Regulacja gaźnika - Problem
• Strona 1 z 1
Regulacja gaźnika - Problem
Jak ustawić dokładnie obroty??
Skuter mi gaśnie i mam problemy z zapaleniem go gdy jest zimny.
Zacząłem go ustawiać i zaczął odpalać na rozrusznik i w ogóle.
Po odstaniu godzinki i uruchomieniu go wskoczył na 5tyś obrotów, więc mu odjąłem.
W tej chwili pracuje po zatrzymaniu się na 1500 obrotów (nawet gdy jest ciepły) i po 2 minutach gaśnie. Chwile przed zgaśnięciem zaczyna nim trząść.
Co mam zrobić??
A i jakie powinien mieć obroty gdy stoi??
Mój skuter to Malaguti F12
Skuter mi gaśnie i mam problemy z zapaleniem go gdy jest zimny.
Zacząłem go ustawiać i zaczął odpalać na rozrusznik i w ogóle.
Po odstaniu godzinki i uruchomieniu go wskoczył na 5tyś obrotów, więc mu odjąłem.
W tej chwili pracuje po zatrzymaniu się na 1500 obrotów (nawet gdy jest ciepły) i po 2 minutach gaśnie. Chwile przed zgaśnięciem zaczyna nim trząść.
Co mam zrobić??
A i jakie powinien mieć obroty gdy stoi??
Mój skuter to Malaguti F12
-
matmax - Świeżak
Powinieneś mieć takie obroty żeby nie gasł a nie większe a żeby sprzęgło nie zaczynało łapać. postaw go na stopce rozgrzane już moto i reguluj żeby nim nie gasł potem prze gazuj zobacz jak spadną obroty i tak aż będzie dobrze technika prób i błędów i pamiętaj żeby nie kręcić szybko śrubka bo może nie zareagować w tedy nawet skuter i obroty skoczą na raz.
Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości