Niedoceniony, motor dla poczatkujacego w super cenie...
• Strona 1 z 1
Niedoceniony, motor dla poczatkujacego w super cenie...
HONDA CBX 650e
Przedstawiam motor mojego wujka, na ktorym mialem przyjemnosc ostatnio jezdzic...
Motocykl mial prawie 20lat, jakies 100tys przebiegu
Dotego jezdzilem zdławioną wersją, [głownie jako plecak niestety] ok 50km...
Qrde motorek jest znakomity, przyspieszenie super, wyglad tez znakomity ALE TYLKO I WYŁĄCZNIE PO ZMIANIE PRZEDNIEJ LAMPY na INNĄ !!! bo ta jest retro bezdet
Na okrągłej lampie wyglada prawie jak bandit tylko zgrabniejszy
!!!
Qrde jak zobaczylem ten motor w internecie jakis taki mały i słaby się wydał, a w realu całkiem spora maszynka.
Wujek, nie małe doswiadczenie z motorami mowił cos o niesmiertelnym silniku i ze nawet 200tys na nim zrobi jak mu sie nie znudzi ...
Kupił za jakies 3tys zł...
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=130278872
Tutaj jakis taki, ale z kwadratową lampą.
Co sadzicie o tym motongu
?
edit :
tu wersja z wymienioną lampką :
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=130082946
Przedstawiam motor mojego wujka, na ktorym mialem przyjemnosc ostatnio jezdzic...
Motocykl mial prawie 20lat, jakies 100tys przebiegu

Dotego jezdzilem zdławioną wersją, [głownie jako plecak niestety] ok 50km...
Qrde motorek jest znakomity, przyspieszenie super, wyglad tez znakomity ALE TYLKO I WYŁĄCZNIE PO ZMIANIE PRZEDNIEJ LAMPY na INNĄ !!! bo ta jest retro bezdet

Na okrągłej lampie wyglada prawie jak bandit tylko zgrabniejszy

Qrde jak zobaczylem ten motor w internecie jakis taki mały i słaby się wydał, a w realu całkiem spora maszynka.
Wujek, nie małe doswiadczenie z motorami mowił cos o niesmiertelnym silniku i ze nawet 200tys na nim zrobi jak mu sie nie znudzi ...
Kupił za jakies 3tys zł...
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=130278872
Tutaj jakis taki, ale z kwadratową lampą.
Co sadzicie o tym motongu

edit :
tu wersja z wymienioną lampką :
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=130082946

- Daq89
- Świeżak
dokladnie taki mialem.
1. zawieszenie gowniane - jakkolwiek antynurka nie wyregulujesz to jest lipa. straszni cienkie lagi i to czuc w czasie jazdy...
2. kurewsko ciezkie zwlaszcza w ciasnych manewrach.
3. wynalazki w postaci hydraulicznego kasowania luzow zaworowych.
4. wolna geometria.
5. wykonanie jak na honde to badziew. wystarczy ppatrzec na spawy na kierownicy...
6. powyzej 160 shimma a 180 to jego maks...
7. wrazliwy na koleiny
6. drogie czesci (kardan), mala dostepnosc ich, ratuje tylko to ze wiele pasuje od cb... te ktore pasuja sa tanie dla odmiany.
8. w czasie deszczu mialem problemy z instalacja wiec milimetr po milimetrze - silicon, i inne patenty.
9. kolorystyka i szparunki tandeta troche.
10. kiepski moment obrotowy a co za tym idzie i elastycznosc silnika.
11. kapa z oponami, ma takie wymiary ze jejku. pasi tylko kilka modeli
strasznie ciezko sprzeglo chodzi (hydrauliczne...)
12. hamulce typu cala garsc
13. 4,5s do setki, na oryginalnych wydech malo seksowny odglos pracy silnika, z nieoryginalnymi kiepsko wyglada...
zalety:
1. nie gniotsia nie lamiotsia
2. tania w zakupie (bo stara)
3. dosc rzadka
4. moze sie podobac - troche jest jak soft chopper i faktycznie duza...
5. 73 kuce jak juz sie wkreci na obroty to nie jest zle.
6. umiarkowanie pali - moja przy spokojnej jezdie - naprawde spokojnej to nawet i 4,5 litra. ale jak przyszalalem to i 7-8 lekka reka...
7. wygodna
mam do niej sentyment ale miec bym jej nie chcial... jeszcze chyba serwisowke gdzies nawet mam do niej...
1. zawieszenie gowniane - jakkolwiek antynurka nie wyregulujesz to jest lipa. straszni cienkie lagi i to czuc w czasie jazdy...
2. kurewsko ciezkie zwlaszcza w ciasnych manewrach.
3. wynalazki w postaci hydraulicznego kasowania luzow zaworowych.
4. wolna geometria.
5. wykonanie jak na honde to badziew. wystarczy ppatrzec na spawy na kierownicy...
6. powyzej 160 shimma a 180 to jego maks...
7. wrazliwy na koleiny
6. drogie czesci (kardan), mala dostepnosc ich, ratuje tylko to ze wiele pasuje od cb... te ktore pasuja sa tanie dla odmiany.
8. w czasie deszczu mialem problemy z instalacja wiec milimetr po milimetrze - silicon, i inne patenty.
9. kolorystyka i szparunki tandeta troche.
10. kiepski moment obrotowy a co za tym idzie i elastycznosc silnika.
11. kapa z oponami, ma takie wymiary ze jejku. pasi tylko kilka modeli
strasznie ciezko sprzeglo chodzi (hydrauliczne...)
12. hamulce typu cala garsc

13. 4,5s do setki, na oryginalnych wydech malo seksowny odglos pracy silnika, z nieoryginalnymi kiepsko wyglada...
zalety:
1. nie gniotsia nie lamiotsia

2. tania w zakupie (bo stara)
3. dosc rzadka
4. moze sie podobac - troche jest jak soft chopper i faktycznie duza...
5. 73 kuce jak juz sie wkreci na obroty to nie jest zle.
6. umiarkowanie pali - moja przy spokojnej jezdie - naprawde spokojnej to nawet i 4,5 litra. ale jak przyszalalem to i 7-8 lekka reka...
7. wygodna
mam do niej sentyment ale miec bym jej nie chcial... jeszcze chyba serwisowke gdzies nawet mam do niej...
Ostatnio edytowano 1/10/2006, 23:39 przez Wombat, łącznie edytowano 1 raz
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Ścigacz.pl
fakt ze fajne. ale maa wiele wad - po prostu stara technologia. wlasnie przejrzalem allegro. 200 km/h - jak iwdze takie bzdury to mnie usmierca. albo wersja policyjna. wersja policyjna 650x wyglada tak jak nasze policyjne hondy w polsce. 650x byl robiony na rynek cywilny jako naked tylko z bialym malowaniem - jak kupujecie w innym kolorze to juz wiecie ze byl bankowo malowany. a tu pewnie gosc mysli ze jak bialy to byl policyjny. a lampa oryginalnie jest prostokatna.
co do antynurka - pisza tam na tym allegro ze dziala rewelacyjnie - jak jest ustawiony w pozycji zero to nie dziala. jak ustawisz w innej to sprobuj hamowania na dolach -blokuje lagi - zeby nie nurkowac i kazdy taki dol objawia sie metalicznymi stukami z lagow tak jak przy dobiciu, wydluzeniem drogi hamowania i bolem kregoslupa. ja w swojej jak mialem niby niesmiertelnej musialem walczyc z elektryka, zrobic remont alternatora, wydechow, poszly lozyska z tylu w koncu wycinajac piaste wiec musialem cudowac. kosz sprzeglowy wygladal jak zaorany a i lozyska juz bylo rozne w silniku tez slychac. sprzedalem ja i mam wyrzuty sumienia bo z tym tylem to taka prowizorke zrobilem... niby poedzialem gosciowi ze trzeba to poprawic... ale moze niezbyt dobitnie.no wlasnie apropos tylu i kardana. nie jest to wszystko zbyt szczelne - jak sciagacie kolo trzeba walnac smiarem na zebatke zabieraka. w moim ktos nie ciapal i wycielo w polowie zeby... stuakala parzez to przy kazdej zmianie obciazenia.... do wymiany. cena kosmos... albo kupic kardana z shadow 600 i przekladke... tez nie tanio. rzeszta kardana to juz nie chce, tak jak i bmw... kolysza sie te motocykle przy zmianach obciazenia - zwlaszcza te stare z masywnym walem...
pisza tez ze zawaliscie brzmi silnik jak sie zrobi dziury w wydechach po boku. no pewnie. tylko sprobujcie ich nie miec w rocznikach z 86 roku.... wydech jest jedna wielka dziura... wtedy. zanim kupicie sprawdzcie dobrze i bijcie po cenie...3 kawalki to dobra cena za ten moto ale wiecej ni 5 to dziekuje... o nie. i caly czas mialem problemy z tym podcisnieniowym kranikiem paliwa. kiedys jechalem 20 kilosow w godzine ssac go coraz zeby naplynelo mi do gaznikow paliwo. w koncu sobie z tym felerem poradzilem. a zegarow jak padlo wczesniej to bym nie wymienial. to jedna z fajniejszych rzeczy - cyfrowy wskaznik poziomu paliwa i wyswietlacz biegow. pozdr
co do antynurka - pisza tam na tym allegro ze dziala rewelacyjnie - jak jest ustawiony w pozycji zero to nie dziala. jak ustawisz w innej to sprobuj hamowania na dolach -blokuje lagi - zeby nie nurkowac i kazdy taki dol objawia sie metalicznymi stukami z lagow tak jak przy dobiciu, wydluzeniem drogi hamowania i bolem kregoslupa. ja w swojej jak mialem niby niesmiertelnej musialem walczyc z elektryka, zrobic remont alternatora, wydechow, poszly lozyska z tylu w koncu wycinajac piaste wiec musialem cudowac. kosz sprzeglowy wygladal jak zaorany a i lozyska juz bylo rozne w silniku tez slychac. sprzedalem ja i mam wyrzuty sumienia bo z tym tylem to taka prowizorke zrobilem... niby poedzialem gosciowi ze trzeba to poprawic... ale moze niezbyt dobitnie.no wlasnie apropos tylu i kardana. nie jest to wszystko zbyt szczelne - jak sciagacie kolo trzeba walnac smiarem na zebatke zabieraka. w moim ktos nie ciapal i wycielo w polowie zeby... stuakala parzez to przy kazdej zmianie obciazenia.... do wymiany. cena kosmos... albo kupic kardana z shadow 600 i przekladke... tez nie tanio. rzeszta kardana to juz nie chce, tak jak i bmw... kolysza sie te motocykle przy zmianach obciazenia - zwlaszcza te stare z masywnym walem...
pisza tez ze zawaliscie brzmi silnik jak sie zrobi dziury w wydechach po boku. no pewnie. tylko sprobujcie ich nie miec w rocznikach z 86 roku.... wydech jest jedna wielka dziura... wtedy. zanim kupicie sprawdzcie dobrze i bijcie po cenie...3 kawalki to dobra cena za ten moto ale wiecej ni 5 to dziekuje... o nie. i caly czas mialem problemy z tym podcisnieniowym kranikiem paliwa. kiedys jechalem 20 kilosow w godzine ssac go coraz zeby naplynelo mi do gaznikow paliwo. w koncu sobie z tym felerem poradzilem. a zegarow jak padlo wczesniej to bym nie wymienial. to jedna z fajniejszych rzeczy - cyfrowy wskaznik poziomu paliwa i wyswietlacz biegow. pozdr
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Ścigacz.pl
no nie....... on przeciez tego nie sprzedaje!!!!!! tylko dla przykladu dal linka z allgro, psal przeciez
"Wujek, nie małe doswiadczenie z motorami mowił cos o niesmiertelnym silniku i ze nawet 200tys na nim zrobi jak mu sie nie znudzi ...
Kupił za jakies 3tys zł... "
a wiec nie ma po co sie tak denerwowac i bluzgami zucac eeeee?????
pozdrwiam
"Wujek, nie małe doswiadczenie z motorami mowił cos o niesmiertelnym silniku i ze nawet 200tys na nim zrobi jak mu sie nie znudzi ...
Kupił za jakies 3tys zł... "
a wiec nie ma po co sie tak denerwowac i bluzgami zucac eeeee?????
pozdrwiam
- Magik
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1