Trasa egzaminacyjna kat. A w Poznaniu
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Trasa egzaminacyjna kat. A w Poznaniu
Witam. Zna ktos moze obecna oraz aktualna trasÄ™ na prawko kat. A w poznaniu??Nie mowcie mi ze moj instruktor powinien mi powiedziec bo to dluga historia...
-
sooshe - Świeżak
WORD... ostatnio dzwonilem na jakim moto sie zdaje to nikt mi nie umial powiedziec to mnie do naczelnika przelaczyli... ktory nie wiedzial... hehehehehehe jakas 250tka mowi. Juz myslalem ze mnie do swojego przelozonego przelaczy (prezydenta poznania
) ogolnie im wyzej tym mniej wiedza. Ci na dole nie wiedzieli ile teoretyczny egzamin kosztuje. Odpowiedz brzmiala: Kwota ustawowa... hehehehehe

-
sooshe - Świeżak
http://www.prawko.iq.pl/images/inne/map ... tocykl.jpg
moto na jakim siÄ™ zdaje to yamaha ybr 250, straszna padaka
gaśnie na 2 biegu bez gazu
moto na jakim siÄ™ zdaje to yamaha ybr 250, straszna padaka

- grzybol
- Świeżak
ta mape znalazlem ale cos chodza sluchy ze we wrzesniu trase zmienili i nie wiem czy to ta aktualna. ale ogolnie dzieki. Wogole nie mialem stycznosci z tym motongiem wiec dzieki za rady. A zdawal ktos z was moze w ostatnim czasie w poznaniu??
-
sooshe - Świeżak
Odswieze temat.
Jest nowa trasa egzaminacyjna " A " w Poznaniu (od wczoraj chyba).
Zawracamy na Polabskiej juz na wysokosci "Newy" (megasam na oWW). > dalej do ronda Solidarnosci i na nim w prawo w Murawe > pozniej w Slowianska w lewo i prosta w dol przez wilczak do WORDu.
Poznizej szkic mojego autorstwa
(otwórz link)
Jest nowa trasa egzaminacyjna " A " w Poznaniu (od wczoraj chyba).
Zawracamy na Polabskiej juz na wysokosci "Newy" (megasam na oWW). > dalej do ronda Solidarnosci i na nim w prawo w Murawe > pozniej w Slowianska w lewo i prosta w dol przez wilczak do WORDu.
Poznizej szkic mojego autorstwa

-
Piciu - Świeżak
zawsze aktualna trasa egzaminacyjna jest wywieszona w ogolnodostepnej gablotce w Wordzie
wiec wystarczy sie przejsc i zobaczyc (to ta ktora Ci kolega wyzej pokazal) obowiazuje od 1 lipca 2009
jezeli chcesz cos wiecej wiedziec to pisz na priv

jezeli chcesz cos wiecej wiedziec to pisz na priv
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
teraz to wiesz:) po egzaminie już, wczoraj miałem.
egzaminator i tak pomylił trasy i kawałek kazał mi jechać starą zanim się zorientował, że coś jest nie tak:)
ogólnie bardzo łatwo poszło, nie trzeba się rozglądać na slalomie i ósemce, wystarczy jazda bez gazu na jedynce, hamowanie awaryjne - byle by się zatrzymać, zablokowałem koło i nie było to błędem. Egzaminator bardzo miły, polecił mi wybranie motocykla który był dopiero co zakupiony, w idealnym stanie, lepszy niż w osk. Na mieście bardzo dobra łączność, przy zmianie pasa ruchu najpierw robił to egzaminator z tyłu, jazda w granicach 45km/h i to wszystko. Trzeba uważać na dwa skrzyżowania (połabska/serbska i naramowicka/słowiańska). W pierwszym wjazd tylko na lewy pas ruchu i zmiana na prawy za końcem lini ciągłej ale przed przejściem dla pieszych. Na drugim trzeba uważać na to, żeby nie ustępować pierwszeństwa samochodom i nie tamować ruchu.
Dwie uwagi: nie ma możliwości 'jazdy próbnej' oraz ruszanie na wzniesieniu tylko z użyciem tylnego hamulca, a nie tak jak ktoś napisał "obojętnie" przez co musiałem powtarzać zadanie.
egzaminator i tak pomylił trasy i kawałek kazał mi jechać starą zanim się zorientował, że coś jest nie tak:)
ogólnie bardzo łatwo poszło, nie trzeba się rozglądać na slalomie i ósemce, wystarczy jazda bez gazu na jedynce, hamowanie awaryjne - byle by się zatrzymać, zablokowałem koło i nie było to błędem. Egzaminator bardzo miły, polecił mi wybranie motocykla który był dopiero co zakupiony, w idealnym stanie, lepszy niż w osk. Na mieście bardzo dobra łączność, przy zmianie pasa ruchu najpierw robił to egzaminator z tyłu, jazda w granicach 45km/h i to wszystko. Trzeba uważać na dwa skrzyżowania (połabska/serbska i naramowicka/słowiańska). W pierwszym wjazd tylko na lewy pas ruchu i zmiana na prawy za końcem lini ciągłej ale przed przejściem dla pieszych. Na drugim trzeba uważać na to, żeby nie ustępować pierwszeństwa samochodom i nie tamować ruchu.
Dwie uwagi: nie ma możliwości 'jazdy próbnej' oraz ruszanie na wzniesieniu tylko z użyciem tylnego hamulca, a nie tak jak ktoś napisał "obojętnie" przez co musiałem powtarzać zadanie.
- dreadpoz
- Świeżak
jezeli chodzi o jazde probna to jak spytasz sie na poczatku egzaminu powinien Ci umozliwic przejechanie sie kawalek motorkiem... jezeli powiedzial ze nie to bylo to jego prywatne zdanie (lenistwo), a nie odgorny przepis (rozmawialem z egzaminatorem nadzorujacym i z bylymi kursantami i jest mozliwosc 'jazdy probnej'). Ruszanie na wzniesieniu oczywiscie tylko i wylacznie uzywajac hamulca noznego.
Co do rozgladania to w przepisach jest jasno napisane ze ma byc rozgladanie. Egzaminatorzy w Poznaniu nie wymagaja tego i mowili o tym wszystkim na zebraniach wszystkich OSK.
Gratuluje zdania i witam w swiecie motocyklistow
Co do rozgladania to w przepisach jest jasno napisane ze ma byc rozgladanie. Egzaminatorzy w Poznaniu nie wymagaja tego i mowili o tym wszystkim na zebraniach wszystkich OSK.
Gratuluje zdania i witam w swiecie motocyklistow

Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
Nie, mi powiedziano wyraźnie, że nie istnieje taki przepis i takiej możliwości nie ma. Trudno z tym polemizować, bo rzeczywiście kodeks drogowy nie przewiduje 'jazdy próbnej' więc wychodzi na to, że to tylko dobra wola ośrodka jeżeli pozwala przetestować motor.
- dreadpoz
- Świeżak
Zmiana trasy
PodniosÄ™ wÄ…tek.
Trasa egzaminacyjna na kat. A w WORD Poznań uległa zmianie z uwagi na remonty na ulicy Serbskiej. Jak powiedział mi dzisiaj egzaminator nadzorujący "trasa jest łatwiejsza, a na starej trasie egzaminy trwały 1,5h przez ten remont".
Poinformował mnie przez telefon, że trasa teraz jest następująca:
Wilczak -> Słowiańska -> Murawa -> Serbska -> Wilczak. Trzeba to jednak zweryfikować z tym co jest wywieszone w gablocie w WORD.
Trasa egzaminacyjna na kat. A w WORD Poznań uległa zmianie z uwagi na remonty na ulicy Serbskiej. Jak powiedział mi dzisiaj egzaminator nadzorujący "trasa jest łatwiejsza, a na starej trasie egzaminy trwały 1,5h przez ten remont".
Poinformował mnie przez telefon, że trasa teraz jest następująca:
Wilczak -> Słowiańska -> Murawa -> Serbska -> Wilczak. Trzeba to jednak zweryfikować z tym co jest wywieszone w gablocie w WORD.
- hebri37
- Świeżak
od 22 do 30 wrzesnia 2009 trasa jest taka jak napisales herbi czyli
wyjezdzasz z wordu w prawo w wilczak i jedziesz prooooosto, potem prosto w slowianska... potem prosto prosto prosto i skrecasz na swiatlach w prawo w murawe w strone ronda solidarnosci , na rondzie skrecasz w prawo w serbska i jedziesz prosto do wilczaka w ktorego skrecasz w lewo i potem w lewo do wordu

wyjezdzasz z wordu w prawo w wilczak i jedziesz prooooosto, potem prosto w slowianska... potem prosto prosto prosto i skrecasz na swiatlach w prawo w murawe w strone ronda solidarnosci , na rondzie skrecasz w prawo w serbska i jedziesz prosto do wilczaka w ktorego skrecasz w lewo i potem w lewo do wordu

- adam_tomasz
- Moderator
kurcze ale fajna macie tą trase - tam i z powrotem tą samą drogą... w S-sk to pół miasta zjezdzisz na egzaminie - taka powalona trasa i jeszcze remont, na którym ostatnio co drugi egzaminowany oblewa, bo jezdzą na pamięć, a zakaz jest skrętu w prawo, gdzie powinno sie jechac na egzaminie wg. podanej trasy...
-
rechaa - Świeżak
Hej
adam_tomasz, czy faktycznie od dzisiaj już będzie stara trasa egzminacyjna?? Tak szybko remonty zakończą
Pozdrawiam
adam_tomasz, czy faktycznie od dzisiaj już będzie stara trasa egzminacyjna?? Tak szybko remonty zakończą

Pozdrawiam
- herbertwarmot
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości