Zobacz wątek - Cylinder 65cc, a stożek powietrza.
NAS Analytics TAG

Cylinder 65cc, a stożek powietrza.

i inne małe pojemności
_________

Cylinder 65cc, a stożek powietrza.

Postprzez kuki1992 » 7/9/2009, 17:25

Witam. Mam chińskiego dwutakta, w którym ostatnio wymieniłem cylek na 65cc <chińskie gówienko z allegro, ale na razie jeździ ; ) > Czy przy tym cylindrze jest sens wsadzania stożkowego filtra powietrza? Filtr i tak już kupiłem, ale dopiero teraz czytam, że większość osób go nie popiera, przynajmniej przy seryjnym cylindrze. Jak to się ma przy 65cc? Nie zależy mi tak bardzo na wzroście mocy, który pewnie będzie znikomy, ale po założeniu bardzo spodobał mi się dźwięk skuta, problem tylko, że ni jak nie mogę wyregulować gaźnika. Czy zupełnie konieczny jest zakup nowej dyszy? I czy ten filtr wręcz nie pogorszy osiągów, i nie zatrze silnika? Bo dla samego dźwięku nie chcę chyba ryzykować tylu rzeczy : ) Najgorsze jest to, że stożek już kupiłem , i teraz staram się w nim znaleźć wszystko, co za nim przemawia : )

Z góry dzięki !
Pozdrawiam.
kuki1992
Świeżak

Postprzez wojtasmazi1 » 7/9/2009, 17:39

Jesli kupiles stozek za kilka zł (jakies chinskie badziewie) to poprostu go wywal ale poloz sobie na polke w pokoju i podziwiaj. Mozesz go zalozyc ale nie licz na za wiele. Co do dyszy w gazniku po zmianie pojemnosc na wieksza mozesz zmienic na wieksza dysze. Ale pamietaj ze bedziesz musial bardzo dokladnie wyregulowac gaźnik
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
wojtasmazi1
Stały bywalec

Postprzez Landryss25 » 7/9/2009, 17:47

Przy stożku jeśli nie dobierzesz odpowiedniej dyszy i idealnie nie ustawisz gaźnika to bardzo prawdopodobne że wypali Ci dziurę w tłoku.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez talta » 7/9/2009, 19:25

te stozki za 15 zl z allegro sa do wywalenia po 500km
na seryjnym da rade, jak masz zalozyc ten shit z allegro to lepiej zrob sam z gabki i nakretek po sloikach ;pp
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez domat3 » 7/9/2009, 20:15

Landryss25 napisał(a):Przy stożku jeśli nie dobierzesz odpowiedniej dyszy i idealnie nie ustawisz gaźnika to bardzo prawdopodobne że wypali Ci dziurę w tłoku.

Czemu zawsze wszyscy pisza o tych dziurach?
Ja u siebie wstawilem stozka na poczatku wakacji i az sie zaczynam bac :D
Tyle ze regulowalem ze swieca diagnostyczna mieszanke.
Polecam stozki od Polini tak przy okazji :wink:
domat3
Świeżak

Postprzez miki1406 » 7/9/2009, 20:17

Ludzie czy wy w ogóle znacie zasade działania silnika dwusuwowego?? Stożek da się założyć... Pogorszy osiągi... Dwusuwowy silnik MUSI mieć wyliczany airbox i tłumik... Inaczej nie będzie śmigał z pełną mocą...
Jak fenix z popiołów :)
miki1406
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê