Zobacz wątek - Modeka - kurtka, spodnie, rękawice
NAS Analytics TAG

Modeka - kurtka, spodnie, rękawice

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Modeka - kurtka, spodnie, rękawice

Postprzez Kiriosik » 13/8/2008, 19:13

Witam
Właśnie dokonałem wyboru jeśli chodzi o struj motocyklowy. Sporo czytałem i ogólnie wybór podał na firmę modeka. Z tej firmy mam zamiar zakupić kurtkę, spodnie i rękawice. Chciałbym byście jeszcze tylko zerknęli okiem na te produkty i w razie czego (jeśli są b. ZŁE) to odradzili. Nie ukrywam, że sugerowałem się w dużej mierze ceną. I nie to, że mało cenie życie itp. itd. , tylko po prostu narazie na nic lepszego mnie nie stać (nie pracuje). Wystarczy mi "dobre minimum" :)

kurtka:
http://www.allegro.pl/item410866604_kur ... truck.html
spodnie:
http://www.allegro.pl/item410933629_spo ... a_t_5.html
rękawice:
http://www.allegro.pl/item410934487_rek ... _race.html

Dobry wybór ??

Aaa, bym zapomniał o kasku: nolan n62

EDIT:
albo tutaj znalazłem okazje:
http://moto.allegro.pl/item415724153_wy ... nolan.html
w każdym razie na pewno będzie nolan
Kiriosik
Świeżak

Postprzez PavloRBR » 13/8/2008, 21:39

poszukaj kurteczki Tschula Fajne sa i dobra albo zerkinj tez na FLM ... Rekawice tschula za 120 zł sa lepsze moim zdaniem od tych modeki za 190 ale to tylko moja opinia pzdr
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
PavloRBR
Świeżak

Postprzez kosta » 14/8/2008, 13:40

dobrze że są tak jak będziesz miał więcej kasy to kupisz sobie lepsze, w tych pieniądzach ciężko znaleść coś dobrej marki i porządnie wykonanego
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kiriosik » 14/8/2008, 16:52

PavloRBR napisał(a):poszukaj kurteczki Tschula Fajne sa i dobra

A mógłbyś mi coś więcej o tych kurtkach napisać ? Widzę, że są w miarę za przystępną cenę. Chodzi głównie, jak w ciepłe dni, jak w chłodniejsze i jak w deszczowe się sprawdzają.
Aaa, i czy to jest lepszy wybór od tej modeki co wyżej pokazałem, bo z wyglądu tschula lepiej mi się podobają :)

Z góry thx.
Kiriosik
Świeżak

Postprzez 4est » 14/8/2008, 19:35

Witam serdecznie.

Jesli chcesz kupic modeke w dobrej cenie, to poszukaj typa na allegro sputnik_team czy ksiakos tak. Sprzedawal modeke i cos jeszcze b. podobnego. Ma swietne ceny i mozna sie dobrze 'dogadac' jak bedziesz bral komplet ;)

Osobiscie mam kurtke auckland i nie mozna sie specjalnie czepiac ;) przed jej zakupem ogladalem redbike'i i inne 'bajki' i ciesze sie ze swojego wyboru ;) mam rowniez te rekawic o ktorych piszesz, nie sa zle choc widzialem lepsze - nastepne napewno beda z 'magiczna gwiazda' :D Cena w tym sklepie to porazka za te rekawiczki ;) poszukaj, a znajdziesz duzo lepsza cene ;)

PS: bylbym zapomnial IMHO warto miec tekstyla z wypinana membrana... lub druga 'lzejsza' kurteczke ;)
Pozdrawiam,
4est
4est
Świeżak

Postprzez greddy » 14/8/2008, 19:54

Wracajac do tschula, jezdze w kombi tej firmy i jestem pozytywnie zaskoczony.Niewygórowana cena zachęca i to nie jedyna zaleta.Bardzo dobre wykończenia, nie tak zwana maniana.Dosyć dobra wetylacja, spora ilosc protektorow... jakie minusy? Z tego co narazie zaobserwowałem, to przy oberwaniu chmury minimalnie na zamkach woda przecieka... :lol:
brak motywacji do życia...
greddy
Stały bywalec

Postprzez kravec » 14/8/2008, 22:09

A Arlen Nessy gp 04? Sa po 160zl w necie...

Kosta co o tym sądzisz?
kravec
Administrator

Postprzez Kiriosik » 15/8/2008, 10:53

Hmm, to w sumie skoro kurtka tschul jest też dobra to ja chyba bym się skłonił ku niej, bo niewątpliwie wizualnie wygrywa z wyż. wymienioną modeką. A jak się mają spodnie ? Jakbym chciał od razu komplecik kupić, czy spodni nie warto ? - opinie ?
Kiriosik
Świeżak

Postprzez kosta » 17/8/2008, 09:36

powiem wam szczerze że arlen i berik w tym roku nie zachwycił, klienci więcej narzekali na ich rękawiczki a do najtańszych one raczej nie należą :roll:
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Ścigacz.pl

Postprzez hefron » 17/8/2008, 10:44

W ogóle Arlen i Berik nie zachwycają jakością i nie rozumiem na czym polega fenomen ich popularności. Tak samo modeka. Czy to tylko i wyłącznie marketing? Miałem rękawiczki Modeki i żałuje wydanych 200 zł. Poraaaaaażka! Rozwaliły się po pół roku.

O Ciulu słyszałem same superlatywy, ale nie miałem styczności. Niektóre wyglądają bardzo fajnie :)

Tak w ogóle to nie podoba mi się że cały rynek w Polce zalany jest szwabskimi produktami. Modeka, FLM, katalog Louisa - co to k.. jest? Wszystko to jest dokładnie "niemieckiej jakości" czyli w miarę ok, ale do profesjonalizmu to im bardzo daleko.
hefron
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe