Problem z Chińskim 4t.
• Strona 1 z 1
Problem z Chińskim 4t.
Witam. Od pewnego czasu mam problem ze skuterem, najpierw nie chcial mi wogole krecic no to rozebralem plastiki i wyciaglem rozrusznik. Zalozylem nowe zimeringi, lozysko i szczotki wymienilem. Akumulator naladowalem. Dalej nie chcial cos palic, to wyciaglem gaznik i wyczyscilem filtr paliwa i powietrza. W gazniku przemylem caly benzyna ekstrankcyjna i skrecilem spowrotem. No i zapalil wczoraj. Dzisiaj Chcialem od rana go odpalic i nic, to co bylo wczesniej. Kreci ale tak jakby paliwo na swiece nie szlo. Kopalem kilka razy a pozniej probowalem krecic i nic z tego. Moze gaznik zle wyregulowany czy cos. Ale nie wiem. Wczoraj jeszcze podczas jazdy wydawal dziwny dzwiek jakby cos pukalo albo tak szumilo w srodku. Nie mial mocy, nie wiem co bylo z nim, tylko do 50 lecial a ogolnie tak 70-90 nim jezdzilem. Do 50 i koniec wiecej nie chcial. Wiece co moze byc z nim? Jeszcze jedno co zrobic zeby nie mial zamuly na poczatku bo jak gazu daje to zanim sie bujnie to looo.... Mam chinskiego Futonga 50cm3. Silnik ten sam co zippy maja. Pomocy. Jest to rocznik 2006 a ma przejechane 4700. I to jest 4T
Nazywaj odpowiednio tematy. Landryss
Nazywaj odpowiednio tematy. Landryss
- Nales
- Świeżak
Możliwe że świeca. Ale szumienie wygląda na łożyska na wale czy coś. A pukanie to mogą być zawory.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Sprawdź kompresje ,ja u siebie miałem tak że do ok 4000 obr wchodził
dobrze a dalej się mulił i wolno rozpędzał ,dokręciłem o 1 obrót śrubkę w gaźniku od paliwa i już dobrze wchodzi na obroty .
dobrze a dalej się mulił i wolno rozpędzał ,dokręciłem o 1 obrót śrubkę w gaźniku od paliwa i już dobrze wchodzi na obroty .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Jest wyzej napisane, Futong Ft50qt. Przebieg 4700.. Wyregulowalem zawory. Ale teraz kolejny problem. Odpala na dotyk, lecz stracil bardzo moc i slychac jakby cos przeskakiwalo w silniku. Jechalem nim okolo 70 - 80 tak lekko a teraz do 60 nawet dojsc nie moze.
- Nales
- Świeżak
...
gaźnik patrzyłeś może byś w nim syf i dlatego niechce jeździć;p
- Marcin_dudek3
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości