Zobacz wÄ…tek - Pomocy w sprawie Mtx 80 !!!
NAS Analytics TAG

Pomocy w sprawie Mtx 80 !!!

Enduro, Cross
_________

Pomocy w sprawie Mtx 80 !!!

Postprzez Zeus Krak » 26/8/2008, 07:15

Servusik
Pękła fajka podczas jazdy, zawleczka wypadła i maszyna stanęła. Po założeniu jej byle jak dotaśtałem powolutku do garazu. Kupiłem i zalozylem nowa, przeczyscilem swiecę, dodalem koncowki mosiezne na cewke, bo bylo na skretke. Iskra jest jak byk, ale ukopalem sie jak debil i upchalem a on nie zapalil.
Pomozcie! Jaka ma byc szczelina na swiecy i jak sie reguluje ten zakichany gaznik, bo to chyba wina gaznika, bo wczesniej nie mial wolnych obrotow, ale jezdzil dosc zrywnie i dobrze tylko bez wolnych. Mysle ze to wina skladu mieszanki.
Z.[/b]
Zeus Krak
Świeżak

Postprzez DjMimek » 8/12/2008, 20:14

Kolego szczelina miedzy elektrodą a ogniwem musi być 0,6mm
Przyczyną moze być ze w skrzyni korwobodowej bedziesz miał duzo paliwa i jeśli kopniesz to zaraz zalewa świece. Miałem podobny przypadek w Kx tylko ja umyłem moto i odpaliłem pociągnoł wody z filtra i zgasł tez kopałem czyściłem swiece i tak dalej i tak dalej i nic niedało sie zrobic potem dopiero kolega powiedział ze mam spuscic paliwo i przebulic moto dogóry nogami zrobiłem tak wyleciało bardzo duzo paliwa z sprzyni korwobodowej później postawiłem go normalni wyczysciłem swiece wlałem paliwo i od kopa palnoł. Pozdro
>>>KaWaSaKi Kx 125<<<
DjMimek
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê