Zobacz wątek - Gdzie kupić używany motor w 3-mieście,Pomorskim i okolicach?
NAS Analytics TAG

Gdzie kupić używany motor w 3-mieście,Pomorskim i okolicach?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Gdzie kupić używany motor w 3-mieście,Pomorskim i okolicach?

Postprzez MihauG » 19/1/2009, 15:20

Witam.

Zbieram kase na pierwszy motor i ma to być coś w stylu cb 500 lub gs 500 do 6 tys zł.

Przeglądając Allegro większość motorów pochodzi od handlarzy. Czy ktoś może polecić zaufanych handlarzy lub salony z trójmiasta lub w ogóle z Pomorskiego, które sprzedają tańsze ale sprawdzone maszyny, które pojeżdżą dłużej niż kilka kilometrów po sprzedaży.

W którym warsztacie można dokonać uczciwego przeglądu takiej maszyny przed zakupem?

Z góry dziękuję za pomoc, gdyż nie mam żadnego doświadczenia w temacie.
Ostatnio edytowano 19/1/2009, 21:53 przez MihauG, łącznie edytowano 1 raz
MihauG
Świeżak

Postprzez MihauG » 19/1/2009, 17:34

Wiadomo, ze dobry. Lepiej dac kilka stow na przeglad niz 4 kafle na odnowienie motoru, choc i z tym w przypadku takich motorow trzeba sie liczyc. Na ogladanie wzialbym kumpla kumpla, ale wiadomo, ze nie wszedzie bylby on w stanie zajrzec a czytalem na forum, ze co niektorzy praktykują właśnie sprawdzenie motoru przed zakupem w warsztacie.
MihauG
Świeżak

Postprzez Malutki84 » 19/1/2009, 18:10

W Gdyni na Morskiej masz Bemotor, ale oni nie handlują sprzętami tej klasy, których szukasz. Kawałek dalej jest sklep z quadami, ale mają też motorki. Znam jednego gościa który prowadzi warsztat i jednocześnie sprowadza sprzęty z Anglii. Ma świetne ceny i sprawdzoną renomę. Mogę poszukać do niego namiaru...

Uważaj na Kaszubów! Najczęściej ściągają bite sprzęty a potem klepią je ręcznie w garażu żeby wyglądały... :evil: Paru znajomych się nacięło, zresztą ja też...
Obrazek
Malutki84
Świeżak

Postprzez melvin » 19/1/2009, 20:49

jak chcesz CB500 za 6k to moją ci za tyle oddam...
sprawdzona (znana na forum) prywatna i nie picowana na handel...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez MihauG » 19/1/2009, 22:00

Malutki84 no właśnie takiej sytuacji chciałbym uniknąć, szczególnie, że sprzęt, którego szukam znajduje się chyba w grupie najwyższego ryzyka. Byłbym bardzo wdzięczny za namiary na tego gościa, o kogoś takiego mi właśnie chodzi. Salony na Morskiej odwiedzam, ale tam nie dostane takiego motoru.
melvin póki co jeszcze nie mam tyle kasy, ale jeśli uzbieram kasę w miarę sprawnie i nie znajdziesz kupca, a mi nie trafi się nic w okolicy to się odezwę. Jednak na pewno nie w przeciągu najbliższego miesiąca.
MihauG
Świeżak

Powrót do Motocykle