Zobacz wÄ…tek - Bashan 200
NAS Analytics TAG

Bashan 200

Dla fanów czterokołowców
_________

Bashan 200

Postprzez Rogal2127 » 4/5/2009, 15:31

CZytam te wypowiedzi i nie wiem o co wam chodzi.Mam bashana 200 i jestem super zadowolony spedziłem parę dni w garażu poskręcałem posmarowałem i działe świetnie docierałem go 300 km i teraz nie mam żadnych prob lemów chińczyk nie Chińczyk nich mi ktoś powie a gdzie są składane inne maszyny Yamacha KTM i wiele innych wszystko teraz robi się wchinach.
Rogal2127
Świeżak

Postprzez adna » 4/5/2009, 23:35

Sprawa jest prosta - narzekają ci którzy myśleli ze za niewielkie pieniądze kupią wyczynową rakietę ,a Bashanik to tak na prawdę trochę mocniejszy skuter na 4 kołach .
Fajny to quadzik i stosunkowo tani ,ale cholernie delikatny . Niestety ma też kilka błędów konstrukcyjnych ,które są co prawda do poprawienia ,ale wymagają trochę zachodu i własnej inwencji .
Jak masz pojęcie o podstawach mechaniki , znajomego tokarza który Ci to i owo dorobi i nie zamierzasz brac udziału w rajdzie Dakar to od rekraacyjnej jazdy polną drogą na ryby "piździk" na pewno Ci się nie rozleci . Sam mam prawie rocznego Bashana 250cc ,zrobione ma w sumie 750km (z czego u mnie 450 km ) i niczego mi więcej nie potrzeba do szczęścia , zawsze mnie zawozi tam gdzie chcę . Jedyna poważniejsza usterka którą zaliczyłem to rozsypane łożysko w tylnej piaście .
Podsumowując - nie patrz na marudzenie innych tylko się ciesz że Ci to jeździ i spełnia Twoje wymagania .
adna
Świeżak

Postprzez Czester » 20/6/2009, 01:13

Dokładnie j.w. - Bashan to jest piździk, który nadaje się wyłącznie do wypadów na ryby i do nicego więcej. Sam kiedyś miałem fazę na Quada i zastanawiałem się nad czyś tanim ale jak przejechałem się na Bashanie to od razu chęci odeszły jak ręką odjął. A popatrzcie na opisy w aukcjach typu "To nie jest zabawka, bez problemu wyrywa na tylne koła" - śmiać mi się chce...
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez adna » 20/6/2009, 09:13

Nie no wyrwać to wyrwie jak umie , ale potem jeden pacjent z drugim ma do wszystkich pretensje że felgi się mu rozleciały albo koło urwał .
adna
Świeżak

Postprzez Bostorn » 20/6/2009, 20:25

oo wkońcu normalne i rozsądne odpowiedzi ;d

może inni mnie nie lubią za krytykowanie bażantów itp ale to co powiedzieli: adna,CzesterTX
to czysta prawda a tłumaczenie ludziom dla czego to i owo.. znudziło mi się ;d to powinno byc gdzieś przyklejone aby inni mogli to przeczytac ;d

pozdrawiam gorÄ…co :0
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez YZF R1 » 23/6/2009, 00:50

Kolejny Bashan ile ja dziÅ› ich ustrzelÄ™...
YZF R1
Moderator

Powrót do Quady

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê