Zobacz wÄ…tek - prawko -> motor -> stunt -> streetfighter :D
NAS Analytics TAG

prawko -> motor -> stunt -> streetfighter :D

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

prawko -> motor -> stunt -> streetfighter :D

Postprzez cwudzinjr » 25/12/2006, 14:02

siema. a więc chciałbym usłyszeć Wasze opinie i uzyskać Waszą pomoc.

Mój brat niedawno zakupił sobie r6 i zazwyczaj jeżdże z nim jako pasażer, ale też czasem ja się chciałem przejechać, więc mi dawał.

No ale nie mam prawka, ponieważ 18-tke kończe w kwietniu i już niedługo chcę iść na prawko, bo można zacząć 3 miechy wstecz. Więc w styczniu chce zacząć. Jak myślicie? Czy to dobra pora na nauke jazdy na motorze?
Znaczy ta. MI sie wydaje, że to lepiej dla mnie jak zaczne nauke w zimie, bo będe miał lepsze obeznanie w jeździe w trudnych warunkach.

No powiedzmy że zdałem już to prawko i teraz pozostaje kwestia mojego "rumaka". Nie mam ani wielkich pięniędzy, a i nie jestem na tyle głupi, zeby kupić sobie na sam początek jakąś 100 konną maszyne, typu yamaha r6, albo honda cbr 600, albo jeszcze cos innego.

Myślałem o suzuki gs500, bądź hondzie hornet cb600.
Co Wy na to? Oczywiscie motor musi byc uzywany, bo te rumaczki z salonu, takze siegaja granic 20000 zl, a to przekracza mój budżet.
Szukałem na allegro i widziałem roczniki 2000-2002 w granicach 10000-13000. I wydaje mi sie ze to przystepna cena.

Ogólnie duża dawke adrenaliny dają mi różnego rodzaju tricki na motorze. To jest tzw. "stunt", nie? No więc strasznie mnie to kręci i chciałbym, aby ten mój przyszły motor, także się do tego nadawał.

aha. i jeszcze jedno. Wiem, że przy takich sztuczkach, ważne jest zabezpieczenie motoru, poprzez craszpady i innego tego typu osłony. Mam racje? I to trzeba zrobić samemu, czy jak? Czy może ktoś się tym zajmuje?
cwudzinjr
Świeżak

Postprzez Shinden » 25/12/2006, 14:34

Albo mi sie zdaje,albo temat juz byl....
Porownywanie gs500 do horneta to lekko niemadry pomysl
Hornet jest o niebo mocniejszy i jako tako niewielu ludzi poleca go na pierwsze moto.Gs-ik to spokojny sprzet,troche na nim jezdzilem i moge go polecic.Oczywiscie jesli chcesz sie najpierw nauczyc jezdzic,a pozniej bawic sie w stunt.
Gdyby Kózka Ecie Plecie to by Nóżki Ch**j Ci w dupe:>
Shinden
Świeżak

Postprzez cwudzinjr » 25/12/2006, 15:15

czyli jak rozumie to lepiej na poczatek sprawic sobie gs-a i naucz sie na nim porzadnie jezdzic i do tego bedzie dobry do nauki stuntu, tak?
a horneta np. zostawic sobie na drugie moto, gdy juz nabiore troche wprawy.
cwudzinjr
Świeżak

Postprzez Meciek » 25/12/2006, 18:14

moje zdanie jest takie: kup gs , opcjonalnie cb-1 lub coś w tym stylu, naucz się jeździć i potem odrazu kup sobie jakiegos potwora 110 km czy cos w tym stylu.
Meciek
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Vercef » 25/12/2006, 18:44

Ja tylko tak się dopowiem, że zimą nie ma egzaminów i nie ma nauki jazdy w trudnych warunkach, bo to nie szkoła przetrwania tylko nauka jazdy.
Przy tej zimie która mamy teraz zapewne niektóre OSK dalej ćwiczą placyki, ale egzaminów z tego co się orientuje to nie ma.
Przez okres zimowy egzaminy na kat.A i A1 są wyłączone z powodu zbyt niskiej temperatury i słabej przyczepności, bo jak ci nikt nie mówił motocykle zdychają przy temp. 10-15C i mają założone torowe slicki, mimo iż kasy za egzamin mało nie biorą...o kasku nie wspomne i tych prezesach na głowę..
Powodzenia.
Dosiadam:

Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

Yamaha Thundercat sprzedany :(

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Vercef
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Pomian » 25/12/2006, 21:29

Ej wiesz ci Ty kup najpierw ten motor i narazie zapomnij o stuncie wpraw siÄ™ troche przyzwyczaj do maszyny i wtedy zabieraj sie za stunt...
YAMAHA YZF R6 2003r.
Pomian
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez cwudzinjr » 26/12/2006, 10:41

dzieki za wypowiedzi. póki co i tak rozpatruje różne opcje, więc to wszystko nie jest jeszcze pewne.
tez mi sie wydaje ze gs bedzie dla mnie najodpowiedniejszy na poczatek.
cwudzinjr
Świeżak

Postprzez tazzman » 26/12/2006, 21:50

cwudzinjr napisał(a):dzieki za wypowiedzi. póki co i tak rozpatruje różne opcje, więc to wszystko nie jest jeszcze pewne.
tez mi sie wydaje ze gs bedzie dla mnie najodpowiedniejszy na poczatek.

szkoda 10 tys zł na pierwsze moto...kup sobie GS500 za ok 5 ty zł i pojezdzij jeden sezon, potem jak chcesz do stuntu moto to sobie kup za 10-15 tys zł fajera sc 33 albo starego olejaka moto takie ma ok 130 koni i wtedy gumuj do woli :)
tazzman
Świeżak

Postprzez Zamst » 4/1/2007, 22:09

Moje zdanie jest takie: Kup sobie co Ci podpasuje i naucz się na tym dobrze jeździć. A jak się będziesz już nim nudził, to rób co chcesz, tylko nie próbuj tego na ulicy przy pełnym ruchu (ale to jest moje zdanie) Ja tak zrobiłem i jest ok.
Zamst
Świeżak

Postprzez nurczas » 4/1/2007, 23:14

jesli liczysz na to ze w zimie zdajac prawko nauczysz sie czegos wiecej to sie mylisz tylko bardziej zmarzniesz bo klepiac osemki przy 5*c to nie przyjemnosc po 4 jezdzie zapal wygasnie i poczekasz do wiosny wiem bo sam robilem prawko lutym a co do gs 500 to jesli masz zamiar go za rok sprzedac to po co za 12tys kup sobie za 4 i przynajmniej sprzedajac go nie stracisz wiele w przeciwienstwie do niwszej maszyny bo te traca wartosc znacznie szybciej
nurczas
Świeżak

Postprzez arturo » 5/1/2007, 11:19

co do prawka to ja miałem egzamin 2 stycznia i odbywają się cały czas jeżeli temperatura spadnie poniżej -5C to egzaminator mam prawo odwołać egzamin i przełożyć go na pużniej niema czegoś takiego jak zawieszenie egzaminów na okres zimowy bo znam ludzi co nawet w śniegu zdawali egzaminator patrzy czy tylko jezdnia jest czarna pozdro
arturo
Świeżak

Postprzez Meciek » 5/1/2007, 15:37

arturo napisał(a): niema czegoś takiego jak zawieszenie egzaminów na okres zimowy bo znam ludzi co nawet w śniegu zdawali egzaminator patrzy czy tylko jezdnia jest czarna pozdro

Co ty piszesz, czytałem w gazecie wrocławskiej w dziale gdzie są ogłoszenia wystawiane przez róże urzędy i dokładnie tam pisało ,ze WORD zawiesza egzaminy do 15 lutego.
Meciek
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez nurczas » 5/1/2007, 23:08

Egzaminator ma prawo przelozyc egzamin z racji zlych warunkow ja zdawalem w czestochowie i wlasnie tak sie to odbywalo dochodzilo nawet do takich paradoksow ze jedna gropa zdawala a 2 szla do domu z nastempnym terminem mozliwe ze cos z tym zrobili
FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
nurczas
Świeżak

Re: prawko -> motor -> stunt -> streetfighter :D

Postprzez xxsliwaxx » 6/1/2007, 20:38

cwudzinjr napisał(a):można zacząć 3 miechy wstecz
w zasadzie można zacząć 3 miechy wstecz ale bez wehikułu czasu to nieosiągalne :)
zasada rofum zanim zaczniesz nowy temat sprawdz czy to juz gdzieś nie było, a takie tematy były już wałkowane nie raz !!!
xxsliwaxx
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości

na górê