Witam. Kupiłem ostatnio Fonero, potrzebuje porady ...
• Strona 1 z 1
Witam. Kupiłem ostatnio Fonero, potrzebuje porady ...
Kupiłem sobie skuterka, model fonero , rok 2008. Wszystkie tandetne naklejki juz zdarte, lakier czarny metalik, nowe lustereczka, tylko te spasowanie plastików, tragediaa... .
Ale nie na tym mój problem polega.
Lubie sobie sam przy nim dłubać wiec i blokady bym sobie sam w miarę możliwości spróbował sciągnąć.
Póki co v max 60 km/h i nagle tak jakby odcięcie paliwa, zaczyna szarpać i zwalniać do 50.
Na gażniku chyba blokady nie ma bo go z góry rozkręciłem i żadnej śrubki tam nie było chyba że żle szukam.
Nakierujcie mnie proszę jakoś, pare wskazówek i bede sobię dłubał
Z góry dzięki.
Ale nie na tym mój problem polega.
Lubie sobie sam przy nim dłubać wiec i blokady bym sobie sam w miarę możliwości spróbował sciągnąć.
Póki co v max 60 km/h i nagle tak jakby odcięcie paliwa, zaczyna szarpać i zwalniać do 50.
Na gażniku chyba blokady nie ma bo go z góry rozkręciłem i żadnej śrubki tam nie było chyba że żle szukam.
Nakierujcie mnie proszę jakoś, pare wskazówek i bede sobię dłubał

Z góry dzięki.
- mastafaastaa
- Świeżak
Czyszczenie i gelulacja gaznika, czyszczeni filtru powietrza. Moto ci sie grzeje??
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Nie nie zauważyłem żeby się grzał, tak czułem że przyczyna jest gdzieś w gażniku. Pare dni przed założeniem tego tematu zacząłem lać w niego benzyne bezołowiową 98 ultimate na bp, na drugi dzień jak zadałem pytanie na forum po wypaleniu całej starej 95 (tak mi sie wydaje) skuterek zaczął rwać do przodu, stał sie bardziej dynamiczny i nie ma już jakby ograniczenia, ciągnie teraz spokojnie 70 i ma jeszcze chęci.
Boję sie tylko ze ta benzyna 98 go wykończy.
Podobno ta 98 ultimate na bp ma jakieś właściwości czyszczące więc by się zgadzało z tym co napisałeś.
Wychodzi wiec na to że nie ma w nim bloakad.
Zobaczymy jak sie moje moto zachowa przez najbliższe pare dni.
Myśle nad przeróbka na 80cc ale to wymaga chyba wymiany kilku innych częścu tj. tłumik, rolki, pasek.
Mam przejechane 5500 km i chyba czas juz spróbować takiej przeróbki, doradźcie mi proszę czy wogóle warto to robić.
Dzięki za odpowiedż na moje pytanie wojtas, cały czas poznaje moje moto, cały wolny czas nad nim spędzam
Boję sie tylko ze ta benzyna 98 go wykończy.
Podobno ta 98 ultimate na bp ma jakieś właściwości czyszczące więc by się zgadzało z tym co napisałeś.
Wychodzi wiec na to że nie ma w nim bloakad.
Zobaczymy jak sie moje moto zachowa przez najbliższe pare dni.
Myśle nad przeróbka na 80cc ale to wymaga chyba wymiany kilku innych częścu tj. tłumik, rolki, pasek.
Mam przejechane 5500 km i chyba czas juz spróbować takiej przeróbki, doradźcie mi proszę czy wogóle warto to robić.
Dzięki za odpowiedż na moje pytanie wojtas, cały czas poznaje moje moto, cały wolny czas nad nim spędzam

- mastafaastaa
- Świeżak
to czy lejesz 95 czy 98 nie sprawia, ze ma sie wiekszego kopa...to jeden z wielu mitow. Bogatsza mieszanka lepiej sie spala wiec masz mniej syfu ale od tego szybciej nie pojedziesz.
Pozatym szkoda ladowac kase aby jechac te 10-20 km/h szybciej.
Pozatym szkoda ladowac kase aby jechac te 10-20 km/h szybciej.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
- Borixon-93
- Świeżak
Pewnie masz blokadę na tłumiku (chyba zwężenie) i napewno masz zablokowany moduł. Dlatego tak Ci muli. Kup nowy moduł koszt od 30 zł. Te chińskie tez są dobre
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
matysek1992 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości