Zobacz wÄ…tek - Yamaha Yz 125 przymula
NAS Analytics TAG

Yamaha Yz 125 przymula

Enduro, Cross
_________

Yamaha Yz 125 przymula

Postprzez arudni » 25/8/2008, 11:38

Witam, niedawno mój brat kupił sobie yamahę yz 125, tydzień temu został wymieniony tłoczek bo stary się skończył. I mianowicie jest z nią coś takiego, że jadąc na wyższym biegu na niższych obrotach i chęć dodania gazu kończy się przymuleniem motoru. Nie wiem co z tym jest bo mój kawasaki kx 250 ma też coś takiego. Nie wiem czy to fabryczne wady 2t że nie mając obrotów poprostu nie jedzie czy to moje złe użytkowanie(za duża mieszanka, zła regulacja gaźnika) Tak jak normalnie startuje na tym moto dając ostro po gazie to takie przymulenie jest na 1 biegu a pozniej jak już wkręcę go na obroty to leci aż miło, a jak chce na wyższym biegu jechać na niskich obrotach to muli strasznie. :roll:
Motocross q r w a rzÄ…dzi!! :P
arudni
Świeżak

Postprzez Manhatan » 25/8/2008, 22:50

To jest właśnie urok 2T :wink:

Być może problem tkwi w gaźniku? Ustaw go względem serwisówki, nie zapominając o ustawieniu powietrza, bo to również ma ogromny wpływ na pracę silnika.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bostorn » 26/8/2008, 19:56

2sówy tak mają :) może mam 50 ale tak samo jeśli dajesz jej odrazu w dupe w dupe z gazem muli ją tak jak by albo zalewało albo powietrze lewe łapała poprostu tutaj trzeba stopniowo az do obrotów a później jak załapie te od 8k to jest malina :D
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez adamuzz » 28/8/2008, 14:25

ja mam tak samo w cr125...u mnie po wymiane tłoka podobno była za mała dawka paliwa i nie dość ze mulilo go to sie tłok mooocno przytarł....bylk dotarty a pomimo tego sa slady zatarcia..
Kawasaki ZX636 02'
adamuzz
Świeżak

Postprzez arudni » 30/8/2008, 00:16

Byłem z tym problemem u mechanika który na codzien zajmuje się naprawą crossówek i kazał mi zmniejszyć mieszankę(teraz leję 25ml na litr) I przy odpalaniu sprzęta od razu trzeba chwilę pogazować pozniej zostawić na wolnych obrotach az osiągnie temperaturę zgasić na jakieś 3-5 minut, po czym odpalić i normalnie już smigać. koleś powiedział, że ma to na celu wyrzucić z cylindra zgromadzony nadmiar oleju. Posłuchałem go i zrobiłem mniejszą mieszankę po czym odpalilem tak jak kazał i jak ręką odjął, wkręca sie jak głupi i już wcale go nie dławi
Motocross q r w a rzÄ…dzi!! :P
arudni
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości

na górê