Kurtka Alpinestar T-RC-1 czy Rhoma Drystar??
• Strona 1 z 1
Kurtka Alpinestar T-RC-1 czy Rhoma Drystar??
Witam wszystkich.
Mam pytanie co do kurtki która byście polecili?
http://www.4bikes.pl/product_info.php?c ... ts_id=2636
http://www.4bikes.pl/product_info.php?c ... ts_id=2632
Mam Yamahe XT660 X będę jeździć głownie po mieście, lekki teren, czasem trasy po 300km.
Dzięki za porady.
Mam pytanie co do kurtki która byście polecili?
http://www.4bikes.pl/product_info.php?c ... ts_id=2636
http://www.4bikes.pl/product_info.php?c ... ts_id=2632
Mam Yamahe XT660 X będę jeździć głownie po mieście, lekki teren, czasem trasy po 300km.
Dzięki za porady.
Pozdrawiam MaReK 

- rnk123
- Świeżak
dr.artur napisał(a):kumpel ma alpine bardzo podobna do tej czarnej trc-1 ale nie jestem na 100% pewny czy to ten sam model ja mam 180cm i caly krzyz mi widac jak sie pochyle, pozatym to jest zadowolony ale on ma okolo 170cm moze ciut wiecej a ma rozmiar L z usa
Dzisiaj mierzyłem Alpinestars T-DYNO. Wzrostu mam ok 187cm i raczej proporcjonalną budowę ciała. Najpierw założyłem rozmiar XL i gość stwierdził że rękawy nieco za długie i że chyba jest nieco zbyt obszerna. Założyłem rozmiar L i rękawy ok, w obwodzie klatki piersiowej raczej też natomiast długość dziwna... Czułem się jakby byłą sporo za krótka i nie wiem co z tym zrobić bo wg mnie jak się pochylę delikatnie to plecy bedą na wierzchu...Jestem w trakcie zakupu pierwszej kórtki i może one wszystkie są takie krótkie? Sprawa kolejna to mierzyłem ją na samą koszulkę i mam pewne wątpliwości - czy jak będzie chłodny dzień to w samej koszulce i kurtce tekstylnej nie będzie zbyt chłodno??
- fool
- Świeżak
Do tego spodnie spinane z kurtką i będzie dobrze (z resztą zawsze powinien być pas nerkowy pod kurtką).
Kurtki na motocykle sportowe niestety są krótkie, turystyczne kurtki są dłuższe.
Kurtki na motocykle sportowe niestety są krótkie, turystyczne kurtki są dłuższe.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Tylko widzisz kolego, tak zacząłem patrzeć na rozmiarówki i kurcze kupy mi się to nie trzyma. Wiem że nie ma co patrzeć na cyferki na papierze ale L której rękawy są ok jest opisana na wzrost 180-183 a ja mam 187-188. I teraz zaczyna się jazda bo wg mnie ta kurtka w rozmiarze L gdzie rekawy i w klacie jest niby ok jest zdecydowanie za krótka. Rozmiar XL jest opisany 183-186 ale rękawy są już ciut za długie i w klacie delikatnie odstaje. Wg wzrostu i suchych danych powinienem kupić XXL która jest 186-189 ale wtedy będzie to worek na ziemniaki a rękawy będą mi wisiały do kolan... Wiem że kórtka "sportowa" ma być krótka ale kurcze po lekkim schyleniu plecy mi odsłania a przecież nie noszę biodrówek jak laski
Jutro zadzwonię do sklepu żeby nie zamawiali jednak tej L-ki bo chcę jeszcze raz przymierzyć większe. Z jednej strony nie chcę worka ale z drugiej wolę nieco luźniejszą niż za krótką... Szczerze mówiąc nawet nie mam porównania jak to wygląda u innych producentów bo mierzyłem tylko kurtki Alpinestars'a.

Ostatnio edytowano 3/12/2008, 21:18 przez fool, łącznie edytowano 1 raz
- fool
- Świeżak
To może poszukaj kombinezonu skórzanego ?
Większe bezpieczeństwo niż tekstylny, niestety a A-S nie polecam bo nie ma co wybrać, w zasadzie tylko 2 kombi w rozmiarze 54 do 2100PLN zostały.
Ewentualnie poszukaj w innych firmach bo kurtka musi być dopasowana i nie może być zbyt luźna żeby ochraniacze były na swoim miejscu.
Większe bezpieczeństwo niż tekstylny, niestety a A-S nie polecam bo nie ma co wybrać, w zasadzie tylko 2 kombi w rozmiarze 54 do 2100PLN zostały.
Ewentualnie poszukaj w innych firmach bo kurtka musi być dopasowana i nie może być zbyt luźna żeby ochraniacze były na swoim miejscu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
ja mam rhome drystar. w chlodne dni ciepla jak niewiem w cieple cos tam wentyluje. zadowlony jestem z nij nawet bardzo. wyglada ladnie. z minusow nie ma zamka do spiecia ze spodniami ale po za tym jak chcesz textyla to warta ja kupic
-
spazz - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości