Nolan N62 vs HJC CS R1
• Strona 1 z 1
Nolan N62 vs HJC CS R1
Witam. Powiedzcie mi proszę który z nich lepszy? Nolan chyba jest trochę droższy, ale teraz znalazłem kilka sklepów gdzie oferują zbliżone ceny.
- niesiob
- Świeżak
Kiedyś zastanawiałem się nad nolanem n62 z kasków w okolicy 500 zł to jedna z lepszych propozycji ma go sporo ludzi z forum i każdy go sobie chwali . HJC podobno tez dobre , chociaż czasami tutaj czytam skrajne opinie .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
Ja też polecam HJC bo sam się zastanawiałem .. A co do wykonania . Czy uważacie że materiał który jest użyty w nolanie tym ochroni waszą głowę ?Rozmawiałem z wieloma sprzedawcami którzy siedzą w temacie i powiedzieli jedno : Tylko włókna się liczą . Kewlar itp .. Żadne tworzywa. To tylko taka mała dygresja .Uważam że te nolany które mało nie kosztują *tzn powyżej 500zł też nie warto kupować ze względu na tworzywa ..
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
Jak dla mnie ten nolan jest lipny. Kumpel kupił i po roku wloty powietrza podczas jazdy same się regulują. Jakość materiałów też nie jest za specjalna. Z tym modelem HJC nie miałem styczności ale markę polecam.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Lipa i tyle . Tak można go podsumować
Bierz HJC

-
jordan23 - Stały bywalec
Czyli wychodzi na to że mimo iż to NOLAN to jednak te ich niższej klasy kaski nie są wcale takie dobre. Wiem że za 500zł nie ma się co spodziewać fajerwerków, ale najważniejsze żeby skorupa była dobra i żeby wygodnie leżał. Ja też wczoraj porównywałem Nolana i HJC i jakoś tak na moje laickie oko HJC jakby lepiej wykonany i wrażenie solidniejszego robił. Gąbka w środku jakby twardsza, lepiej trzymająca głowę. Coprawda szyba strasznie ciężko chodzi i pin locka nie ma.
DZIĘKI Koledzy za opinie. Czyli jeśli Nolan to zdecydowanie z wyższej półki brać? Niestety kasy brak więc prawdopodobnie wezmę HJC.
(Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś sugestie bardzo proszę o wpis)
DZIĘKI Koledzy za opinie. Czyli jeśli Nolan to zdecydowanie z wyższej półki brać? Niestety kasy brak więc prawdopodobnie wezmę HJC.
(Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś sugestie bardzo proszę o wpis)
- niesiob
- Świeżak
Oczywiście . Jeśli Nolan to tylko te najdroższe .. Bierz HJC będziesz zadowolony
-
jordan23 - Stały bywalec
Ja widze ze ilu ludzi tyle opini,uzywam n62 rok i nie moge o inm powiedziec zlego slowa,mam model clouds i dokupilem do niego jedynie pinlocka za 80zl.
Dla mnie kask mega szyba szybko wyjmowana bez zadnych narzedzi,szyba po doczepieniu pinlocka nie ma ch%a we wsi zeby zaparowala i kask nie jest taki glosny,nie miota mi glowa na boki podczas jazdy.
Kwestia gustu ktory wezmiesz IMO
Dla mnie kask mega szyba szybko wyjmowana bez zadnych narzedzi,szyba po doczepieniu pinlocka nie ma ch%a we wsi zeby zaparowala i kask nie jest taki glosny,nie miota mi glowa na boki podczas jazdy.
Kwestia gustu ktory wezmiesz IMO
Sracz 600
-
LukasBST - Świeżak
I nagle N62 jest be... dajcie spokoj.
Podstawowy model + PinLock i ma sie swietny kask za tanie pieniadze. Wymaganie Kewlaru w tej klasie jest przesada a poliweglan jest najlepszym tworzywem z wszelkich tworzyw sztucznych. Lepsze sa juz tylko kompozyty.
HJC jest rownie dobry moim zdaniem (przy czym tez trzeba sie wyposazyc w jakiegos AntiFoga).
Nie musze mowic ze oba maja skorupe z tego samego materialu zrobiona?
(To tak jakbyscie nie wiedzieli
)
Podstawowy model + PinLock i ma sie swietny kask za tanie pieniadze. Wymaganie Kewlaru w tej klasie jest przesada a poliweglan jest najlepszym tworzywem z wszelkich tworzyw sztucznych. Lepsze sa juz tylko kompozyty.
HJC jest rownie dobry moim zdaniem (przy czym tez trzeba sie wyposazyc w jakiegos AntiFoga).
Nie musze mowic ze oba maja skorupe z tego samego materialu zrobiona?
(To tak jakbyscie nie wiedzieli

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości