nierówna praca gsxr 1100
• Strona 1 z 1
nierówna praca gsxr 1100
Witam, mam zamiar kupić gsxr 1100 ale nie mam doświadczenia w suzukach.
Motor rocznik 92, niby po regulacjach i wymianach oleju i filtrów, a silnik pracuje nie równo, waha sie pomiędzy 1,2 a 1.5 tys obrotów. człowiek mówi że olejaki tak maja i nie da sie z tym nic zrobić, jak dla mnie silnik do regulacji ale może tak ma byc ... ?? Jakie sa Wasze opinie ??
Motor rocznik 92, niby po regulacjach i wymianach oleju i filtrów, a silnik pracuje nie równo, waha sie pomiędzy 1,2 a 1.5 tys obrotów. człowiek mówi że olejaki tak maja i nie da sie z tym nic zrobić, jak dla mnie silnik do regulacji ale może tak ma byc ... ?? Jakie sa Wasze opinie ??
- goofy-op
- Świeżak
Mozliwe ze po zmianie ustawien gaznika i zrobieniu prawidlowo synchro obroty beda rowniejsze ale nie mysl ze bedzie jak w nowych sprzetach.
A czy obroty schodza rowno jak przygazujesz czy sie zatrzymna na np. 2tys.obr po czym spadna po chwili do 1.2tys.obr?
A czy obroty schodza rowno jak przygazujesz czy sie zatrzymna na np. 2tys.obr po czym spadna po chwili do 1.2tys.obr?
-
macs - Bywalec
ok dzięki
a jeszcze ku ścisłości - masz wahania obrotów czy to że sie zawiesza na chwilkę przy 2 tys obrotów... czy to i to
Tak czy siak dzieki za info, dużo mi pomogło bo szczerze powiedziawszy wątpiłem w tą mniemana regulację słysząc pracę silnika ... no ale ok
thnx
P.S moto kupione

Tak czy siak dzieki za info, dużo mi pomogło bo szczerze powiedziawszy wątpiłem w tą mniemana regulację słysząc pracę silnika ... no ale ok
thnx
P.S moto kupione

- goofy-op
- Świeżak
moto miał robiona regulację luzów i gaźnieków w dniu dzisiejszym, silnik jak falował tak faluje, dodam jeszcze że jadąc i powoli dodając gazu przy ok 4 tys tak jak by się dławił trwa to od 3,6 do 4,2 tys póżniej dzieje sie to samo przy ok 7 tys z tym że przy prędkościach od 130 w góre (tam i sie wydawało) a np. jezli odkręce mu na maxa bez redukcji na 5 biegu zławi go przez jakieś ok. sekunde może dwie i nie idzie już później rewelacujnie powyżej 230 dzieje sie to samo. rozkładam ręce
- goofy-op
- Świeżak
Czyli stwierdzajac fakty nastepny serwis(czy Ty robiles te regulacje) dal du...
Pisales na poczatku ,ze obroty faluja i nie plynnie zchodzi z obrotow(najprawdopodobniej masz krucce juz do wymiany,lapia lewe powietrze)a po serwisie masz jeszcze jakies dziury w gazie,moto oddaj spowrotem
Pisales na poczatku ,ze obroty faluja i nie plynnie zchodzi z obrotow(najprawdopodobniej masz krucce juz do wymiany,lapia lewe powietrze)a po serwisie masz jeszcze jakies dziury w gazie,moto oddaj spowrotem
-
macs - Bywalec
regulacja była robiona w serwisie ( nie autoryzowanym) i robiłem ja będąc na urlopie (wczoraj wróciłem) wiec nie ma opcji reklamacji. Cóż widze że sie nieco wj... z tym sprzędem i czeka mnie pourlopowa inwestycja ;( ale jak sie chce jeżdzić ..... Dzieki
- goofy-op
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość