Zobacz wÄ…tek - BEZPIECZNY kombinezon na NAKEDA
NAS Analytics TAG

BEZPIECZNY kombinezon na NAKEDA

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

BEZPIECZNY kombinezon na NAKEDA

Postprzez gracjan » 19/11/2008, 02:13

Witam wszystkich!
Wlasnie kupilem swoj pierwszy motor ktory jest chyba troche zbyt mocny jak na poczatkujacego-to Kawa z750 - 106koni i spory moment obrotowy :-/
Jezdzil bede glownie na miescie, czasem wyskocze na tor.
Tak wiec szukam jakiegos kombinezonu, zdaje sie ze skórzanego (bo bezpieczniejszy niz tekstyl, prawda...?), z tym ze chcialbym zeby tez wizualnie pasowal do motoru (kawa jest czarna, wiec kombi tez powinien chyba byc czarny/z malymi wstawkami - troche glupkowato wygladalby 5kolorowy kombi, na dodatek z garbem i sliderami przy nakedzie :-)
Aha-zalezy mi zeby kombi byl bezpieczny, czyli chcialbym zeby mial wszyte ochraniacze tam gdzie trzeba, takze na kregoslup.
Wolalbym tez zeby ubieranie sie na przejazdzke nie zajmowalo mi pol godziny-wiem ze pewnych rzeczy sie nie przeskoczy, ale chyba wygodniej jest po prostu zalozyc kurtke i spodnie w ktorych sa juz zamontowane ochraniacze, niz zakladac na siebie 20 roznych ochraniaczy, ocieplaczy itp...
Moge na kombi wydac tak max 2-3 tys zl (ale wolalbym 2 niz 3).
Ogladalem rozne kombinezony na necie, ale wiekszosc albo wizualnie pasuje do scigaczy, a te co pasowalyby do nakeda to wyglada bardziej na g**** niz kombinezon ktory mi ochroni tylek przy jakims dzwonie czy slizgu (brak ochraniaczy itp).
Moze mi cos poradzicie?
Z gory wielkie dzieki :-)
gracjan
Świeżak

Postprzez Konig » 19/11/2008, 05:57

Zobacz sobie na produkty Dainese albo Alpinestars, albo Berik, tam lipy być nie może
Konig
Świeżak

Postprzez spazz » 19/11/2008, 08:04

w arlen nesa tez mozna zainwtesowac i sie niezle polansowac
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Raczek_6 » 19/11/2008, 19:35

Jeśli zamierzasz śmigać na torze to jednak zastanów się nad kombinezonem z garbem i kup dobre buty z usztywnieniem na kostkę. Np. Sidi Vertigo Corsa lub Sidi Vortice.
A kombinezon polecam raczej 2-częściowy.
j.w. (to co koledzy polecajÄ…)
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości

na górê