Zobacz wątek - niech każdy sam oceni takie moto....
NAS Analytics TAG

niech każdy sam oceni takie moto....

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez malmax » 25/2/2009, 20:07

macie tu chłopaki mapkę naszych stacji CNG w Polsce

a co do tych fabryk motorów to myślę ze naprawdę ktos kto by cos takiego u nas produkować zaczął to strzelił by w 10. bo wiadome Polak nie najbogatszy a 1 zł za 100 km. to kazdy by śmigał do woli:)
Załączniki
mapka.JPG
mapka.JPG (55.12 KiB) PrzeglÄ…dane 1495 razy
zxr 400 ---> F4 "tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" A. Einstein
malmax
Świeżak

Postprzez Redd » 25/2/2009, 20:09

Motocykl sam w sobie w stosunku do prezentowanych osiągów jest oszczędniejszy niż puszka. Instalacja gazowa zwiększy masę i zmniejszy osiągi a tego nikt z nas by nie chciał zaserwować swojej maszynie. Jednak chińskim motocyklom skuteropodobnym dużej różnicy to nie robi, tylko czy ichniejsze silniki wytrzymają taką oszczędność..
http://bikepics.com/members/reddie/ (otwórz link)
Redd
Świeżak

Postprzez Traperoso » 25/2/2009, 20:37

To prawda.

Generalnie pomysł spoko, ale bardziej na jakieś egzotyczne rynki gdzie takich maszyn są setki u nas, niestety klimat nie pozwala jeździć motocyklem przez cały rok, gdyby tak było sytuiacja wyglądałaby zupełnie inaczej. Jeśli rozpowszechnią się stacje takich paliw na większą skalę może coś z tego będzie..
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez qlik » 26/2/2009, 18:00

U nas jest żyłka sknery zaraz będzie tego pełno na al.. a ogolnei to instalacja skoro jest za doplata to pewnie jak z lgp dalacza sie jakies wezyki wiec i to pewnie zaraz rozmontują i masowa produkcja.
qlik
Świeżak

Postprzez Hamulec » 26/2/2009, 19:09

s_extrem* napisał(a):
Hamulec napisał(a):Dla mnie nie. Pewnie zamiast spalin czuć zgniłymi jajami jak to po gazie i nie wydaje tych pięknych odgłosów tak jak Nasze brum,brum,bruuuum.

A samochod na gaz wydaje inne dzwieki od tego spalinowego? ;)

Jestem jak najbardziej za ekologią i sam przestrzegam spraw typu segregacja odpadów itp. Jak najwięcej rozwiązań ekologicznych , ale przecież Nas motomaniaków jest tak mało, moje hasło to precz łapy od motorów. Niech motor pozostanie motorem jak sama nazwa mówi, bo większość z Nas jeżdzi bo to kocha, a nie , że musi. Pewnie, że samochód na gaz też robi brum, ale pisząc to miałem na myśli całą otoczkę piękna każdego motoru.Jeden z wielu przykładów, po tankowaniu paliwa przecierasz bak, ręce, szmatką, czuć paliwo. Przecież to cała ceremonia, która się składa na jazdę. Pozdrawiam.
Hamulec
Bywalec

Postprzez elco » 26/2/2009, 20:22

Hamulec napisał(a):Jestem jak najbardziej za ekologią i sam przestrzegam spraw typu segregacja odpadów itp. Jak najwięcej rozwiązań ekologicznych , ale przecież Nas motomaniaków jest tak mało, moje hasło to precz łapy od motorów. Niech motor pozostanie motorem jak sama nazwa mówi, bo większość z Nas jeżdzi bo to kocha, a nie , że musi. Pewnie, że samochód na gaz też robi brum, ale pisząc to miałem na myśli całą otoczkę piękna każdego motoru.Jeden z wielu przykładów, po tankowaniu paliwa przecierasz bak, ręce, szmatką, czuć paliwo. Przecież to cała ceremonia, która się składa na jazdę. Pozdrawiam.

A swiatowe koncerny smola na potege. Dlaczego tam nikt nie czepia sie ekologii ?? Szary czlowiek niewiele jest w stanie zrobic dla srodowiska, wiec nie ma co sobie rak brudzic.

A wracajac do motocykla napedzanego gazem, to w lutowym numerze MOTOCYKLA jest zaprezentowany BMW K1200 RS napedzany wlasnie gazem z bardzo pomyslowym ukryciem butli z gazem. Jezeli projekt sie sprawdzi to prawdopodbnie BMW wpusci ten model do produkcji seryjnej.

Odnoszac sie do polskiej mysli motoryzacyjnej, co coz... musimy zadowolic sie SOLARISAMI.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez sooshe » 27/2/2009, 09:57

Traperoso napisał(a): u nas, niestety klimat nie pozwala jeździć motocyklem przez cały rok, gdyby tak było sytuiacja wyglądałaby zupełnie inaczej.

a tu sie nie zgodze. W mojej okolicy skutery jezdza caly rok. Starsi ludzie ze wsi dojezdzaja po jakies tam zakupy ale tez mlodsi. Jezdza caly rok. Nawet w snieg. Dla nich to tani srodek transportu. Wychodza z zalozenia ze lepiej 30 czy 40km/h niz walic z buta czy jechac rowerem. I patrzac na sprzedaz skuterow w polsce ktora bardzo wzrosla (nowych skuterow) przy wiekszej ilosc takich stacji ludzie by spokojnie wydawali te 5 czy 6tys i kupowali pedzipierdy na ktorych robili by 100km za 1zł.
sooshe
Świeżak

Postprzez TOM67 » 27/2/2009, 10:32

mar111cin napisał(a):najbardziej dobija mnie fakt, że nawet w takiej argentynie produkuje się motocykle. .

A Romet ? No tak składa , ale od czegoś trzeba zacząć.
TOM67
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê