Zobacz wÄ…tek - Uvex Ps400 Rozmiar ??
NAS Analytics TAG

Uvex Ps400 Rozmiar ??

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Uvex Ps400 Rozmiar ??

Postprzez kisel » 3/6/2009, 14:16

Witam

Mam następujący problem :

Otóż doszedł do mnie kask Uvex Ps400 rozmiar M.Na allegro podano rozmiar 57-58 cm.Przymierzałem Lazera od kolegi ,który jest na 59 cm.Mój rozmiar głowy = 58 cm.Jak zakładam tego Uvexa to kask w chodzi z pewnym oporem,aczkolwiek jak szybko zacznę "szarpać" głową na boki to kask minimalnie lata.Nie obraca się o 360itp. :) Ale jest wyczuwalnie większy.Wszystkie części wnętrza kasku przylegają do głowy(odczuwalnie).Rozmiar S jest na głowę 56 cm.Czy warto zmienić na ten mniejszy ?Czy ten kask po czasie nie zacznie mi zwyczajnie latać przy obrocie np. do tyłu pod czas jazdy ?

Z góry dzięki !
CBR F4 :]
kisel
Świeżak

Postprzez patryk83 » 3/6/2009, 18:08

Tutaj są 4 filmiki odnośnie tego jak powinien przylegać kask do głowy, warto oglądnąć.
http://www.motocyklowo.pl/index.php?new ... news_id=11
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez kosta » 4/6/2009, 09:30

tak to jest jak sie nie przymierzy tylko kupi kask przez neta, jak byś poświęcił chwilę więcej to natknął byś sie na jeden z tysiąca moich postów gdzie nie polacamy kupowania akcesorió motocykjlowych przez internet :?
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Przemo_rene » 4/6/2009, 10:02

nie tyle samo kupowanie przez internet jest złe co nie przymierzania wczesniej tego co chcemy kupić! Ja robie tak, że latam po okolicznych salonach, sklepach z ubraniami do moto, przymierzam i jak już trafię co potrzebuje to szukam w necie i zamawiam (zawsze taniej - naprawdę zawsze taniej znajdziesz) :)

ps. ja mam PS430 i czasem mam wrażenie (może po chlaniu odwodniam się czy jak :lol: ) że moja "L" jest baaardzo niewiele ale zbyt luźnawa po czasie. (ale np już w kominiarce zimowej jest jak trzeba!) Wiec kup lekko zaciasny - tylko przymierz najpierw!!!!!!!!!!
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê