Suzuki GS500 czy bandit 600
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Suzuki GS500 czy bandit 600
beez_znaczenia napisał(a): ...pierwszy motorek.
...suzuki GS 500 ale boje sie ze z czasem bedzie "mało"...
Na pierwsze moto klasa 500 w dwoch cylindrach to az za duzo. Kupujac klase 600 naprawde przeceniasz swoje umiejetnosci. Wycisnij z 500 - tki wszystkie soki wtedy zmien.

- andy7
- Moderator
Re: GS 500
Kris2k napisał(a):szmichalski@o2.pl napisał(a):W papierach mam wersję zdławioną lecz w rzeczywistości kręci więcej. Jechałem osobiście 160 (czyli ktoś oddławił)jednak to jest naked i powyzej 120 km/h jest to juz walka z wiatrem.
No wlasnie 160 wyciagaja wersje zdlawione kolego![]()
Jakby byl oddlawiony to byloby 180
no nie do konca masz racje wg oryginalnych papierów wersja zdławiona jedzie do 130 km/h a nie zdławiona 170 km/h nie twierdze ze to dużo. Nie napisałem ze to był jego szczyt

- szmichalski@o2.pl
- Świeżak
szmichalski@o2.pl napisał(a):Kris2k napisał(a):szmichalski@o2.pl napisał(a):W papierach mam wersję zdławioną lecz w rzeczywistości kręci więcej. Jechałem osobiście 160 (czyli ktoś oddławił)jednak to jest naked i powyzej 120 km/h jest to juz walka z wiatrem.
No wlasnie 160 wyciagaja wersje zdlawione kolego![]()
Jakby byl oddlawiony to byloby 180
no nie do konca masz racje wg oryginalnych papierów wersja zdławiona jedzie do 130 km/h a nie zdławiona 170 km/h nie twierdze ze to dużo. Nie napisałem ze to był jego szczyttylko ze ja tyle jechałem (bez owiewek cieżko walczyć z wiatrem) w razie wątpliwości odsyłam do niemieckej stronki gs'a
A ja sie nie kieruje tym co pisze na niemieckiej stronie tylko tym co mam pod wlasna dupa.
Sezon jezdzilem zdlawionym i kolejny sezon zamykam na oddlawionym.
Zdlawiony robi 160, oddlawiony 180, nie mniej, nie wiecej.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
A ja sie nie kieruje tym co pisze na niemieckiej stronie tylko tym co mam pod wlasna ****.
Zdlawiony robi 160, oddlawiony 180, nie mniej, nie wiecej.[/quote]
a ile ważysz ?? , ja trochę ostatnio poszedłem na mase (ponad 110 kg) może tam tkwi przyczyna, a jak pisałem to 160 to nie był jego szczyt po prostu za mocno wiało i bałem sie więcej wcisnąc
. Z resztą i tak większość zdławionych GS jest juz rozdziewiczona (nieskomplikowana sprawa gaźnikowa).
pozdrawiam.
Zdlawiony robi 160, oddlawiony 180, nie mniej, nie wiecej.[/quote]
a ile ważysz ?? , ja trochę ostatnio poszedłem na mase (ponad 110 kg) może tam tkwi przyczyna, a jak pisałem to 160 to nie był jego szczyt po prostu za mocno wiało i bałem sie więcej wcisnąc

pozdrawiam.
- szmichalski@o2.pl
- Świeżak
adam_89 napisał(a):salsafreak napisał(a):witam
dorzuce swoje 3 grosze do tematu...![]()
od paru tygodni mam gs500f ale szczerze mówiąc to mam mieszane uczucia. to moje pierwsze moto i niczym wczesniej nie jeździłem... no może rower i deskorolka![]()
jazda po mieście nie sprawia mi jakiejś szczególnej frajdy bo to motocykl który raczej powinien jechać a nie stać w korkach czy non stop bawić się biegami ... góra dół dół góra...![]()
ja jestem nie wysoki i nie mam problemów z gs'em ale bandita bym nie wybrał - ciężki i myśle że to moto dla konkretnego chłopa - a to że ma kopa to inna bajka. dla mnie gs to moto na krótki okres - sezon, dwa...
cztery cylindry to inna bajka, ale niestety trzeba się nauczyć podstawowych odruchów itp. żeby potem jeździć mocniejszymi sprzętami albo poprostu o większej pojemności.
takie podejscie jak najbardziej mi sie podoba
a mi nie, bo koleś mówi jakby jeżdził tym GS'em za karę. Ma go "pare tygodni" a nie czuje radości z posiadania
- CRX
- Świeżak
Nie było mnie tu jakiś czas i widze że zrobił się ruch w dyskusji...
dziekuję za sensowne rady.
info dla tych którzy wysyłali mnie na siłke
to nie jestem chłopcem który spędza czas przed kompem, zawodowo uprawiam sport i treningi siłowe to raczej standart...ale nie o tym mowa...
zauważyłem że zazwyczaj na bandycie smigają na prawdę duże chłopy:)
Po prostu nie chciłbym żeby przy cofaniu albo gdzieś na parkingu mi się położył...
Jeszcze raz dzieki za posty.
a w przyszłym tygodniu przymierze się do bandita i to chyba będzie najlepsze wyjście...
oczywiście damk znać jak było
pozdrawiam
dziekuję za sensowne rady.
info dla tych którzy wysyłali mnie na siłke

zauważyłem że zazwyczaj na bandycie smigają na prawdę duże chłopy:)
Po prostu nie chciłbym żeby przy cofaniu albo gdzieś na parkingu mi się położył...
Jeszcze raz dzieki za posty.
a w przyszłym tygodniu przymierze się do bandita i to chyba będzie najlepsze wyjście...

oczywiście damk znać jak było
pozdrawiam
co za rożnica przecież to jest i tak bez znaczenia...
- beez_znaczenia
- Świeżak
hehe no ja też za "dużego" się nie uważam a mam te 196cm i całe 80kg (lekko ponad miesiąc temu 87kg
)
No i jak dla mnie jeździ się dosyć wygodnie.

No i jak dla mnie jeździ się dosyć wygodnie.
Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
r
ja mam 168 wzr waga ok 70 kg ...i na pierwsze moto sprezentowali mi...bandziorka B6.....prubowałem sie z nim.....jest wysoki ale daej sobie rade ......cierzki......no jest ale bez problemu go utrzymuje ....
mama małą praktyke w jezdzie motorami....były jakies jawy itp
mysle ze i z bandytą sobie poradze
pozdro
mama małą praktyke w jezdzie motorami....były jakies jawy itp
mysle ze i z bandytą sobie poradze
pozdro
- szypowski1
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3