Za dużo oleju czy świeca?
• Strona 1 z 1
Za dużo oleju czy świeca?
Ostatnio oraz dzisiaj podczas jazdy jak jeździłem to nagle moja Honda zaczęła się jakby mulić i nie chciała kręcić na wysokie obroty.Po chwili przerwy motor trochę się schłodził i z powrotem jeździł jak należy ale znowu po niedługiej chwili zaczęło się to samo.Po przyjechaniu do garażu odkręciłem świecę i była czarna, być może nalałem nieco za dużo oleju do paliwa niż zwykle.Dodam jeszcze że jak dotąd nie miałem takich problemów.Tu moje pytanie: czy te przyczyny mogą być wywołane za dużą dawką oleju w paliwie czy złą ciepłotą świecy i przez to tak mi się dzieje lub może czymś innym? Świecę mam Iskrę 65 super czy coś takiego, 1 elektrodowa. Proszę o rady i opinie.Dzięki.
- ooryginall
- Świeżak
- ooryginall
- Świeżak
Ale ja nic nie pisałem że same mi się zwiększają obroty tylko po przejechaniu odcinka ok 2km łapie jak by muła i nie chce kręcić na wysokie a po krótkiej przerwie znowu wkręca się ale po chwili jazdy znowu ten sam problem.
- ooryginall
- Świeżak
Motor to Honda CRM 125, tłok Vertex świeży niedawno zakładany. Problem chyba się rozwiązał gdyż dzisiaj trochę pokręciłem w gaźniku i takie tam no i problem jak by znikł
Możliwe że zła dawka powietrza była ustawiona. Dzięki za pomoc.
Jeszcze zapytam jaka świeca jest dobra do motocykli 125 2T ?

Jeszcze zapytam jaka świeca jest dobra do motocykli 125 2T ?
- ooryginall
- Świeżak
www.ngk.de tu dobierzesz odpowiednią świecę do modelu motocykla bo każdy ma inną.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Dokładnie, świece denso są lepsze, też taką mam, irydową i zero problemów z odpaleniem na ciepło czy na zimno. Te świece się też nie zalewają. Ngk są dobre i są fabrycznie montowane w japońskich crossówkach, ale dosyć szybko padają. Ale ngk lepsza na pewno niż jakaś iskra 

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
- ooryginall
- Świeżak
jest jeszcze 1 możliwosc jak silniczek sie nagrzeje spuchnie to gaźnie
jak ostygnie mozna jechac az do zagrzania wtedy czeka remoncik silniczka :/
ale widze że kłopocik sie już rozwiązał więc można to wykreslic ale na przyszlosc lepiej wiedziec co może sie stac
gdy... 
jak ostygnie mozna jechac az do zagrzania wtedy czeka remoncik silniczka :/
ale widze że kłopocik sie już rozwiązał więc można to wykreslic ale na przyszlosc lepiej wiedziec co może sie stac

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1