suzuki RF 600 R kilka problemów ( rozrusznik, akumulator itp
• Strona 2 z 2 • 1, 2
a to kolego że Ci nie chcial palić to wina świec niestety my jako właściciele RF-ek musimy sie liczyc z tym że RF zjada świece na śniadanie
Romet ogar 50ccm~~> Aprilia Rally 50 ccm~~> Aprilia RS 125ccm~~~> Suzuki RF 600R ~~> Honda VTR 1000F..... moja pasja nigdy się nie kończy;]
- dominik1215
- Świeżak
To chyba nie świece, bo rozrusznik niekreci wogóle tylko ciagle pstryka i tez nie wiem czy o ten "bendiks" chodzi. Bo przez to pstrykanie tez klaksonu nie mam, a gdyby bylo coś z rozrusznikiem to przynajmniej by trąbił.
Ktos kiedys gdzieś napisał ze styki moga być zaśniedziale w kostce z głównymi bezpiecznikami.
Kiedyś sprawdzałem to i rzeczywiście były zaśniedziałe (strasznie zielone)
wiec przeczyściłem ile moglem aż wreszcie usłyszałem klakson ale tylko na chwile, ale mimo to i tak niechcial krecić wiec czyściłem dalej. Wtedy juz niebylo klaksonu ani krecenia rozrusznikiem.
wiec taka mała podpowiedz z mojej strony.
gdybyście domyślali sie jaka to przyczyna to piszcie
Ktos kiedys gdzieś napisał ze styki moga być zaśniedziale w kostce z głównymi bezpiecznikami.
Kiedyś sprawdzałem to i rzeczywiście były zaśniedziałe (strasznie zielone)
wiec przeczyściłem ile moglem aż wreszcie usłyszałem klakson ale tylko na chwile, ale mimo to i tak niechcial krecić wiec czyściłem dalej. Wtedy juz niebylo klaksonu ani krecenia rozrusznikiem.
wiec taka mała podpowiedz z mojej strony.
gdybyście domyślali sie jaka to przyczyna to piszcie
-
seruu - Świeżak
Dzisiaj jeszcze wyczytałem w innym temacie, że to może być zaśniedziały moduł zapłonowy w środku i przez to nie daje odpowiedniej ilości pradu na rozrusznik (i do klaksonu)
co o tym myslicie ? to moze byc to ?
dzisiaj spróbuje rozebrać ten moduł.
co o tym myslicie ? to moze byc to ?
dzisiaj spróbuje rozebrać ten moduł.
-
seruu - Świeżak
cycu_rsko napisał(a):Ludzie nic nie myslicie.
Pstryka przekaznik rozrusznika to kazecie wymienic akumulator, na nowym aku pstryka to bendiks.
To co padlo to przekaznik rozrusznika, znajduje sie on w okolicy akumulatora.
u mnie pstrykal na starym aku dlatego radzilem wymiane aku
- malyzck
- Bywalec
kurde, jezeli to bendiks to rozumie nie będzie kręcił rozrusznik ale co to ma do tego że nie trąbi..
dzisiaj jak przepchnąłem sucze z popychu zapaliła, pojeździłem troche no i jak odstawilem, to moto zaczeło trąbić przez chwile, i doslownie przez ułamek sekundy jakby rozrusznik zakrecił. ale poźniej juz się nic niedziało :/
teraz to jestem w dołku juz nie wiem co mam robić :/
aku kupilem nowy i dupa :/ to co teraz mam kupić nowy moduł przekaźnika ??
dzisiaj jak przepchnąłem sucze z popychu zapaliła, pojeździłem troche no i jak odstawilem, to moto zaczeło trąbić przez chwile, i doslownie przez ułamek sekundy jakby rozrusznik zakrecił. ale poźniej juz się nic niedziało :/
teraz to jestem w dołku juz nie wiem co mam robić :/
aku kupilem nowy i dupa :/ to co teraz mam kupić nowy moduł przekaźnika ??
-
seruu - Świeżak
Dzisiaj odpaliłem moto z popychu, pochodziło trochę po zimie, no i sie przejechałem.
Ale niestety nadal ten sam problem: nie pali z rozrusznika.
Spiąłem nawet akumulator z aku od samochodu (samochod był odpalony) i mimo wszystko nie chcia; zakręcić rozrusznik tylko cpykanie.
Macie jakieÅ› nowe propozycje?
zwarcie? czy zaśniedziałe styki?
czy może coś nie łączy? ja juz innej opcji nie widze

Ale niestety nadal ten sam problem: nie pali z rozrusznika.
Spiąłem nawet akumulator z aku od samochodu (samochod był odpalony) i mimo wszystko nie chcia; zakręcić rozrusznik tylko cpykanie.
Macie jakieÅ› nowe propozycje?
zwarcie? czy zaśniedziałe styki?
czy może coś nie łączy? ja juz innej opcji nie widze

-
seruu - Świeżak
koledzy w mojej rf 600 wymienilem swiece tak jak kazal mi sprzedajacy bo jedna nie palila i Jest taki problem ze nie pali na jeden gar wyminiłem nie dzialajaca swiece i znowu nie pali . a teraz jak mam kranik na RES- rezerwa to motor zapiedziela jak zly i obrotów nie gubi jak dam go na ON- to nagle zaczyna nie palic jeden gar co moze byc, koles zapewnila mnie ze synchroznizacja i czysczenie gaźników było. Czy na res pali wiecej ... ? czy nie ..?
- fafciuk
- Świeżak
fafciuk napisał(a):koledzy w mojej rf 600 wymienilem swiece tak jak kazal mi sprzedajacy bo jedna nie palila i Jest taki problem ze nie pali na jeden gar wyminiłem nie dzialajaca swiece i znowu nie pali . a teraz jak mam kranik na RES- rezerwa to motor zapiedziela jak zly i obrotów nie gubi jak dam go na ON- to nagle zaczyna nie palic jeden gar co moze byc, koles zapewnila mnie ze synchroznizacja i czysczenie gaźników było. Czy na res pali wiecej ... ? czy nie ..?
heh nic innego jak zatkana rureczka od ON, wyciąg kranik wyczyść go i gwarantuje ci że wszystko bedzie ok.
-
maatiaas - Świeżak
Dzisiaj rozkręciłem moją sucze i zacząłem grzebać w elektryce.
Okazało się ze przyczyna jest przekaźnik rozrusznika.
Zpiołem na krótko i rozrusznik kręcił i nawet odpalił :]
wiec teraz wymieniam przekaźnik rozrusznika i w drogę :]
wiec tak jak mówiłem, to był przekaźnik rozrusznika, wstawiłem "nowy" i wszystko gra, moto ładnie pali :]
POZDRO 600
Okazało się ze przyczyna jest przekaźnik rozrusznika.
Zpiołem na krótko i rozrusznik kręcił i nawet odpalił :]
wiec teraz wymieniam przekaźnik rozrusznika i w drogę :]
wiec tak jak mówiłem, to był przekaźnik rozrusznika, wstawiłem "nowy" i wszystko gra, moto ładnie pali :]
POZDRO 600
-
seruu - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości