Zobacz wątek - Spodnie tekstylne vs ochraniacz kolan + tyłka
NAS Analytics TAG

Spodnie tekstylne vs ochraniacz kolan + tyłka

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Spodnie tekstylne vs ochraniacz kolan + tyłka

Postprzez MaciejeR » 10/2/2009, 09:43

Witam,
kompletuję strój na motocykl i mam już wszystko poza spodniami. Tak jak w temacie zastanawiam się czy kupić spodnie - jakieś tekstylne/jeansowe do 500zł czy kupić ochraniacze na kolana i do tego dodatkowo krótkie spodenki z ochraniaczami. Za pierwszym wariantem przemawia chyba większa wytrzymałość takiego materiału, a za drugim uniwersalność. Co do drugiego wariantu to mam namyśli np. ochraniacze alpinestars mx + spodenski axo (4bikes). Szukałem czegoś o tych spodenkach już w necie, ale nic nie znalazłem więc jeśli ktoś używa takiego połączenia to niech da znać.
Pozdrawiam 8)
MaciejeR
Świeżak

Postprzez kosta » 10/2/2009, 10:19

spodnie tekstylne tak , jeansy kevlarowe (dainese lub motto wear) + ochranicze na kolana tak, oba te rozwiązania sie sprawdzają z tym że jedno jest bardziej uniwersalne natomiast drugie bardziej letnie. krótkie spodenki (jesli dobrze zrozumiałem) możesz sobie założyć jak idziesz na basen albo na plaże :twisted:
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MaciejeR » 10/2/2009, 10:30

Kosta w takim razie chyba troszkę źle mnie zrozumiałeś miałem na myśli krótkie spodnie w sensie tych gaci z ochraniaczami bioder, kości ogonowej itd. np. dainese, axo, alpinestars je mają. Do tego ochraniacz na kolana i to pod jeansy. Co do samych jeansów czy np. taki ochraniacz jak jest w dainese los angeles (piszę z pamięci :wink: ) jest wystarczający jeśli chodzi o kolana? Myślałem jeszcze nad jeansami 4sr. Tylko właśnie nie wiem, który wariant wybrać :roll:
MaciejeR
Świeżak

Postprzez grzybol » 10/2/2009, 15:54

najlepiej byłoby kupić spodnie tekstylne + ochraniacze na kolana. Niby spodnie tekstylne mają protektory, ale w porównaniu do nakolanników oferują słabą ochronę. Mówię na przykładzie spodni alpienstars st-5 drystar. Rozważałem te nakolanniki alpiny mx, ale w końcu kupiłem answer alpha, sprawiają lepsze wrażenie.
781228 <3
grzybol
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê