ProszÄ™ o POMOC! Aprilia 125ccm futura
• Strona 1 z 1
ProszÄ™ o POMOC! Aprilia 125ccm futura
Witam mam kilka problemów z Aprilią i pytań dotyczących tego motocykla.
Rok produkcji 93 pojemność 125ccm w dowodzie wbite APRILIA 125 GE
a na lakierze (jeszcze oryginalny ) rs!
Problemy:
1---Motocykl chodzi na 1,5tys obrotów próbowałem regulować gaźnik nie pomogło czasem jak coś mu "odbije" wejdzie na 4-5tys i 5razy lepiej się zbiera (wyszyściłem gaźnik świece i filtr powietrza przed ustwianiem gaźnika
2---Do 5tys obrotów ma muła i nie czuć tej mocy po wyżej 5tys bardzo szybko się rozpędza i "chodzi w miarę normalnie" jest trochę spękany króciec od gaźnika ale nie jest dziurawy
3--- Jechałem dzisiaj 140km/h i zblokowało mi tyle koło! Co mogło być przyczyną (ledwo udało mi się zapanować na motocyklem) łańcuch jest moim zdanie bardzo mało naciągnięty! Gdzie znajdują się napinacze?
4---Chciałem dzisiaj wymienić płyn hamulcowy tylni ,było go może 2 korki i strasznie brudny wyleciało dużo "śmieci" / rdzy i nie wiadomo czego! Po zalaniu nowego płynu (na 100% dobrego) tylni hamulec nie działa wcale nie hamuje! (przedtem nie było żadnych problemów z nim) możliwe że muszę wymienić pompę ? (odpowietrzałem go dobre 3godz nic to nie dało 1l płynu się zmarnował i tyle!) z pomp tak jakby delikatnie ciekł płyn przedtem nic się nie działo! wyczyściłem ją!
5--- Posiada może ktoś schemat instalacji elektrycznej do tego motocykla? Bardzo bym prosił!
Myślę że nie zapomniałem o niczym
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA KAŻDĄ POMOC
POZDRAWIAM WSZYSTKICH MOTOCYKLISTÓW
SZEROKOÅšCI!
(załączam kilka fotek)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
Rok produkcji 93 pojemność 125ccm w dowodzie wbite APRILIA 125 GE
a na lakierze (jeszcze oryginalny ) rs!
Problemy:
1---Motocykl chodzi na 1,5tys obrotów próbowałem regulować gaźnik nie pomogło czasem jak coś mu "odbije" wejdzie na 4-5tys i 5razy lepiej się zbiera (wyszyściłem gaźnik świece i filtr powietrza przed ustwianiem gaźnika
2---Do 5tys obrotów ma muła i nie czuć tej mocy po wyżej 5tys bardzo szybko się rozpędza i "chodzi w miarę normalnie" jest trochę spękany króciec od gaźnika ale nie jest dziurawy
3--- Jechałem dzisiaj 140km/h i zblokowało mi tyle koło! Co mogło być przyczyną (ledwo udało mi się zapanować na motocyklem) łańcuch jest moim zdanie bardzo mało naciągnięty! Gdzie znajdują się napinacze?
4---Chciałem dzisiaj wymienić płyn hamulcowy tylni ,było go może 2 korki i strasznie brudny wyleciało dużo "śmieci" / rdzy i nie wiadomo czego! Po zalaniu nowego płynu (na 100% dobrego) tylni hamulec nie działa wcale nie hamuje! (przedtem nie było żadnych problemów z nim) możliwe że muszę wymienić pompę ? (odpowietrzałem go dobre 3godz nic to nie dało 1l płynu się zmarnował i tyle!) z pomp tak jakby delikatnie ciekł płyn przedtem nic się nie działo! wyczyściłem ją!
5--- Posiada może ktoś schemat instalacji elektrycznej do tego motocykla? Bardzo bym prosił!
Myślę że nie zapomniałem o niczym
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA KAŻDĄ POMOC
POZDRAWIAM WSZYSTKICH MOTOCYKLISTÓW
SZEROKOÅšCI!
(załączam kilka fotek)

- Dreamskiller
- Świeżak
1.Wyreguluj gaznik u mechanika to po pierwsze
chyba ze masz do tego odpowiednie urzadzenia i doswiadczenie
regulacja okolo 100 zl
2.zblokowalo ci kolo i teraz silnik chodiz jakos inaczej ??
3.pompka ci nie dziala bo ci uszczelka padla
uszczelek nie dostaniesz
musisz kupic pompke najlepiej sprawdz czy dobra
Oglonie masz troche roboty
bo z aprilkami cięzko 

2.zblokowalo ci kolo i teraz silnik chodiz jakos inaczej ??
3.pompka ci nie dziala bo ci uszczelka padla

Oglonie masz troche roboty

Aprilia Rs 125
- rajders
- Świeżak
rajders napisał(a): bo z aprilkami cięzko
Jak jest niezadbana sztuka to ciężko...
Zablokowane koło to wina łożysk.
Reszty nie powiem bo nie przeczytałem co tam napisałeś

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości