Zobacz wątek - Z kroniki policyjnej - Stop Wariatom Drogowym
NAS Analytics TAG

Z kroniki policyjnej - Stop Wariatom Drogowym

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Z kroniki policyjnej - Stop Wariatom Drogowym

Postprzez Goblin » 25/9/2006, 22:46

Witam wszystkich

Poniżej podaję przykład całkowitego debilizmu i głupoty czyli jak nie należy jeździć na motocyklu. Przykład pochodzi z jednej z kronik policyjnych z okolic Lublina. Artykuł ukazał się w jednej z krakowskich gazet w dniu 25.09.2006r.

"Wykroczenia na 121 punktów karnych popełnił 28 - letni motocyklista Sebastian S. Zajęło mu to 20 minut. Najpierw w Lublinie jechał z nadmierną prędkością i nie zatrzymał się na wezwanie policjanta. Ruszył więc za nim nieoznakowany radiowóz z kamerą. Motocyklista jechał i nieustannie łamał przepisy. Np. tam gdzie było ograniczenie prędkości do 40 km/h jechał 176 km/h, a tam gdzie 90 km/h - jechał 230 km/h. Na koniec zderzył się z policyjnym autem w Łęcznej., gdzie mundurowi przygotowali blokadę. No i jeszcze okazało się , że nie miał uprawnień do prowadzenia motocykla, tylko prawo jazdy kat.B które oczywiście policjanci na miejscu mu ... zabrali."

PS: Gość miał szczęście , że jak w podobnym przypadku z ostatnich miesięcy - nie próbował rozjechać policjanta i nie zarobił kulki.

Tak że , jeździjcie normalniej. A jak już nie do końca zgodnie z przepisami to nie, aż w takiej z nimi rozbieżności :-)

Pozdrawiam Wszystkich
RIDE HARD, RIDE SMART :-)
Goblin
Świeżak

Postprzez Wombat » 25/9/2006, 22:59

teraz ma. tak by sie zatrzymal i zarobil 500zl. co by mu zrobili za brak prawka na motocykl nie wiem ale nie sadze ze strasznie duzo. teraz bedzie w plecy prawko na samochod i kupe cashu bo nie dosc ze zmasakrowal radiowoz to pobil moto, i do tego kolegium niezle za splot wykroczen... o innych rzeczach nie wspomne. i jaki obciach. i tak ma szczescie ze przezyl...
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Bartman » 26/9/2006, 06:21

to samo pisalo wczoraj na onecie.....kolejny przyklad ze ucieczkanie ma sensu...dobrze ze zyje i nikogo nie zabil
Bartman
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Thrillco » 26/9/2006, 07:22

a ja ponownie prosze o czytanie forum zanim założy sie temat, który już jest.
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez omen » 26/9/2006, 09:56

W Polsce nie ma czegoś takiego jak kolegium.
Ja zwróciłem uwagę na coś innego w tym artykule. Jak się chce - można kogoś zatrzymać bez zabijania go.
the perfect drug
omen
Świeżak

Powrót do Motocykle