Kontrolka paliwa w GSX600F
• Strona 1 z 1
Kontrolka paliwa w GSX600F
czy wam tez ona "oszukuje" tzn jak macie ok 1/2 baku zupy
postawicie na bocznej nozce odpalicie moto pochodzi chwile wskazowka spadnie prawie na rezerwe a potem "ciezko"wraca na swoje miejsce??? a na koncu ciezko zweszyc ile jest tego kochanego paliwka... jak to jest u Was??? pozdrowki
postawicie na bocznej nozce odpalicie moto pochodzi chwile wskazowka spadnie prawie na rezerwe a potem "ciezko"wraca na swoje miejsce??? a na koncu ciezko zweszyc ile jest tego kochanego paliwka... jak to jest u Was??? pozdrowki
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
dzieje sie tak ponieważ gdy moto stoi na bocznej stopce to wacha przelewa sie bardziej na jedną strone... a czujnik poziomu paliwa jest akurat w tym miejscu gdzie poziom paliwa jest mniejszy...
tak jest w wiekszości moto...
tak jest w wiekszości moto...
-
MIK - Świeżak
to ja o tym wiem ale jesli wyprostujemy moto albo jedziemy nim po prostej to powinna ona wrocic do swjego poprzedniego miejsca a mi wraca ona bardzo ciezko i rzadko waraca na swoje miejsce...;/
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
tak u mnie też tak robi, zapewne to wina pływaka, bo jest on tylko z jednej strony baku, jakby był z dwóch i z nich wyciągnąć średnią to by było bardziej miarodajne. Dodatkowo pewnie jest jeszcze słaba częstotliwość odświeżania wskaźnika, bo inaczej przy każdym przyśpieszaniu i hamowaniu wskazówka jechała by w góre i w dół.
u mnie w tym motorze jest tak że jak zaleje po korek, to dopiero po przejechaniu 70-80km wskazówka jest dokładnie na F.
po przejechaniu około 220km znajduje sie na granicy między czerwonym polem a stanem, czyli tak na 1/4 baku.
u mnie w tym motorze jest tak że jak zaleje po korek, to dopiero po przejechaniu 70-80km wskazówka jest dokładnie na F.
po przejechaniu około 220km znajduje sie na granicy między czerwonym polem a stanem, czyli tak na 1/4 baku.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Witam,
A może masz gdzieś opis instalacji tego ustrojstwa - wskaźnika poziomu paliwa? Albo sam wiesz na jakiej zasadzie podłączyć i gdzie.
Pytam bo mam Suzuki GSX550 ale zmodyfikowaną, a co za tym idzie zmienione zegary - poprzednie były za duże. Chce tak dla własnej wiedzy podłączyć czujnik ale na troszkę innej zasadzie (pływak jest w baku i wychodzą od niego 2 kable które są z resztą odcięte). Nie chce mieś na kierownicy wskaźnika (po co mi kolejne ustrojstwo na kierownicy), tylko diodę, która będzie się zapalała przy rezerwie (tak jak dioda rezerwy w samochodach).
Wie może ktoś jak to zrobić?
A może masz gdzieś opis instalacji tego ustrojstwa - wskaźnika poziomu paliwa? Albo sam wiesz na jakiej zasadzie podłączyć i gdzie.
Pytam bo mam Suzuki GSX550 ale zmodyfikowaną, a co za tym idzie zmienione zegary - poprzednie były za duże. Chce tak dla własnej wiedzy podłączyć czujnik ale na troszkę innej zasadzie (pływak jest w baku i wychodzą od niego 2 kable które są z resztą odcięte). Nie chce mieś na kierownicy wskaźnika (po co mi kolejne ustrojstwo na kierownicy), tylko diodę, która będzie się zapalała przy rezerwie (tak jak dioda rezerwy w samochodach).
Wie może ktoś jak to zrobić?
Suzuki GSX 550 (600f
) mod. to street 

- bobek358
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości