wybor kombinezonu psi czy dainese---pomocy fachowcy
• Strona 1 z 1
wybor kombinezonu psi czy dainese---pomocy fachowcy
witam jestem tutaj nowy i mam zamiar kupic kombinezon wybieram miedzy dainese laguna seca lub psi ale modelu nie znam.gotowka ktora dysponuje to 3000zl. interesuje mnie kombinezon 2czesciowy zielony gdyz motor jest zielony.
chlopakaki z gory dzieki za info oczywiscie jak ktos uzywa takich kombi to bede bardzo wdzieczny jak sie sprawuja jak i cenne informacje ktore pomoga mi wybrac cos dobrego jeszcze raz dzieki
chlopakaki z gory dzieki za info oczywiscie jak ktos uzywa takich kombi to bede bardzo wdzieczny jak sie sprawuja jak i cenne informacje ktore pomoga mi wybrac cos dobrego jeszcze raz dzieki
Ostatnio edytowano 14/11/2008, 10:38 przez cinu20, łącznie edytowano 2 razy
- cinu20
- Świeżak
PSI nie jest warty swojej ceny, zadna rewelacja
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
kupiłem lagune sece ale przyznam sie bez bicia ze raz sie tylko w niej przejechałem bo potem juz jakos pogoda nei sprzyjała:
co zauwazyłem po tak krotkim uzytkowaniu:
- ucisk na kolanach (rozmiar mam dobry) jakos tak w koło opina kolana i podczas ruchów na motocyklu podraznia skóre na nodze.
bycmoze dlatego ze nowelas i sie jeszcze nie ułozyło.
Poza tym jednym niuansem kombi wyjebiste.podpinka daje rade (nie przewiewa i nie jest za gorąco (jezdziłem jak było cos ok 14 stopni) do tego wyglada cool (czułem sie troszke jak lanser w tych ciuchach sam nei wiem dlaczego - to troche na minus)
kupiłem w dobrej cenie w pazdzierniku w warszawie 2800 zł bodajze.
nie wiem jak sie sprawuje kombi pozniej ale pierwsze wrazenia procz tych małych minusów -BARDZO POZYTYWNE
co zauwazyłem po tak krotkim uzytkowaniu:
- ucisk na kolanach (rozmiar mam dobry) jakos tak w koło opina kolana i podczas ruchów na motocyklu podraznia skóre na nodze.
Poza tym jednym niuansem kombi wyjebiste.podpinka daje rade (nie przewiewa i nie jest za gorąco (jezdziłem jak było cos ok 14 stopni) do tego wyglada cool (czułem sie troszke jak lanser w tych ciuchach sam nei wiem dlaczego - to troche na minus)
kupiłem w dobrej cenie w pazdzierniku w warszawie 2800 zł bodajze.
nie wiem jak sie sprawuje kombi pozniej ale pierwsze wrazenia procz tych małych minusów -BARDZO POZYTYWNE
ERŁAN 08
- danielot
- Świeżak
danielot napisał(a):co zauwazyłem po tak krotkim uzytkowaniu:
To ja powiem Ci żebyś nie miał tak jak ja przez ucisk w kolanach. Myślałem, że się kombi ułoży a zamiast tego doznałem niedorkwienia nogi i uszkodzenie nerwu strzałkowego, który idzie pod kolanem (sam nie wiem jakim cudem). Moim zdaniem masz za mały kombinezon, a dokładniej za krótkie nogawki. Ktoś Ci źle doradził rozmiar?
-
hefron - VIP Ścigacz.pl
YZF R1 napisał(a):dr.artur napisał(a):a coz to za roznica ? z tymi literami
Ano duża pisząc dużymi literami najzwyczajniej w świecie krzyczysz, a my tu na forum nie tolerujemy takiego zachowania...
heeh dobrze powiedziane

,,Motocykle to nie tylko moja pasja, ale też moje życie''
-
Nigoss - Bywalec
Wlasnie sam zastanawiam sie nad dobraniem rozmiaru mam 170cm ae jestem dosc dobrze zbudowany i waze 80kg i mam dylemat czy brac bardzo opcsly 48 czy 50 taki troche z zapasem i sam juz nie wiem...
- pawloszczak
- Świeżak
Hefron, to jak to w koncu jest z tymi kombi - czytalam nieraz na forum, ze kupujac skore lepiej, zeby byla na poczatku lekko ciasnawa, bo po sezonie sie rozlazi i robi sie worek. Teraz sie okazuje, ze mozna sie tym niezle zalatwic..
Juz nic z tego nie rozumiem.

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
Zalezy jakiej jakosci jest sama skora oraz od kroju kombi. Oczywiscie, ze sie rozciagnie ale nie przesadzajmy.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Ja sie w ogole zastanawiam nad sensem jednoczesciowek... Przerabane, jak jedziesz na zlot i jest goraco to sobie mozesz co najwyzej gorna czesc za plecami pociagac 

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
Pod koniec tego sezonu w końcu kupiłem sobie kombinezon na miarę. Pierwsze wrażenie: nigdy więcej rozmiar katalogowy. Nic nie musi się dopasowywać, on po prostu jest idealny. Nic nie uwiera i nic nie ciągnie.
Skóra się może i trochę dopasowuje, ale jeśli chodzi o rozciąganie się kombinezonu i tego, że on się "rozejdzie" to prawda jest taka, że skóra zmienia swój kształt pod wpływem przemoczenia. Po pierwsze kombinezonu skórzanego nie można przemoczyć (krótka jazda w deszczu nic złego nie zrobi dla dobrze zabezpieczonej skóry). Jak się przemoczy to skóra się rozciąga i mogą niektórzy twierdzić, że się dopasowuje, ale traci swoją wytrzymałość na ścieranie i na rozdzieranie. Jeśli właśnie w ten sposób go dopasujecie to trochę pozorna zaleta, bo już jego jakość drastycznie spada.
Nie chce zanudzać o kombinezonach. Na pewno nie powinien cisnąć, ani nie powinien być workiem. Musi być dobrze dopasowany no i trzeba skórę zabezpieczać specjalnym kremem bo nigdy nie wiadomo kiedy nas deszcz złapie.
Jakby były jakieś pytania o kombi to mówcie bo siedzę mocno w temacie i mogę coś poopowiadać. Na pw lub tutaj.
Skóra się może i trochę dopasowuje, ale jeśli chodzi o rozciąganie się kombinezonu i tego, że on się "rozejdzie" to prawda jest taka, że skóra zmienia swój kształt pod wpływem przemoczenia. Po pierwsze kombinezonu skórzanego nie można przemoczyć (krótka jazda w deszczu nic złego nie zrobi dla dobrze zabezpieczonej skóry). Jak się przemoczy to skóra się rozciąga i mogą niektórzy twierdzić, że się dopasowuje, ale traci swoją wytrzymałość na ścieranie i na rozdzieranie. Jeśli właśnie w ten sposób go dopasujecie to trochę pozorna zaleta, bo już jego jakość drastycznie spada.
Nie chce zanudzać o kombinezonach. Na pewno nie powinien cisnąć, ani nie powinien być workiem. Musi być dobrze dopasowany no i trzeba skórę zabezpieczać specjalnym kremem bo nigdy nie wiadomo kiedy nas deszcz złapie.
Jakby były jakieś pytania o kombi to mówcie bo siedzę mocno w temacie i mogę coś poopowiadać. Na pw lub tutaj.
-
hefron - VIP Ścigacz.pl
lepiej zawsze na forum odpowiadac niz na pw bo wiedza moze posłuzyc takze innym ...
co do mojego kombinezonu ..kurcze powiadasz ze za mały ? ale opina kolana w tych miejscach co powinien , długosc nogawek jest taka jak powinna , dupsko tez ładnie włazi w pory a i gora jest opieta (chyba o to chodzi w kombi by nie napierd..wiatr pod ciuchami ..
co do tych opietych kolan to gdzies rzuciło mi sie w oczy ze dainese w lagunie sece własnie opina kolana w 180 stopnich ..fakt ze miałem raptem jeden krociutki wyjezdzik po miescie i moze sie ułozy ... nie kupowałem w ciemno mierzyłem i wszystko wygladało idealnie dopasowane na mnei ..natomiast mankamenty wyszły w trakcie ruszania sie na motorku juz podczas jazdy .
Nie załamuj mnie ze wydane tyle kapuchy w błoto?
co do mojego kombinezonu ..kurcze powiadasz ze za mały ? ale opina kolana w tych miejscach co powinien , długosc nogawek jest taka jak powinna , dupsko tez ładnie włazi w pory a i gora jest opieta (chyba o to chodzi w kombi by nie napierd..wiatr pod ciuchami ..
co do tych opietych kolan to gdzies rzuciło mi sie w oczy ze dainese w lagunie sece własnie opina kolana w 180 stopnich ..fakt ze miałem raptem jeden krociutki wyjezdzik po miescie i moze sie ułozy ... nie kupowałem w ciemno mierzyłem i wszystko wygladało idealnie dopasowane na mnei ..natomiast mankamenty wyszły w trakcie ruszania sie na motorku juz podczas jazdy .
Nie załamuj mnie ze wydane tyle kapuchy w błoto?
ERŁAN 08
- danielot
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe