kombinezon alpinestars
• Strona 1 z 1
kombinezon alpinestars
Witam! Od kilku tygodni buszuję w necie i szukam jakiegoś ubranka dla siebie. Kask już wybrałem (nolan n62), teraz czas na kurtkę i spodenki. Początkowo chciałem się zmieścić w budżecie 1k zł (na kurtkę i spodnie) jednak doszedłem do wniosku, że trochę pooszczędzam, ale chcę kupić raz a dobrze.
Przeszukując allegro znalazłem kombinezon alpinestars. Nigdzie na forum nie mogłem znaleźć opinii ludzi, którzy śmigali w tym, dlatego jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia związane z tym kombinezonem, to bardzo proszę o podzielenie się opiniami na jego temat
Chodzi o taki kombi: http://allegro.pl/item414909264_alpines ... oz_52.html
Dodam jeszcze, że śmigam na cbr600, głownie po mieście. pozdro
Przeszukując allegro znalazłem kombinezon alpinestars. Nigdzie na forum nie mogłem znaleźć opinii ludzi, którzy śmigali w tym, dlatego jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia związane z tym kombinezonem, to bardzo proszę o podzielenie się opiniami na jego temat

Chodzi o taki kombi: http://allegro.pl/item414909264_alpines ... oz_52.html
Dodam jeszcze, że śmigam na cbr600, głownie po mieście. pozdro
-
patryk2340 - Świeżak
hmmm po pierwsze to jest zonk bo aukcja dotyczy kombi 2pc a na foto jest 1pc ale jeśli dotyczy kombi 2pc to ok bo na miasto 1pc to hadrcore ja latam w 1pc bo nie wyobrażam sobie innego ale nie jest łatwo czasem hehe co do GP Plus to kolo ma i bardzo sobie chwali twierdzi że jakość skóry jest bardzo dobra szycie wykończenie itd bardzo wysoki poziom pomimo ze jeden z tańszych jest to kombinezon... w sumie Alpina musi być OK to bardzo dobra marka... choć dość droga i za tą cenę można mieć kombinezon również dobrej marki o wyższym standardzie..
-
YZF R1 - Moderator
Zgadzam sie z przedmowca, Kombi pjerwyj sort. Skora wykonczenie, protektory.
Oczywiscie mozna pogadyc czy przystepne kombi tej czy wyzszy model innej firmy. To jednak musisz zdecydowac sam.
Oczywiscie mozna pogadyc czy przystepne kombi tej czy wyzszy model innej firmy. To jednak musisz zdecydowac sam.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Siema
wejdź na FC-Moto.de
Ten sam kombi wychodzi ok 1600zł (zależy od kursu) z przesyłka zmieścisz się w max 1650zł zawsze to trochę kasy w kieszeni. Oczywiście jeśli miałeś okazję sprawdzić to kombi na żywo, chodzi mi tu o dopasowanie rozmiaru
Tak się składa,że zamówiłem ten sam kombi z owej strony i jeśli chcesz za jakiś tydzień lub troszkę więcej mogę napisać jakie są moje wrażenia z pierwszych jazd itd.
(byłem na przymiarce w salonie kilka razy i jeśli chodzi o wykonanie to jest naprawdę dobre, całość leży dobrze nic nie uciska).

Ten sam kombi wychodzi ok 1600zł (zależy od kursu) z przesyłka zmieścisz się w max 1650zł zawsze to trochę kasy w kieszeni. Oczywiście jeśli miałeś okazję sprawdzić to kombi na żywo, chodzi mi tu o dopasowanie rozmiaru

Tak się składa,że zamówiłem ten sam kombi z owej strony i jeśli chcesz za jakiś tydzień lub troszkę więcej mogę napisać jakie są moje wrażenia z pierwszych jazd itd.
(byłem na przymiarce w salonie kilka razy i jeśli chodzi o wykonanie to jest naprawdę dobre, całość leży dobrze nic nie uciska).
-
Rocca - Świeżak
A jakie inne kombi koledzy polecają? Bo oczywiście nie musi to być alpina, jeśli uważacie że w tej cenie dostanę coś lepszego, tyle że innego producenta to bardzo proszę o przykłady:)
Kolego Rocca, jeśli możesz to napisz jak się kombi sprawuje. Pomoże mi to w wybraniu tego naj;)
dzięki i pozdro
p.s. tak przy okazji jeszcze się zapytam... czy to prawda, że do śmigania po mieście lepsze są ubranka tekstylne? Sporo już słyszałem takich opinii, że mimo wszystko w skórze jest bardziej gorąco, no i że jednak tekstylne są nieco wygodniejsze... Nie chciałbym kupować kombi za 2k zł żeby później leżał w szafie, bo jest niewygodnie, albo mega gorąco...
p.s.2. Są wogóle tekstylne kombi?
Kolego Rocca, jeśli możesz to napisz jak się kombi sprawuje. Pomoże mi to w wybraniu tego naj;)
dzięki i pozdro
p.s. tak przy okazji jeszcze się zapytam... czy to prawda, że do śmigania po mieście lepsze są ubranka tekstylne? Sporo już słyszałem takich opinii, że mimo wszystko w skórze jest bardziej gorąco, no i że jednak tekstylne są nieco wygodniejsze... Nie chciałbym kupować kombi za 2k zł żeby później leżał w szafie, bo jest niewygodnie, albo mega gorąco...

-
patryk2340 - Świeżak
Louis ma teraz 70 - lecie firmy. Do konca tego roku oferuja calkiem przyzwoity kombi w cenie 199,- €
POLO ma w tej chwili przecene na FLM w cenie 250,- € kombi jest naprawde dobre.
Osobiscie polecam CORAX CRX - w cenie 299,- € - najlepsze kombi i protektory w sredniej klasie.
POLO ma w tej chwili przecene na FLM w cenie 250,- € kombi jest naprawde dobre.
Osobiscie polecam CORAX CRX - w cenie 299,- € - najlepsze kombi i protektory w sredniej klasie.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Tak jak obiecałem pisze na temat pierwszych wrażeń jeśli chodzi o użytkowanie tego kombi alpiny.
No cóż co tu dużo mówić ;p jest naprawdę dobrze.
Szwy porządne nie ma mowy żeby cokolwiek wystawało, protektory na swoim miejscu, nic nie uciska.
Zaraz po tym jak dostałem paczkę z kombi wsiadłem na moto i zrobiłem prawie 400km i po chwili dopasowywania się (wiadomo nowe kombi) ;p było już naprawdę rewelacyjnie.
W dzień podróży nie było może jakoś strasznie gorąco ale słoneczko świeciło i musze powiedzieć, że się wcale nie ugotowałem a podczas jazdy cud miód i orzeszki
wiaterek super , wentylacja działa jak trzeba. To również tak naprawdę moje pierwsze "prawdziwe" kombi i z całą pewnością mogę powiedzieć że gdybym miał jeszcze raz kupować kombi na moto to mój wybór znowu padł by na to
za tą cenę wydaje mi się naprawdę atrakcyjne.
Według mnie jeśli kupisz cokolwiek znanej firmy to się nie rozczarujesz
Ja akurat wybrałem alpine ze względu na dość atrakcyjną cenę jak na poważny kombi no i możliwość przymiarki w salonie , czego nie mogę powiedzieć odnośnie większości innych firm w tym przedziale cenowym w Łodzi (być może słabo szukałem)
Moje wnioski są takie jeśli masz możliwość przymiarki u siebie i jest ok to bierz to samo tyczy się każdej innej firmy, jeśli masz możliwość przymiarki kombi dainese itd. i wszystko gra a cena jaką jesteś w stanie znaleźć jest dla Ciebie ok to nie ma co się zastanawiać, różnice między jednym a drugim kombi w podobnej cenie zazwyczaj są niezbyt duże i będzie dla Ciebie najlepiej jeśli po prostu wybierzesz to co Tobie bardziej pasuje a dobre firmy raczej nie wypuszczają "lipy"
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to wal
btw. sorki za błędy stylistyczne pisałem na szybko:D Po powrocie do domu jeśli będę miał jeszcze jakieś uwagi to dopisze.
Pozdro
No cóż co tu dużo mówić ;p jest naprawdę dobrze.
Szwy porządne nie ma mowy żeby cokolwiek wystawało, protektory na swoim miejscu, nic nie uciska.
Zaraz po tym jak dostałem paczkę z kombi wsiadłem na moto i zrobiłem prawie 400km i po chwili dopasowywania się (wiadomo nowe kombi) ;p było już naprawdę rewelacyjnie.
W dzień podróży nie było może jakoś strasznie gorąco ale słoneczko świeciło i musze powiedzieć, że się wcale nie ugotowałem a podczas jazdy cud miód i orzeszki

Według mnie jeśli kupisz cokolwiek znanej firmy to się nie rozczarujesz

Ja akurat wybrałem alpine ze względu na dość atrakcyjną cenę jak na poważny kombi no i możliwość przymiarki w salonie , czego nie mogę powiedzieć odnośnie większości innych firm w tym przedziale cenowym w Łodzi (być może słabo szukałem)
Moje wnioski są takie jeśli masz możliwość przymiarki u siebie i jest ok to bierz to samo tyczy się każdej innej firmy, jeśli masz możliwość przymiarki kombi dainese itd. i wszystko gra a cena jaką jesteś w stanie znaleźć jest dla Ciebie ok to nie ma co się zastanawiać, różnice między jednym a drugim kombi w podobnej cenie zazwyczaj są niezbyt duże i będzie dla Ciebie najlepiej jeśli po prostu wybierzesz to co Tobie bardziej pasuje a dobre firmy raczej nie wypuszczają "lipy"

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to wal
btw. sorki za błędy stylistyczne pisałem na szybko:D Po powrocie do domu jeśli będę miał jeszcze jakieś uwagi to dopisze.
Pozdro
-
Rocca - Świeżak
patryk2340 napisał(a):A jakie inne kombi koledzy polecają? Bo oczywiście nie musi to być alpina, jeśli uważacie że w tej cenie dostanę coś lepszego, tyle że innego producenta to bardzo proszę o przykłady:)
dzięki i pozdro
Ja oczywiście polecam Berik posiadam Laguna Seca kombi super skóra perforowana wiec w lato nie ma problemu z przegrzewaniem hehe kombi 1PC Garb protektory kombi naprawdę bardzo bogato wyposażony. Dla mnie niczym nie odbiega od Alpiny czy Dainese skórą, szyciem jota w jotę moim zdaniem... a cena nie porównywalnie mniejsza ja swój kupiłem w Niemczech i w kieszenie mi zostało w porównaniu z polską ceną 1200 zł to nie mało...

Oto moje Kombi
-
YZF R1 - Moderator
Witam
Miałem zamiar kupić kombi alpinestars rc-1 2PC, ale mojego rozmiaru na dzień dzisiejszy nie ma w sklepach i wymyśliłem coś takiego aby skompletować sobie takie kombi a więc:
Kupić kurtkę rc-1 i do tego spodnie model track, o dziwo taka kombinacja wychodzi o 1000zł taniej, i wg katalogów wygląda to identycznie jak gotowy kombi.
Co o tym myślicie ?
Są jakieś różnice pomiędzy gotowym kombi o których nie wiem ?
Miałem zamiar kupić kombi alpinestars rc-1 2PC, ale mojego rozmiaru na dzień dzisiejszy nie ma w sklepach i wymyśliłem coś takiego aby skompletować sobie takie kombi a więc:
Kupić kurtkę rc-1 i do tego spodnie model track, o dziwo taka kombinacja wychodzi o 1000zł taniej, i wg katalogów wygląda to identycznie jak gotowy kombi.
Co o tym myślicie ?
Są jakieś różnice pomiędzy gotowym kombi o których nie wiem ?
- mgDTH
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe