Wgniecenie w baku
• Strona 1 z 1
Wgniecenie w baku
Witam!
Mam pytanko
Na skutek czego w motorach powstaja wgniecenia w baku tuz przy kierowcy. Czy to powstaje w wyniku zaczepienia np nogą, czy jest to spowodowane np. lekkim zgięciem sie ramy. Ponieważ mam do kupienia moto z właśnie wgietym bakiem przy kierowcy i wczesniej byly zgiete lagi Z góry dzieki za odp.
Mam pytanko
Na skutek czego w motorach powstaja wgniecenia w baku tuz przy kierowcy. Czy to powstaje w wyniku zaczepienia np nogą, czy jest to spowodowane np. lekkim zgięciem sie ramy. Ponieważ mam do kupienia moto z właśnie wgietym bakiem przy kierowcy i wczesniej byly zgiete lagi Z góry dzieki za odp.
- Michaek
- Świeżak
Gdy mialem Simsona,bak wgniatal sie z jednej strony wlasnie od kierownicy,bo nie bylo ogranicznika skrętu.
Nie wydaje mi sie zeby w jakims "wspólczesnym" motocyklu cos takiego moglo mieć miejsce.. no a jesli lagi byly zgięte ,to ja na Twoim miejscu dalbym juz sobie z tym motorem spokój...
Nie wydaje mi sie zeby w jakims "wspólczesnym" motocyklu cos takiego moglo mieć miejsce.. no a jesli lagi byly zgięte ,to ja na Twoim miejscu dalbym juz sobie z tym motorem spokój...
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
To, że lagi były pogięte to jeszcze niepowód, żeby rezygnować z moto. Niekoniecznie moto które miało dzwona musi mieć odrazu ramę skrzywioną. Niemówimy w tym momencie o motocyklach w których dotknęły one w jakiś sposób silnika, bo taki raczej tez bym odpóścił. W takich przypadkach u właściciela dokładnie obejżałbym moto, kazałbym zdjąć bak owiewki, pooglądłbym całą ramę do okoła, głównie w miejscach spawów, bo takie motongi po dzwonach można bardzo tanio kupić, wymienić potem tylko lagi i moto jak trza za kilka tysiaków taniej 

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
glownie przez to ze nie ma ogranicznika przy kierze.
albo poprostu moto upadl bokiem na cos wystajacego i stad to wgniecenie.
a co do kupowania moto bo wypadku to raczej nie bylbym sklonny do tego. Wole dac 3-4tys drozej i miec swiezy , nigdzie nie bity sprzęt.
No ale zawsze mozna pokombinowac i znalesc taniej ;]
a co do kupowania moto bo wypadku to raczej nie bylbym sklonny do tego. Wole dac 3-4tys drozej i miec swiezy , nigdzie nie bity sprzęt.
Ducati forza.
- Kraker
- Świeżak
Kraker napisał(a):glownie przez to ze nie ma ogranicznika przy kierze.
Dokładnie.... Rozumiem kupic puknięte lekko auto,ale motor ??

-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości