Sezon 2007 na Jasnej Górze
• Strona 1 z 1
Sezon 2007 na Jasnej Górze
Wczoraj przeglądałem neta i znalazłem coś takiego-czy ktos się pisze?
"...Przyszloroczne „Radosne Rozpoczecie Sezonu Motocyklowego - Jasna Gora 2007” odbedzie siÄ™ 15 kwietnia. Zbieramy siÄ™ od godziny 8:00 na Gorce Przeprosnej (ok. 9 km. na wschod od Jasnej Gory). O godzinie 10:00 wyruszamy w kierunku klasztoru. O 12:00 Msza Sw. i poswiecenie motocykli. We Mszy bÄ™dÄ… uczestniczyc nasi Przyjaciele, Ochotnicy Strazacy z pow. mieleckiego,- bÄ™dzie orkiestra i chor.
Po raz pierwszy 2007 roku zachecam do przywozenia na Jasna Gore zabawek dla naszych, polskich sierot, tak w Polsce jak i na Wschodzie. Zabawki nie sa obowiazkowe ale pozadane i należy je przymocowac do motocykla na zewnatrz, w widocznym miejscu. Na placu przed Klasztorem, czestochowski Caritas postawi kontener, który obslugiwac będą dzieci z pobliskiego sierocinca.
Zbiorke zabawek dla dzieci przez motocyklistow wymyslil George Waligora – Polak, weteran wojny wietnamskiej. 28 lat temu, wraz z 6 kolegami, również weteranami tej wojny, w pierwsza niedziele grudnia, pojechali ulica Western w Chicago, z poludnia na polnoc, do wojskowego magazynu. Przywiezli 7 pluszowych misiow. Tak siÄ™ zaczelo. W roku ubieglym pjechalo ulica Western, przez caly dzien, wiozac zabawki, 50 tys motocykli. Jest sprawa honoru motocyklisty z midwest, w pierwsza niedziele grudnia, bez wzglÄ™du na pogode, czÄ™sto w deszczu, sniegu a czasem w siarczystym mrozie, przejechac ta trase. A potem rozsylaja dary po swiecie.
Polski Klub Motocyklowy Sokol z Chicago, od 9 lat, od chwili swojego powstania, uczestniczy w
TOYS FOR TOTS – ZABAWKI DLA DZIECI, tak to siÄ™ nazywa.
A u nas biednych dzieci nie brakuje a coz dopiero na Kresach dawnej Rzeczypospolitej. A co może sprawic wieksza radosc jak usmiech biednego dziecka?
Najserdeczniej pozdrawiam
Paniom raczki caluje a Panom mocno prawice sciskam
Wiktor
"...Przyszloroczne „Radosne Rozpoczecie Sezonu Motocyklowego - Jasna Gora 2007” odbedzie siÄ™ 15 kwietnia. Zbieramy siÄ™ od godziny 8:00 na Gorce Przeprosnej (ok. 9 km. na wschod od Jasnej Gory). O godzinie 10:00 wyruszamy w kierunku klasztoru. O 12:00 Msza Sw. i poswiecenie motocykli. We Mszy bÄ™dÄ… uczestniczyc nasi Przyjaciele, Ochotnicy Strazacy z pow. mieleckiego,- bÄ™dzie orkiestra i chor.
Po raz pierwszy 2007 roku zachecam do przywozenia na Jasna Gore zabawek dla naszych, polskich sierot, tak w Polsce jak i na Wschodzie. Zabawki nie sa obowiazkowe ale pozadane i należy je przymocowac do motocykla na zewnatrz, w widocznym miejscu. Na placu przed Klasztorem, czestochowski Caritas postawi kontener, który obslugiwac będą dzieci z pobliskiego sierocinca.
Zbiorke zabawek dla dzieci przez motocyklistow wymyslil George Waligora – Polak, weteran wojny wietnamskiej. 28 lat temu, wraz z 6 kolegami, również weteranami tej wojny, w pierwsza niedziele grudnia, pojechali ulica Western w Chicago, z poludnia na polnoc, do wojskowego magazynu. Przywiezli 7 pluszowych misiow. Tak siÄ™ zaczelo. W roku ubieglym pjechalo ulica Western, przez caly dzien, wiozac zabawki, 50 tys motocykli. Jest sprawa honoru motocyklisty z midwest, w pierwsza niedziele grudnia, bez wzglÄ™du na pogode, czÄ™sto w deszczu, sniegu a czasem w siarczystym mrozie, przejechac ta trase. A potem rozsylaja dary po swiecie.
Polski Klub Motocyklowy Sokol z Chicago, od 9 lat, od chwili swojego powstania, uczestniczy w
TOYS FOR TOTS – ZABAWKI DLA DZIECI, tak to siÄ™ nazywa.
A u nas biednych dzieci nie brakuje a coz dopiero na Kresach dawnej Rzeczypospolitej. A co może sprawic wieksza radosc jak usmiech biednego dziecka?
Najserdeczniej pozdrawiam
Paniom raczki caluje a Panom mocno prawice sciskam
Wiktor
CBR600
MondeoTDCI
MondeoTDCI
- taju25
- Świeżak
evil napisał(a):eee... cos mi się to za bardzo z klerem, kościołem itp. kojarzy... bueee... nienawidzę tego typu imprez. wszystko takie naciągane. nie lepiej uchlać się i narobić jakiejś siery???
na Jasnej Górze popelina - może być ciekawie
true
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
a czemu na Górce Przeprosnej?-rok temu i wstecz zawsze główna zbióra była na Starym Rynku w Cz-w?.
evilku zapewniam Cie ze zabawa rozkreca sie dopiero po mszy...
evilku zapewniam Cie ze zabawa rozkreca sie dopiero po mszy...

Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Åšcigacz.pl
nie rozumiem tylko jednego......... po jaki kij mam te zabawki przymocowywac w widocznym miejscu..... to mi pachnie jakos niezdrowo... wiecie
nie moge w plecaku.. jasny gwint... kolejna pokazowka?

Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
Ja zabardzo tez tego niekumam,tym bardziej ze w tamtym roku były do kupienia jakieś blaszki.Pieniadze zebrane z ich sprzedazy maiły byc przezmaczone na pomoc na wschodzie a teraz robiom jakiś pokazowy cyrk z zabawkami...:/.
Ktoś z miejscowych forumowiczów sie wybiera?
Ktoś z miejscowych forumowiczów sie wybiera?
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Åšcigacz.pl
Na Jasnej Górze popelina hmmmm
no by na pewno do telewizji trafiło
a tak całkiem poważnie to pomysł ok. a zabawki można wieść w plecaku czy gdzie tam chcecie z przymocowaniem ich w widocznym miejscu chodzi pewnie o poprawienie naszego wizerunku co na pewno nie zaszkodzi. Czemu na Jasnej Górze? a czemu nie w zasadzie można posiedzieć godzinę w kościele i dać zeta za długi, bezdeszczowy i bezawaryjny sezon.

-
robertsz - Świeżak
moze chodzilo o wasza... a nie masza? nie lubie masowych spedow i takich akcji gdzie sie robi cokolwiek na pokaz.........
jak mam cos komus dac to dam i nikogo o zadna akcje nie bede pytal... proste
jak mam cos komus dac to dam i nikogo o zadna akcje nie bede pytal... proste
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości