KASK dla Plecaczka ..
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
cezare, postaraj siÄ™ o innÄ… szybkÄ™ do ACE.
Ale i tak gwarancji nie ma. By poprawić te turbulencje potrzeba kilkadziesiąt godzin spędzić w tunelu areodynamicznym zmieniając owiewki.
Jeśli jesteś w stanie jechać powyżej 180km/h z plecaczkiem to i tak masz szczęście.
Mój plecaczek nie wytrzymuje długiej jazdy powyżej 140km/h.
Ale i tak gwarancji nie ma. By poprawić te turbulencje potrzeba kilkadziesiąt godzin spędzić w tunelu areodynamicznym zmieniając owiewki.
Jeśli jesteś w stanie jechać powyżej 180km/h z plecaczkiem to i tak masz szczęście.
Mój plecaczek nie wytrzymuje długiej jazdy powyżej 140km/h.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
greddy ja nie wiem co Ty chcesz od bandyty. moja żona nie wymięka przy ponad 200km/h. w sensie hałas jej nie przeszkadza, tylko ryzyko związane z zapierda.aniem
-
SQ - Mieszkaniec forum
ja chyba skłaniam się do tego że jednak się tego nieda wykluczyć ( turbulencji ) męczy mnie tylko jedna sprawa - lotka na tyle - AGV tego nie ma - i może przez to ten szmelc z tyłu wpada w drgawki - plecaczek mówi że wtedy zero frajdy jak siedzisz i ci łbem trzepie jak w sheakerze a ona musi się starać go trzymać prosto ( czyli walka ) ... . .. .
plecaczek powiedzaił " niech cie ktoś przewiezie nie 260 a 200 jako plecaczek - wtedy pogadamy" ... i chyba tak zrobię - shoei x900 jako plecaczek .. jak się pogoda unormuje - zdam relacje z testu prędkości na obwodnicy - ja jako plecak ( k....a ;///) ..
plecaczek powiedzaił " niech cie ktoś przewiezie nie 260 a 200 jako plecaczek - wtedy pogadamy" ... i chyba tak zrobię - shoei x900 jako plecaczek .. jak się pogoda unormuje - zdam relacje z testu prędkości na obwodnicy - ja jako plecak ( k....a ;///) ..
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
zgadza się. wiesz te prędkości oki, ale z plecakiem...
jak pruję 200km/h to juz mam wyrzuty sumienia. w zasadzie już przy 180 robi mi się żal żony.
a tak przy okzji jestem w szoku, że acek ponad 280km/h wyczesze. gdzieś czytałem, że v max tej maszyny to 260km/h
jak pruję 200km/h to juz mam wyrzuty sumienia. w zasadzie już przy 180 robi mi się żal żony.
a tak przy okzji jestem w szoku, że acek ponad 280km/h wyczesze. gdzieś czytałem, że v max tej maszyny to 260km/h
-
SQ - Mieszkaniec forum
SQ napisał(a):zgadza się. wiesz te prędkości oki, ale z plecakiem...

tylko że obrotomierz jest do 13,5 tysia

Macie rację z tym doginaniem - ale jak lecimy w 3 moto i wpadamy na obwodnicę - to te 5 minut żeby się znaleźć na 2giej stronie grodu kraka ... bezcenne ... na odcinku myślenice w kierunku struży też odwalili kawał fajnego asfaltu ... ehhh.... dałoby się i 350 ... no właśnie a na przyszły rok Hayka - i co wtedy z plecakiem ? hmm....
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
-
SQ - Mieszkaniec forum
Cezare ja z pleckakiem to tak do 180 cisne bo się trochę o nią boję.... ale sam jak jest gdzie to jasna sprawa na razie mój max to 274 na 5 biegu na lotnisku a raczej na drodze równoległej przy samym pasie... + oczywiście przekłamanie.... Cezare masz taki sprytny wykres do R1 03r
-
YZF R1 - Moderator
-
SQ - Mieszkaniec forum
z tą prędkością gps'a to trochę mi się smiać chce zawsze - bo co innego kątowa a co innego ta, która bierze pod uwagę krzywiznę ziemi ... dlatego na jachcie płyniesz - pokazuje Ci 8,5 węzła a kątwej mniej na GPS'ie..
zresztą polecam TEN artykuł :
http://gpslab.pl/article_strona_4036_2_ ... za%F1.html
przykład ? góra prawie pionowa - i lecimy 200 pod tą górę .. gps zwariuje.. 100%
- a na zwykłej powierzchni będą tylko przekłamania.
ale możecie strzelać ... nie jestem fizykiem
zresztą polecam TEN artykuł :
http://gpslab.pl/article_strona_4036_2_ ... za%F1.html
przykład ? góra prawie pionowa - i lecimy 200 pod tą górę .. gps zwariuje.. 100%

ale możecie strzelać ... nie jestem fizykiem
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
falconiforme napisał(a):eh eh cezare, proszę o pomiar GPS-em
cytat z thunderace.fora.pl
(...)
PostWysłany: Marzec 8, 2008, 6:40 pm Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem
Hejka wszystkim ,dzisiaj sprawdzaliśmy z kumplem na A2 ,na 2 motory R1 i Ace ,na R1 GPS pokazał 284 kmh ,a wiec nie jest źle !!!
(...)koniec cytatu
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
ale my się o taką tabelkę pytamy. gps zawsze mogę sobie podłączyć i nie zadawać durnych pytań
ps. ten artykuł musi mi ktoś przetłumaczyć. jestem humanistą, od takich wzorków boli mnie głowa...

ps. ten artykuł musi mi ktoś przetłumaczyć. jestem humanistą, od takich wzorków boli mnie głowa...
-
SQ - Mieszkaniec forum
A ja jestem plecaczkiem, kobietą i jakoś nie miałam problemu z kaskiem. Takie, co mi się naprawdę podobają są piekielnie drogie, dlatego na razie zadowoliłam się Nolanem. Wybrałam go po przymierzeniu 2 innych. Grunt, że chroni, pasuje i nie ciśnie. Oczywiście, że zwracam uwagę na estetykę (tak działa mój babski mózg) ale nie mogę zapominać, że bezpieczeństwo i jakość są jednak ważniejsze. Na następny (Shoei) uzbieram sobie więcej kasy później, będę miała też własny motor to wtedy będę mogła więcej wybrzydzać
. A gdyby to mój facet kupował mi kask za jego kasę to już na pewno bym nie wybrzydzała, raczej bym się cieszyła że chce mnie zabierać ze sobą.

- AnnaFZ6
- Świeżak
Mam Nolan N62. Ale widzialam w sklepie Shoei chyba X1000 czy jakos tak, ktory duzo bardziej mi sie podoba. Nie moge sobie na niego na razie pozwolic, wiec jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma.
Nic mi sie nie pomylilo, gdzies wczesniej w tym temacie bylo ze zona wybrzydza z kaskiem i dalej ktos napisal ze wszystkie dziewczyny takie sa i nie zwracaja uwagi czy kask jest dobrya na to jak wyglada. Bzdura. Wkurzylam sie, bo ja wcale tak nie rozumuje. Nie tworzcie kolejnych stereotypow o dziewczynach na podstawie jednej zony.
Nic mi sie nie pomylilo, gdzies wczesniej w tym temacie bylo ze zona wybrzydza z kaskiem i dalej ktos napisal ze wszystkie dziewczyny takie sa i nie zwracaja uwagi czy kask jest dobrya na to jak wyglada. Bzdura. Wkurzylam sie, bo ja wcale tak nie rozumuje. Nie tworzcie kolejnych stereotypow o dziewczynach na podstawie jednej zony.

- AnnaFZ6
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości