopek tu otwarcie krzyczy o sponsoring, a nie leczenie. Dla jego własnego dobra jest, żeby się sam dobrze wyzdrowiał i wyprostował finansowo jak widać z apelu, a nie pierd.... o MS już.<br><hr>xxx<br>
Komentatorzy napisał(a):w ramach podziekowań powinien jeszcze wypisać na owiewkach wszystkich co mu wpłacili. bedzie jasny okład, z wielkim napisem dziekuję za sponsoring, a nie za pomoc w leczeniu. Szkoda, że znów zeszło na Pana Mistrza, a nie na tego drugiego, który ma prawdziwy problem<br><hr>xxx<br>
A ty dalej nie rozumiesz ze pisze sie zawsze o tych bardziej znanych. W dodatku w tym przypadku bardziej kontrowersyjnych jak widac. Takie prawo mediow niestety :/.

Czuje ze nie jestes obiektywny ale masz do tego prawo. Tylko nie pisz ze Slawek ma tylko prawdziwy problem bo obaj maja bardzo powazne problemy zdrowotne, ktore zagrazaja ich karierze sportowej. Druga sprawa to zycie osobiste i tu moznaby tez dyskutowac w nieskonczonosc. Ze Slawek ma rodzine i trudna sytuacje teraz.
Nie wiem czy Pawel ma. Ale czytajac fora wychodzi ze chyba nie i on walczy o zdrowie i starty w wyscigach tylko. To wszystko nie ma znaczenia, bo obu dotknela tragedia. Kazdy jest kowalem swojego losu, Slawek sam doprowadzil do takeij sytuacji w jakiej sie znalazl. Niestety, ale takie sa fakty. Nie oceniam go bron boze i nie krytykuje! Majac rodzine rowniez zaryzykowalbym start w wyscigach moto, majac swiadomosc jak moze sie to skonczyc. Tym bardziej rozumiem jego trudna sytuacje i pomoge choc troche. Daleki jestem jednak od porownan kto ma prawdziwy problem a kto nie.
Obaj maja. I obu zycze wszytskei najlepszego i trzymam kciuki zeby wszystko ulozylo sie jak najlepiej.

pozdr.<br><hr>pirat!
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2009, 12:49

Komentatorzy napisał(a):Wszystkim, którzy uważają, że My wszyscy polscy zawodnicy zarabimy na tym sporcie, zycze tyle pieniędzy ile ja na tym "zarobiłem" A teraz uważajcie komornik pewnie już czeka u Was za progiem.
Mój apel był wyraźnie skierowany do osób, które chcą pomóc i znają lub wierzą w sytuację która ma miejsce. Ci którzy nie czują się przez apel wywołani, moim zdaniem nie powinni się odzywać, bo zupełnie nie wiem o co walczą i co chcą osiągnąć.<br><hr>Paweł#19<br>
Komentatorzy napisał(a):a o co ty walczysz ??? Jak porownasz swoja sytuacje do sytuacji Grausama ??? zamienilbys sie z nim teraz ???<br><hr>matrix<br>
Co to za glupi komentarz?
Po co porownywac te sytuacje? Po co zamieniac sie miejscami? Piszesz jak jakis dzieciak bez rozumu.

Pytasz o co walczy Pawel. O zdrowie i o starty w wyscigach. Moze o cos wiecej nie wiem. Nie mam zamiaru go osadzac ani porownywac ze Slawkiem. Trzymam kciuki za obu i obu chociaz troche pomoge.<br><hr>pirat!
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2009, 18:04

Jeśli chodzi o działaczy z PZM to szkoda gadać ! Rok temu koles poległ w rookie 1000 w Moście nawet sie nikt nie zainteresował że ręka złamana i bark ! nic zadnego zainteresowania !
Paweł i Sławek nie przejmójcie sie tymi wszystkimi komentarzami. Jak ktoś nie ma pojęcia to piep... takie bzdety. Większość ludzi pisze to z zazdrości bo sami chcieliby się ścigać ale mogą tylko trzymać ręke w majtkach siedząc przed kompem !!<br><hr>Gresus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/7/2009, 23:32

Witam serdecznie!
Wiem, że istnieje fundacja PZM, której celem jest wspomaganie zawodników w takich sytuacjach.
Z drugiej jednak strony wszyscy wiemy jak to wygląda w rzeczywistości..., ale spróbować warto.
Druga koncepcja to zorganizowanie Eventu ze zbiórką pieniędzy, przy okazji jednej z rund w Poznaniu. Uczestniczyliśmy w takiej zbiórce podczas ogólnopolskiej akcji Motocykliści Dzieciom oferując nasze usługi fizjoterapeutyczne. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do kontaktu z MKFOZ na najbliższej rundzie w Poznaniu. Może uda się zorganizować coś na torze regatowym MALTA, który jest licznie odwiedzany przez poznaniaków. Jeśli macie pomysły piszcie...
Pozdrawiamy - ekipa MKFOZ <br><hr>OLO
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2009, 21:31

Komentatorzy napisał(a):Wszystkim, którzy uważają, że My wszyscy polscy zawodnicy zarabimy na tym sporcie, zycze tyle pieniędzy ile ja na tym "zarobiłem" A teraz uważajcie komornik pewnie już czeka u Was za progiem.
Mój apel był wyraźnie skierowany do osób, które chcą pomóc i znają lub wierzą w sytuację która ma miejsce. Ci którzy nie czują się przez apel wywołani, moim zdaniem nie powinni się odzywać, bo zupełnie nie wiem o co walczą i co chcą osiągnąć.<br><hr>Paweł#19<br>
Komentatorzy napisał(a):Przestańcie sie nad sobą użalać i weźcie się za normalną robotę skoro to zajęcie nie przynosi kasy a robicie to bo macie fantazje i jest to całe Wasze żecie to róbcie to sobie dalej i nie proście sie o kasę bo cała ta sprawa i apel brzydko pachną.
Ja jak coś lubie to to robie i jak mam wypadek na motocyklu to nie wołam kasy na remont albo zmiane motocykla.
Komornik nie robi na mnie wrażenia, to Twój problem skoro nie chciało Ci sie nosić teczki to teraz przysłowiowe grabeczki.
Mało, że w pogodzie burze to i na forum ją trzeba było rozpętać....pogrtulować pomysłu na kase i kariere :) ide jeździć bo żal mi d....sko ściska gdy ktoś robi z siebie żebraka i nie ma w sobie nawet odrobiny chonoru, bo nie ma w nim prawdziwej żyłki sportowca, który potrafi walczyc, tylko woli wyciagnąc ręke po kasę niczym, bezdomny, żebrak pod kościołem....ogarnia mnie współczucie ponieważ w mojej ocenie Panowie nie sa prawdziwymi sportowcami, którzy cieżko pracują na swój sukces, lecz próbują być "pseudo medialnymi showmanami" i którzy zachowują sie jak zagubione dzieci we mgle krzycząc: "Mamo, Mamo, przewróciłem sie na rowerku i mam kuku...daj mi plasterek..."...godna pożałowania żenada!!!Gratulacje!!!<br><hr>warjatron<br>
ty śmieciu !!! żebyś stał na górce i słońca nie widział !!!<br><hr>ziom
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2009, 00:20

Witam raz jeszcze.
Dzisiaj na spokojnie przeczytałem sobie wszystkie komentarze i muszę dodać prywatnie coś od siebie. Niestety miałem tą przyjemność, a raczej nieprzyjemność jechać z Pawłem do szpitala zaraz po wypadku i naprawdę nie życzę nikomu, żeby kiedykolwiek znalazł się w podobnej sytuacji. Możecie mi wierzyć lub nie, ale pomimo bólu i dużej ilości podanych środków przeciwbólowych jedynym zmartwieniem Pawła było to kiedy będzie mógł wrócić na tor. I na pewno nie myślał wtedy o karierze, o sławie, o pieniądzach... Nie znam Pawła za dobrze (znamy się od dwóch lat), ale to co mogę o Nim powiedzieć po tym doświadczeniu to to, że jest człowiekiem z wielką pasją – pasją ścigania i można Go lubić lub nie, ale za tą pasję należy Mu się WIELKI SZACUNEK (ciekaw jestem jaką mają pasję piszący te debilne komentarze). Co do Sławka to oczywiście jest w dużo gorszej sytuacji i naprawdę nie rozumiem jak można pisać takie rzeczy. Panowie trochę kultury, zrozumienia, współczucia…
Reasumując, co do pieniędzy jeżeli podchodzi do mnie bezdomny z prośbą o pieniądze to jeżeli mam to mu dam i nie zastanawiam się czy on to wyda na wino, czy na jedzenie. Tak więc jeżeli ktoś chce to niech przeleje pieniądze, a jeżeli ktoś nie chce to niech nie daje i niech nie obraża. Mam nadzieję, że żaden bezdomny nigdy nie spotka na swojej drodze tych „miłych panów”, bo zamiast pieniędzy dostanie pewnie piękną wiązankę niecenzuralnych słów.
Aleksander Krawczyński
<br><hr>OLO
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2009, 13:07

Komentatorzy napisał(a):Witam raz jeszcze.
Dzisiaj na spokojnie przeczytałem sobie wszystkie komentarze i muszę dodać prywatnie coś od siebie. Niestety miałem tą przyjemność, a raczej nieprzyjemność jechać z Pawłem do szpitala zaraz po wypadku i naprawdę nie życzę nikomu, żeby kiedykolwiek znalazł się w podobnej sytuacji. Możecie mi wierzyć lub nie, ale pomimo bólu i dużej ilości podanych środków przeciwbólowych jedynym zmartwieniem Pawła było to kiedy będzie mógł wrócić na tor. I na pewno nie myślał wtedy o karierze, o sławie, o pieniądzach... Nie znam Pawła za dobrze (znamy się od dwóch lat), ale to co mogę o Nim powiedzieć po tym doświadczeniu to to, że jest człowiekiem z wielką pasją – pasją ścigania i można Go lubić lub nie, ale za tą pasję należy Mu się WIELKI SZACUNEK (ciekaw jestem jaką mają pasję piszący te debilne komentarze). Co do Sławka to oczywiście jest w dużo gorszej sytuacji i naprawdę nie rozumiem jak można pisać takie rzeczy. Panowie trochę kultury, zrozumienia, współczucia…
Reasumując, co do pieniędzy jeżeli podchodzi do mnie bezdomny z prośbą o pieniądze to jeżeli mam to mu dam i nie zastanawiam się czy on to wyda na wino, czy na jedzenie. Tak więc jeżeli ktoś chce to niech przeleje pieniądze, a jeżeli ktoś nie chce to niech nie daje i niech nie obraża. Mam nadzieję, że żaden bezdomny nigdy nie spotka na swojej drodze tych „miłych panów”, bo zamiast pieniędzy dostanie pewnie piękną wiązankę niecenzuralnych słów.
Aleksander Krawczyński
<br><hr>OLO<br>
..podpisze sie pod tym bo tak samo uwazam Pawlowi nalezy sie Wielki szacunek za ambicje ale nie tylko poniewaz udowdnil ze jest zawodnikiem wysokiej klasy!! cieszy mnie ze zawodnicy ludzie ktorzy "przewineli" sie przez swiat wyscigow (WMMP) potrafia okazac wspolczucie i pomoc!! ja sam nie bylem fanem Pawla wrecz przeciwnie ale przez ostatnie lata docenilem jego ambicje i klase teraz trzymam mocno kciuki za niego i mam nadzieje ze uda mu sie osignac to o co tak walczy i marzy!!<br><hr>...
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Aleksander Krawczyński
<br><hr>OLO<br>
..podpisze sie pod tym bo tak samo uwazam Pawlowi nalezy sie Wielki szacunek za ambicje ale nie tylko poniewaz udowdnil ze jest zawodnikiem wysokiej klasy!! cieszy mnie ze zawodnicy ludzie ktorzy "przewineli" sie przez swiat wyscigow (WMMP) potrafia okazac wspolczucie i pomoc!! ja sam nie bylem fanem Pawla wrecz przeciwnie ale przez ostatnie lata docenilem jego ambicje i klase teraz trzymam mocno kciuki za niego i mam nadzieje ze uda mu sie osignac to o co tak walczy i marzy!!<br><hr>...
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Aleksander Krawczyński
<br><hr>OLO<br>
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Aleksander Krawczyński
<br><hr>OLO<br>
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/7/2009, 21:51

POMÓGŁ BYM JEŻELI SŁAWEK BY OTWORZYŁ KONTO PAY PAL. CZĘŚĆ Z NAS MIESZKA ZAGRANICĄ.<br><hr>KRZYSIEK
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/9/2009, 12:57

Wracaj Sławek do zdrowia pozdrowienia od Marcina zawsze miło Cię wspominamy.

Krzysztof Mroczkowski<br><hr>Krzysztof Mroczkowski
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl