Cylinder 65cc, a stożek powietrza.
• Strona 1 z 1
Cylinder 65cc, a stożek powietrza.
Witam. Mam chińskiego dwutakta, w którym ostatnio wymieniłem cylek na 65cc <chińskie gówienko z allegro, ale na razie jeździ ; ) > Czy przy tym cylindrze jest sens wsadzania stożkowego filtra powietrza? Filtr i tak już kupiłem, ale dopiero teraz czytam, że większość osób go nie popiera, przynajmniej przy seryjnym cylindrze. Jak to się ma przy 65cc? Nie zależy mi tak bardzo na wzroście mocy, który pewnie będzie znikomy, ale po założeniu bardzo spodobał mi się dźwięk skuta, problem tylko, że ni jak nie mogę wyregulować gaźnika. Czy zupełnie konieczny jest zakup nowej dyszy? I czy ten filtr wręcz nie pogorszy osiągów, i nie zatrze silnika? Bo dla samego dźwięku nie chcę chyba ryzykować tylu rzeczy : ) Najgorsze jest to, że stożek już kupiłem , i teraz staram się w nim znaleźć wszystko, co za nim przemawia : )
Z góry dzięki !
Pozdrawiam.
Z góry dzięki !
Pozdrawiam.
- kuki1992
- Świeżak
Jesli kupiles stozek za kilka zł (jakies chinskie badziewie) to poprostu go wywal ale poloz sobie na polke w pokoju i podziwiaj. Mozesz go zalozyc ale nie licz na za wiele. Co do dyszy w gazniku po zmianie pojemnosc na wieksza mozesz zmienic na wieksza dysze. Ale pamietaj ze bedziesz musial bardzo dokladnie wyregulowac gaźnik
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Przy stożku jeśli nie dobierzesz odpowiedniej dyszy i idealnie nie ustawisz gaźnika to bardzo prawdopodobne że wypali Ci dziurę w tłoku.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Landryss25 napisał(a):Przy stożku jeśli nie dobierzesz odpowiedniej dyszy i idealnie nie ustawisz gaźnika to bardzo prawdopodobne że wypali Ci dziurę w tłoku.
Czemu zawsze wszyscy pisza o tych dziurach?
Ja u siebie wstawilem stozka na poczatku wakacji i az sie zaczynam bac

Tyle ze regulowalem ze swieca diagnostyczna mieszanke.
Polecam stozki od Polini tak przy okazji

-
domat3 - Świeżak
Ludzie czy wy w ogóle znacie zasade działania silnika dwusuwowego?? Stożek da się założyć... Pogorszy osiągi... Dwusuwowy silnik MUSI mieć wyliczany airbox i tłumik... Inaczej nie będzie śmigał z pełną mocą...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości