Zobacz wątek - OdszkodowanieZtytułuPoniesionych uszkodzeń ciała w wypadku?
NAS Analytics TAG

OdszkodowanieZtytułuPoniesionych uszkodzeń ciała w wypadku?

Przepisy, prawo
_________

OdszkodowanieZtytułuPoniesionych uszkodzeń ciała w wypadku?

Postprzez Seba_ER5 » 16/6/2009, 22:12

Takie pytanie wiem, że jest szacowana % uszkodzenia ciała po odbyciu leczenia. Jak to właściwie ma miejsce w przypadku wypadku. Chodzi mi o kwoty jakie sie otrzymuje (w zależności od tych %). idzie z OC sprawcy.
Mam leczenie zwichnięcia wszystkich kości prawego nadgarstka ze złamaniem nasady kości promieniowe (tam przy kciuku w przedramieniu). Już 3 tyg gipsu minęły jeszcze 3 niecałe przede mną.
Ktoś może miał taki incydent?
ProszÄ™ o konkretne wypowiedzi.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Rocks » 16/6/2009, 23:52

Zwichnięcie jest stawu, a nie kości. W nadgarstku masz aż 2 duże. Dostajesz z ubezpieczenia odpowiednią kwotę, ręka to dość spory procent, także i pieniądze będą konkretne. Po gipsie, o ile zrosty będą prawidłowe, polecam zainwestowanie w ortezę (z przepisu lek. dostaniesz na nią refundację) bo lubią się w miejscu Twojego złamania tworzyć stawy rzekome, a to już za parę lat będzie bieda.
Pozdrawiam
ZZR 600
Rocks
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 17/6/2009, 06:18

Nie no qrde ;/.... To wolałbym nie mieć tego złamania/zwichnięcia. Za Tydzień wizyta u lekarza ciekawe Co powie. Pewnie rentgen będzie.

A z tym zwichnięciem kości to się machnąłem, chodzi o to ze miałem rękę w schodek, wszystkie kości się przemieściły, a raczej (chyba) kość promieniowa względem tych kości. Załączam foto w tym miejscu to chyba staw rzekomy się nie utworzy. A ręka jest już swoim miejscu.

Obrazek
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Ltcrx » 17/6/2009, 07:18

nie jestem pewnien jak to idzie...ale chyba jest tak ze bedziesz mogl sie starac o odszkodowanie jezeli wypadek nie byl z Twojej winy... troche zalatwiania z tym bedzie i gonienia,ale jest to gra warta swieczki,bo powinienes dostac spora sumke za takie zlamanie...
kiedys Honda NSR->aktualnie Honda Hornet
Ltcrx
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 17/6/2009, 08:46

No postępowanie jest ku końcowi i nie wydaje mi się żeby było z mojej winy, bo kierowca jadący z naprzeciwka przeciął mój pas ruchu.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez A.GRYCZKA » 22/6/2009, 08:38

Nie ma stałego przelicznika wg którego ustala się wysokość zadośćuczynienia. Wszystko zależy od okoliczności konkretnej sprawy tj. długości leczenia, stopnia trwałego uszczerbku na zdrowiu, wieku poszkodowanego, rokowań na przyszłość itp.

Żeby ustalić kwotę trzeba się trochę ustaleń poczynić. Jeśli miałeś ubezpieczenie NNW to zgłoś z niego szkodę poddadzą Cię badaniu lekarskiemu i będziesz wiedział mniej więcej jaki masz uszczerbek i potem łatwiej określić kwotę zadośćuczynienia.

W grę może wchodzić jeszcze odszkodowanie z tytułu kosztów leczenia, utracone dochody itp.
Aksedo Specjaliści od Odszkodowańwww.aksedo.pl
A.GRYCZKA
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê