Stan oleju w R1
• Strona 1 z 1
Stan oleju w R1
Witam.Mam male pytanko odnosnie stanu oleju w R1 2007r. Z prawej strony w dole silnika jest przezroczyste 'oczko' ,jest to miarka ile oleju jest w silniku?? jezeli tak to zapewne stan powinien byc na polowie lecz u mnie oczko jest puste. W takim razie jakiego oleju powinienem uzyc aby usupelnic stan?? Nie wiem jaki byl poprzednio zalany dlatego pytam.
-
przemko27vr4 - Świeżak
zpewne był to pełen syntetyk ale o jakiej lepkości tego już nie ustalisz, najlepiej będzie zadzwonić do yamahy i zapytać ich co proponują zalać i tak właśnie bym zrobił
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
oczko możesz mieć puste dlatego ze stoi na nóżce bocznej dlatego lej ścieka na drugą stronę silnika postaw motocykl w pionie niech ktoś ci go potrzyma a najlepiej na stojaku tylnego koła poczekaj kilkanaście minut i wtedy zobacz... na bloku silnika przy oczku powinna być miarka ile oleju powinieneś mieć oraz oczywiście max i min. w yamaha zaleją ci do wyboru Albo Castrol albo Yamalube oczywiście po wcześniejszym spuszczeniu starego oleju...
-
YZF R1 - Moderator
zmiana oleju tylko na dobre ci może wyjśc więc nie dolewaj tylko spuść te resztki. oczywiście filtr też nowy wypada założyć. koszta nie duże a n apewno ukochany moto będzie zadowolony i zdrowszy. yamaha lubi mieć górny stan oleju [max] i Yamalube faktycznie lubią lać w serwisach - coś musi być na rzeczy.
tylko cebra
dcsport.pl (otwórz link)
dcsport.pl (otwórz link)
-
Ryjek - Świeżak
Dzieki koledzy za odpowiedzi. Traf chcial ze dzwonil do mnie kolezka od ktorego mam ten motorek i powiedzial kiedy byl olej wymieniany i jak powinno byc z tym oczkiem. Wszystko jest oki a na nowym oleju w tym roku mototrek zrobil 300mil. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
-
przemko27vr4 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości