Zobacz wątek - olej z tłumika, dziwne przebicia, nie pali honda cr125 2002
NAS Analytics TAG

olej z tłumika, dziwne przebicia, nie pali honda cr125 2002

Enduro, Cross
_________

olej z tłumika, dziwne przebicia, nie pali honda cr125 2002

Postprzez alienik » 29/7/2008, 23:21

witam kupilem honde cr 125 2002 i wszystko bylo ok podczas kupna, zawiozlem do domu i nie chce zapalic za nic, wyciagalem swiece czyscilem ale 10- 30 sekund i gasniem zauwazyłem dziwne przebicia na koncu fajki, bardzo duzo iskier malych , i do tego mam swiece br9es a na stronie ngk pisalo br9eg, paliwo mam, a czy kupuje sie fajke z przewodem czy trzeba z cewka zaplonowa - bo probowalem sciagnac od strony cewki przewod i nie schodzil, cieknie mi olej przy silniku od tlumika i z tylu w tlumiku tez jest duzo oleju - czemu?? czytalem troche o tym na forum ale moze ktos da mi konkretną odpowiedz w moim przypadku, prosze o POMOC
alienik
Świeżak

Postprzez panzernacker » 30/7/2008, 22:43

Przy dyfuzorze cieknie bo masz już pewnie oring do wymiany, albo w ogóle go nie masz. A z tłumika że cieknie to normalne, olej musi się jakąś drogą wydostawać.
Zmień świecę, fajkę i przewód. Przewód kupuje się osobno i fajki kupuje się osobno, są też całe zestawy, ale nie wiem czy dostaniesz.
Husqvarna WR :twisted:

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
panzernacker
Bywalec

Postprzez alienik » 9/10/2008, 21:30

zmienilem swiece pomoglo ale motro czesto jak zgasl nie chcial zapalic, potem zmienilem przewod z fajka ( kupilem zwykly sttandardowy uciolem kabel na dlugosc) i zamienilem motor nie do poznania zero problemow chodzi wspaniale, ale wciaz cieknie z tlumika przy silniku ale patrzylem juz na to - pewnie ten oring jest stary
alienik
Świeżak

Postprzez panzernacker » 9/10/2008, 22:18

No i o to chodziło.
A olejem się nie przejmuj, jak założysz oringa będzie wszystko ok.
Husqvarna WR :twisted:

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
panzernacker
Bywalec

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê