Wolno wkreca sie na obroty (simson 125)
• Strona 1 z 1
Wolno wkreca sie na obroty (simson 125)
Witam
Jestem nowym użytkownikiem fora więc proszę o wyrozumiałość. Otóż mam problem z moim Simsonem jest to nowsza wersja 1998roku silnik podobno pochodzi z hondy cb czterosuwowy. Wiec chodzi o to ze wszystko pięknie gra ale strasznie wolno się wkręca na obroty i ma strasznie niskie maksymalne obroty (tego nie jestem pewien może mi szwankuje obrotomierz). Ze mnie raczej nie będzie mechanika ale lubię sobie podłubać przy motorku sam i wiec zwracam się o pomoc do was dobrzy ludzie;) Pozdrawiam
Jestem nowym użytkownikiem fora więc proszę o wyrozumiałość. Otóż mam problem z moim Simsonem jest to nowsza wersja 1998roku silnik podobno pochodzi z hondy cb czterosuwowy. Wiec chodzi o to ze wszystko pięknie gra ale strasznie wolno się wkręca na obroty i ma strasznie niskie maksymalne obroty (tego nie jestem pewien może mi szwankuje obrotomierz). Ze mnie raczej nie będzie mechanika ale lubię sobie podłubać przy motorku sam i wiec zwracam się o pomoc do was dobrzy ludzie;) Pozdrawiam
- House21
- Świeżak
Może silnik jest jakoś zblokowany 125 cc lubili blokować ?
Może za mało powietrza dostaje, nie wiem ja nie mechanik nie mi oceniać. Niech się starsi koledzy wypowiedzą
Może za mało powietrza dostaje, nie wiem ja nie mechanik nie mi oceniać. Niech się starsi koledzy wypowiedzą

CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
Obrotomierz mi się wkręca do 7000obr (nie wiem może obrotomierz źle chodzi) na luzie się wkręca do tych maksymalnych obrotów tylko strasznie wolno. Sądziłem ze może filtr powietrza jest brudny ale nie myliłem się. Kolega kupił sobie motor o pojemności 110 z obrotami nie ma problemu posiada 9km mój powinien mieć niby 16 a mnie objeżdża jak chce
.

- House21
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm