Aprilia RSV 1000 R i factory od 2006 i Z750 2007
• Strona 1 z 1
Aprilia RSV 1000 R i factory od 2006 i Z750 2007
Cześć wam
Czy któryś jeździł na Aprili RSV 1000 R lub Factory od 2006 model ?
i może coś o nim powiedzieć ? Jak się jeździ, jakie spalanie, ergonomia, czy tylko na tor czy na miast i poza też się nada i jak z kosztami utrzymania i siecią serwisową oraz awaryjnością (zakładając , że robi się systematyczne przeglądy i zmienia olej
oraz nie świruje na gumie itp.)
Głównie jeździł bym do pracy , na zakupy i poza miasto trochę (nie dla lansu po prostu mi się podoba i tyle). Przepraszam że nie piszę że zaraz chcę zapierdalać
ale adrenaliny mam już dość w pracy.
Poszukuję moto który płynnie się porusza również przy niższych prędkościach i nie trzeba młucić biegami non stop i wysoko kręcić żeby wył, (kiedyś rozmawiałem o tym z jednym właścicielem 600-tki sportowej i mówi że na mieście aby jechać non stop musi mielić biegami i kręcić bo na niskich obrotach nie chce jeździć).
Silniki V wydajÄ… siÄ™ rozsÄ…dne. Ale czy aby napewno ?
Myślałem też o Z750 2007 , ale stale rozważam plusi i minusy.
Może ktoś miał doczynienia z oboma i potrafi je porównać.
Jak wygląda ich porównanie jakościowe i w codziennej jeździe ?
Pozdr i proszÄ™ o jakieÅ› info i porady
Czy któryś jeździł na Aprili RSV 1000 R lub Factory od 2006 model ?
i może coś o nim powiedzieć ? Jak się jeździ, jakie spalanie, ergonomia, czy tylko na tor czy na miast i poza też się nada i jak z kosztami utrzymania i siecią serwisową oraz awaryjnością (zakładając , że robi się systematyczne przeglądy i zmienia olej

Głównie jeździł bym do pracy , na zakupy i poza miasto trochę (nie dla lansu po prostu mi się podoba i tyle). Przepraszam że nie piszę że zaraz chcę zapierdalać

Poszukuję moto który płynnie się porusza również przy niższych prędkościach i nie trzeba młucić biegami non stop i wysoko kręcić żeby wył, (kiedyś rozmawiałem o tym z jednym właścicielem 600-tki sportowej i mówi że na mieście aby jechać non stop musi mielić biegami i kręcić bo na niskich obrotach nie chce jeździć).
Silniki V wydajÄ… siÄ™ rozsÄ…dne. Ale czy aby napewno ?
Myślałem też o Z750 2007 , ale stale rozważam plusi i minusy.
Może ktoś miał doczynienia z oboma i potrafi je porównać.
Jak wygląda ich porównanie jakościowe i w codziennej jeździe ?
Pozdr i proszÄ™ o jakieÅ› info i porady

- MotoMen
- Świeżak
jezdzilem z750, najlpeszy naked jaki widzialem i testowalem. a apprilke ma kolega, ale z 2005 i powiem Ci ze troszke wyglada nie komfortowo, lusterka i wogole ergonomia typowo na tor, nie wiem czy po miescie bedzie sie podobac jazda. ale z750 w miasto szczerze polecam, jeszcze nie bylo takiej ciasnosci zebym sie nie zmiescil.
pozdr
pozdr
deszcz, snieg, slonce, wiatr zawsze ale byle do przodu...
- kts33
- Świeżak
Co ty mówisz człowiekuprelude1 napisał(a):to moze po prostu SVke kup , laczy zalety obu wymienionych moturow i nie ma ich wad.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
aprilia to nie jest miejski motur przeciez ,a wyraznie autor pisze,ze szuka czegos odpowiedniego na miasto! macie sklonnosc do popadania w przesade charakterystyczna do nastolatkow. polecacie albo 125 albo gs-y albo 1000R Factory do miasta!!!
przeciez sv zostalo stworzone z mysla o poruszaniu sie po miescie ,za to nie jest dobrym sportem ,crossem , enduro czy chopperem.
po chwili namyslu... wez dukata 1098s swietny motur do miasta i bedziesz mogl zaimponowac kolegom z forum iloscia koni.

przeciez sv zostalo stworzone z mysla o poruszaniu sie po miescie ,za to nie jest dobrym sportem ,crossem , enduro czy chopperem.

po chwili namyslu... wez dukata 1098s swietny motur do miasta i bedziesz mogl zaimponowac kolegom z forum iloscia koni.
- prelude1
- Świeżak
prelude1 napisał(a):po chwili namyslu... wez dukata 1098s swietny motur do miasta i bedziesz mogl zaimponowac kolegom z forum iloscia koni.
iloscia koni nie tak mocno....
kto powiedzial ze rsv jest az taka niewygodna?
jak tylko do miasta i zalezy Ci bardzo na wygodzie to z750 ale wersja z owiewka... z tym ze nijak nie da sie tego porownac z rsv.... inna bajka
-
kravec - Administrator
Wniosek: jesli po miescie i wiecej na zakupy to Z750 bedzie wspanialym wyborem,
jesli jednak wiecej niz weekend poza miasto,moze czasem tor to tylko RSV.
Jednak 150KM glownie w miesicie wydaje sie conajmniej nieodpowiednie. Jesli myslisz o 'commuting' to bierz Kawe:D
pozd
jesli jednak wiecej niz weekend poza miasto,moze czasem tor to tylko RSV.
Jednak 150KM glownie w miesicie wydaje sie conajmniej nieodpowiednie. Jesli myslisz o 'commuting' to bierz Kawe:D
pozd
deszcz, snieg, slonce, wiatr zawsze ale byle do przodu...
- kts33
- Świeżak
rsv to fajna maszyna i całkiem wygodna jak na sporta, jednak do miasta to pomyłka. sv lepiej się spisze. triumph też się nada.
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości