Docieranie Honda ns1
• Strona 1 z 1
Docieranie Honda ns1
Witam jak mam docierać hondę ns1?? ( 74cc) , ma nowy tłok , łożyska na wale i wał po regeneracji.
Z góry Dziękuję!
Z góry Dziękuję!
- kajak94
- Świeżak
sam docierm swoją ns1 i 500km spokojnie starczy;)) Szlif mam nadzieję, że robiłeś?;>
Przez pierwsze 200km spokojnie tak do 6tys, a poźniej co jakiś czas maneta w dół i do 10-11tys i znowu spowrotem pod te 6tys. zeby silnik mógł odpoczać. Metoda sprawdzona i działa;))
Przez pierwsze 200km spokojnie tak do 6tys, a poźniej co jakiś czas maneta w dół i do 10-11tys i znowu spowrotem pod te 6tys. zeby silnik mógł odpoczać. Metoda sprawdzona i działa;))
Honda...Pasja....
- Kenio
- Świeżak
Mam zamiar kupić od handlarza , wiem że każdy odradza ale akurat ja go znam i wiem co tam siedzi w niej i co jest robione , tak szlif był , heh ma plastiki od nsr 125:D , to z jaka prędkością tak mniej więcej trzeba jezdzić ?
Tak ogólnie też mi chodzi jak ma być traktowana na pierwszych kilometrach .
Tak ogólnie też mi chodzi jak ma być traktowana na pierwszych kilometrach .
- kajak94
- Świeżak
Na licznik wgl. nie patrz. Licznik Cie nie interesuje. Patrzysz tylko na obrotek i pilnujesz, żeby jeździć tak do 6tys. a czasami trzeba go przepiłować do tych 10tys, ponieważ po dotarciu od razu dasz mu do końca obrotka i po tłoku. On musi się stopniowo przyzwyczajać. I przede wszystkim pilnuj temp. A jeżeli amsz oryginalne przełożenia to tak do 80km/h jezeli tak Cie to interesuje...
Honda...Pasja....
- Kenio
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości