Jak kupować ??
• Strona 1 z 1
Jak kupować ??
Witam
Założyłem ten temat aby dowiedzieć się i pomóc innym z podobnym problemem...
Każdy użytkownik kupował, kupuje lub chce kupić jakiś motocykl, ale pytanie jak sie do tego zabrać ?? sądzę, że trzeba siedzieć przy kompie i szukać ogłoszeń na takich stronach jak allegro.pl, otomoto.pl i wroom.pl ... Ale co później jak już sie znalazło jakiś motocykl ?? co sprawdzić, na co wzracać uwagę... najbardziej chodzi mi tu o 2 T poniewarz to je trzeba bardziej "sprawdzić" ... a tak na przykładzie, że Honda NSR jest chyba najpopularniejszym moto w 2T to na co wzracać uwagę przy kupnie NSR'ki ?? czy przebieg może być zmniejszany aby łatwiej sprzedać moto??
Pozdrawiam

Założyłem ten temat aby dowiedzieć się i pomóc innym z podobnym problemem...
Każdy użytkownik kupował, kupuje lub chce kupić jakiś motocykl, ale pytanie jak sie do tego zabrać ?? sądzę, że trzeba siedzieć przy kompie i szukać ogłoszeń na takich stronach jak allegro.pl, otomoto.pl i wroom.pl ... Ale co później jak już sie znalazło jakiś motocykl ?? co sprawdzić, na co wzracać uwagę... najbardziej chodzi mi tu o 2 T poniewarz to je trzeba bardziej "sprawdzić" ... a tak na przykładzie, że Honda NSR jest chyba najpopularniejszym moto w 2T to na co wzracać uwagę przy kupnie NSR'ki ?? czy przebieg może być zmniejszany aby łatwiej sprzedać moto??
Pozdrawiam

- kamil636
- Świeżak
PowinieneÅ› najpierw poszukac tematu odpowiedniego...
No ale jak już pisze, to napisze....
*Lagi
*Plastiki (od wewnÄ…trz czy nie spawane)
*Rama czy nie spawana
*Podczas jazdy puśc kiere, zobacz czy nie ściąga
*felgi - czy nie pokrzywione
*stan napędu
*w 4t (regulacja luzu zaworowego, rozrzÄ…d)
*oj jest jeszcze wiele rzeczy....
No ale jak już pisze, to napisze....
*Lagi
*Plastiki (od wewnÄ…trz czy nie spawane)
*Rama czy nie spawana
*Podczas jazdy puśc kiere, zobacz czy nie ściąga
*felgi - czy nie pokrzywione
*stan napędu
*w 4t (regulacja luzu zaworowego, rozrzÄ…d)
*oj jest jeszcze wiele rzeczy....
-
macello - Świeżak
handlarz raczej cofa, zwykly czlowiek nie ale jak ja bym zalozyl korbke tam gdzie wchodzi linka i jakos zalozyl na wiartarke to bym cofna z luzem, ale po co? jak ktos sie zna to tak czy tak pozna, a ci co nie wiedza to co maja byc oszukiwani?
rame to spojrz z tylu i prze jezdzie pusc kiere i zobacz czy nie sciaga na prawa lub na lewo ale mozesz podjechac na badanie ramy (nie pamietam jak to sie nazywa ale jakos na 'g' ,chyba)
no, a na plastiki po prostu patrzysz z jednej i drugiej strony
poszukaj bo naprawde w tych artykulach jest duzo informacji, a jak ci sie nie chce czytac to juz nie mja wina
rame to spojrz z tylu i prze jezdzie pusc kiere i zobacz czy nie sciaga na prawa lub na lewo ale mozesz podjechac na badanie ramy (nie pamietam jak to sie nazywa ale jakos na 'g' ,chyba)
poszukaj bo naprawde w tych artykulach jest duzo informacji, a jak ci sie nie chce czytac to juz nie mja wina
- talta
- Mieszkaniec forum
talta napisał(a):handlarz raczej cofa, zwykly czlowiek nie ale jak ja bym zalozyl korbke tam gdzie wchodzi linka i jakos zalozyl na wiartarke to bym cofna z luzem, ale po co? jak ktos sie zna to tak czy tak pozna, a ci co nie wiedza to co maja byc oszukiwani?
Jakoś ba g? O geometrie ci chodzi? Jeszcze nigdy nie spotkałem się z badaniem geometrii w moto

-
macello - Świeżak
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości